donderdag 29 april 2010

Olaz Regenerist Thermo Peeling

 
Behalve dat chemische en kruidenpeelings in salons soms minder aangenaam voelen zowel tijdens als vlak na de behandeling, kunnen deze behoorlijk prijzig zijn. Zelf heb ik nooit een dergelijke peeling laten doen in een salon, vooral omdat ik weet dat er bij sommige behandelingen sprake is van een dagenlange herstelperiode van de huid.

In de tussentijd kan je huid erg pijnlijk aanvoelen of flink vervellen. Wat voor zo'n behandeling normaal is, maar het soms lastig maakt om zo de straat op te gaan.

Toen Olaz Regenerist Dagelijkse Thermo Peeling net te koop was, leek dit me een goed alternatief op de intensieve salon peelings. Deze dagelijkse thermo peeling van Olaz geeft je huid na tien dagen het uiterlijk als na een mini-peeling, zo is de belofte! En dat het geschikt en mild genoeg is voor dagelijks gebruik sprak mij daarnaast ook aan.

Olaz Regenerist dagelijkse thermo peeling € 8,99


Voor welke huidtypes is deze dagelijkse peeling geschikt: Met uitzondering van de gevoelige huid is deze peeling geschikt voor elk huidtype (yes, ook voor de mannen huid ;))

Kan deze thermo peeling écht iedere dag worden gebruikt: Dit product is geschikt voor dagelijks gebruik. Je gebruikt het 1 x per dag, in de ochtend of in de avond. Hoewel iedere huid anders is en misschien geen baat heeft bij dagelijks gebruik, maar bijvoorbeeld bij een aantal keer per week. Mochten er toch gevoeligheden optreden dan is het altijd raadzaam om het gebruikt te staken.

Hoe werkt deze peeling: Deze peeling wordt warm zodra het op de huid in contact komt met water. Je brengt hem aan op de huid met ronddraaiende bewegingen waardoor de poriën grondig worden gereinigd.


(klik om te vergroten)


Voordelen: Je hebt maar een klein beetje per keer nodig, ongeveer ter grootte van een parel adviseert men. Hierdoor gaat de tube van 125 ml erg lang mee. Daarnaast is de peeling vriendelijk geprijsd.

Nadelen: Heb ik eigenlijk niet ervaren. Wat wel lastig kan zijn is dat wanneer je nagellak draagt, het kan worden aangetast tijdens het gebruik. Deze kan lichtjes verbleken. But other than that....eigenlijk niet. Om dit probleempje te voorkomen gebruik ik indien nodig een gezichtsreinigingsbortsteltje (€ 2,99 Etos) i.p.v. mijn vingertoppen.

Eindbeoordeling: Ik gebruik deze thermo peeling van tijd tot tijd. Dat nu ruim twee jaar en vind dat deze peeling echt doet wat het beloofd. Dit waarschijnlijk ook dankzij een van de actieve ingredienten; glycol acid - glycol zuur. Na verloop van tijd wordt niet alleen de textuur van de huid gladder maar de teint ook egaler. Achtergebleven donkere plekjes/littekentjes verdwijnen langzaam bij geregeld gebruik. Ook is deze thermo peeling vrij eenvoudig en prettig in gebruik. Er goed verzorgd uitzien hoeft dus geen handen vol geld te kosten!

Cijfer: 8,5

7 opmerkingen:

Rinia zei

Bedankt voor de revieuw.I hou deze zeker in de gaten.Heb je nog een fijne koninginnedag gehad.

Gr. Rinia

D zei

Ja zeker! Allereerst lekker uitgeslapen want ik was kapot. Daarna even wandelen en eten gehaald. Hoop dat je ook hebt genoten.

Kizzy-online zei

Even een inhaalslag doen op je site! :-)

Ik denk dat ik dit product aan ga schaffen. Jouw deskundige woorden hebben mij (weer) weten te overtuigen... ;-)

D zei

LOL @ deskundige woorden ehhmm I try! ;)

Maar hoe is het met je Clarisonic dan? Hij staat waarschijnlijk thuis in Cali?

Kizzy-online zei

M'n Clarisonic is inderdaad achtergebleven ja! Ben met een praktisch lege koffer naar Nederland gekomen (heb nog heel veel spullen die mee moeten, vandaar).

Ja, ben nog steeds gek op dat ding! Het kost wat, maar dan heb je ook wat!

xx

claudette zei

glycol acid - glycol zuur. wat doet dit precies, is het tegen vlekken ?

D zei

Hey Claudette,

Het helpt om je teint te egaliseren. Vlekjes vervagen/verdwijnen geleidelijk bij frequent gebruik.

Een goedkoop en natuurlijk alternatief is (losse) rietsuiker. Dat is eigenlijk pure glycolzuur en kun je bijvoorbeeld gebruiken om mee te scrubben, zowel gezicht als lichaam.