zondag 9 mei 2010

Dim Sum

 
Ruim een maand na mijn Master Cleanse eet ik nog steeds vrij licht. Dit betekent nog steeds minder vaak snacken en dan met name de calorierijke snacks. Een snack waar ik sinds kort wel heel gek om ben zijn Dim Sums. En dat dankzij mijn zus die deze snacks regelmatig serveert ;)

Dim Sum hapjes zijn er in een aantal soorten. Bijvoorbeeld met garnalen of vlees, maar ze zijn er ook vegetarisch. Ook kun je ze op verschillende manieren bereiden en serveren. Je kunt ze namelijk frituren of stomen en serveren met soja saus, zoet zure saus of een saus naar eigen smaak.

Persoonlijk vind ik de gestoomde variant het lekkerst en dat geserveerd met een lekker pittig soja sausje en wat lente uitjes.Dim Summen kun je bij de meeste Chinees Cantonese restaurants. Heerlijk om bijvoorbeeld tijdens het winkelen even te genieten van vers gestoomde Dim Sums.

Maar om ze thuis in de diepvries te hebben voor onverwachts bezoek of gewoon voor de lekkere trek is natuurlijk altijd een goed idee. In Chinatown (Amsterdam) heb je bijvoorbeeld een aantal groothandelaren die vers ingevroren Dim Sums verkopen. Deze zijn vaak verpakt per acht a tien stuks en kosten per doos rond de € 5,00.

En best part...ze zijn binnen enkele minuten klaar! Zelf heb ik nog steeds geen stoompannetje of bamboo steamer maar die komt er aan :) Maar je kunt ze ook stomen in een grote metalen zeef boven een pan met een bodempje water. That's how I do it en dat werkt eigenlijk prima.

Serveren met chopsticks (ofcourse!) een lekker dipsausje en genieten...mmmmm

8 opmerkingen:

Mahelia de Randamie zei

Heel lekker idd. Ik haal ze bij Toko Dun Yong op de Zeedijk. Snel, makkelijk en lekker!

D zei

En snel op! haha

Mahelia de Randamie zei

Dus dat. Gisteren weer 2 doosjes gekocht! hmm lekkah! lol

linoge1 zei

Oef that Master Cleanse is mij niet goed bevallen...ben na 50 uur gestopr,kreeg het niet weg.Citroen is erg lekker maar die siroop erin vind ik ronduit smerig.
Maar dat neemt niet weg dat ik alsnog lekker kan dim summen!! ;)
Moet wel afvallen maar 1 dim sum kan nooit kwaad.
Lekkere tip..Bedankt!

D zei

Echt waar? Jammer zeg. Ik vind het echt heel lekker smaken. Kreeg het alleen minder goed weg als ik er iets teveel Cayenne peper in had gedaan haha

Maar om (echt) af te vallen denk ik niet dat het een goed middel is, het is meer een detox.

Elke avond een half uurtje meezweten met een Hip Hop ABS Dvd aan werkt veel beter en is nog leuk ook ;)

Justherz zei

D dit heb ik lang niet gegeeeeten!!!

Angie zei

Hoooi daar ben ik weer! Na lange tijd!! :) hihihih enig idee waar ik gewoon lekker kan dimsummen?....enne...im considering doing the cleansing myself...een vriendin van mij doet het..maar ze eet gewoon erbij..hahahhah ze denkt dat ze afvalt..maar eigenlijk is het BS..hahah

D zei

@ Jus, lekker hoor mmmm :)

Neem hubby eens mee Dim Summen!

Hey Angie...wooow dat is een tijd geleden zeg! :D

Er zijn idd mensen die de sapkuur in combi met eten doen. Maar of je daar van afvalt? Misschien als je per dag maximaal 1000 kcal neemt...maar anders betwijfel ik het hoor.

Ik dieet allang niet meer, maar ben ook op gewicht hoor. Probeer meer te bewegen en snoep te laten staan. Ik neem nu ook Chroomtabletten (Etos) dat helpt heel goed tegen de zoete trek. Ik eet nl niet veel, maar zoetigheid ging er altijd wel in.

Waar je lekker kunt Dim Summen; o.a. bij Hong Kong Corner in de Damstraat (Amsterdam) en Nam Kee hoorde ik. Of bij New King. Dat is m'n favo Chinese restaurant hier in Amsterdam!