maandag 31 mei 2010

Milk of Magnesia

 
Hey Beauties,

Sinds het zonnetje zich nu iets vaker laat zien, realiseer ik me dat het eigenlijk weer tijd is om mijn huidverzorgings routine wat aan te passen. Tijdens de winter
heb ik er veel aan moeten doen om uitdroging te voorkomen en om mijn gezicht soepel te houden. Maar zodra het warmer wordt is het bijna een battle om er voor te zorgen dat ik gedurende de dag niet te veel glim.

Een primer onder mijn make-up is daarom absoluut een must-have! Deze zorgt urenlang voor een glimvrij en fris uiterlijk.

Toch ging ik op zoek naar een product dat mijn gezicht de komende zomer het langst vetvrij en 'sweatproof' kan houden. Ik kwam al gauw op Milk of Magnesia, afgekort M.O.M.

Eigenlijk best raar, want Milk of Magnesia is helemaal geen cosmetisch product. Het is bedoeld om maag en darmproblemen tegen te gaan.

Maar dit middel werkt super als matterende primer onder make-up en als gezichtsmasker tegen een vette/onzuivere huid. Ook las ik dat Beyonce dit als primer onder haar make-up gebruikt voordat ze los gaat on stage! En healthy skincare guru Paula Begoun, oftewel 'The cosmetics cop' beveelt M.O.M. ook aan als gezichtsmasker tegen een vette onzuivere huid.


Ik ging op zoek naar een middel met dezelfde ingredienten. Het belangrijkste ingredient dat zorgt voor het mooie matterende effect en de huid droog en zuiver houdt is magnesiumhydroxide. Bij de drogist kreeg ik Maalox forte suspensie als alternatief voor M.O.M.Maalox Forte Suspensie € 7,25 per 225 ml


Weet nog niet of ik dit als primer zal proberen. In ieder geval wel als maskertje wat ook zou moeten zorgen voor een mooie matte finish tijdens de zomerhitte :)

I'll keep you posted!

11 opmerkingen:

D zei

Ben blij dat dit tot nu toe goed werkt als maskertje voor mij. Wil wel benadrukken dat ik het niet als primer gebruik, daarvoor is mijn huid niet vet genoeg. Een 'gewone' primer volstaat eigenlijk wel.

(heb een gemengde huid, voor de T-zone glimt vaak)

Rinia zei

Heb over MOM nogal veel positieve revieuws gelezen. Word veel gebruikt door mijn Amerikaanse youtube vrienden.

Aisha zei

Hmm..interessant. Ben alleen bang dat het mijn huid nog droger maakt...

D zei

Echt heh Rinia, het is echt een regelrechte hit bij onze vrienden daar :) Zag gisteren weer een nieuwe video van JaneB een visagist op Youtube. Zoals zij het gebruikt is ook erg handig.

Hey Aisha,

Je huid wordt idd een stuk droger. Het gebruik van dit product is daarom alleen aan te bevelen als je écht last hebt van een vette huid of vette zones.

Op mijn gemengde huid ontvet het al vrij sterk. Ik kan het daarom slechts 1x per week als maskertje gebruiken.

Aisha zei

hey!
Ja precies, mijn huid wordt snel droog!

Anoniem zei

waar kan je het kopen in rotterdam?

D zei

Maalox kun je bij iedere drogist kopen.

Justherz zei

Hee Lief,

Heb vorig week een fles gehaald bij de apotheek en gister en vandaag gebruikt. het is echt geweldig als primer. Heb wel van te voren me dagcreme gezet en daarop de Maalox (gezet in een spray fles en verdund met een beetje rooswater en aangebracht met de "stippeling brush") ik was de hele dag mat, echt waar. Zo dankjewel voor deze tip.
Oohja heb er vandaag weer eentje gehaald want vanaf 1 januari is het verboden in Nederland die Maalox drank, alleen die tabletten zullen verkrijgbaar zijn.

D zei

Hey lief,

Dat meen je niet dat het per 1 januari verboden is? Waarom is dat? Ben echt benieuwd naar de reden en of er dan niet een soortgelijk middel ervoor in de plaats komt (op recept evt.) Even Googelen straks.

Wat goed dat het voor jou werkt :) Onze Claudia gebruikt het ook in de mix met een serum en is ook blij met het resultaat.

Ik kwam daarna deze video tegen en zoals deze mua het gebruikt werkt het inderdaad perfect. http://www.youtube.com/watch?v=DN2_sDfkTCc

Unknown zei

Op de website www.closetbycj.nl kun milk of magnesia kopen.

Beauty and fashion zei

Op de website www.closetbycj.nl kun milk of magnesia kopen.