vrijdag 18 juni 2010

Biertje?

 
Als iemand mij deze vraag stelt antwoord ik standaard beleefd met 'Nee dank je'. Heb bier nooit lekker gevonden en vind het tot de dag van vandaag nog steeds niet te drinken (sorry liefhebbers onder jullie) Hoewel ik een glaasje Shandy best lekker vind smaken :) maar dan puur door de zoete smaak van de 7Up.

Maar wat heb ik dan wel met bier?

Het werkt geweldig in mijn haar. Beetje raar misschien. Toch wordt bier al heel lang gebruikt om het haar meer volume, glans en stevigheid te geven. Bier is daarnaast rijk aan vitamine B wat ook weer een gunstig effect heeft op het haar. Zelf gebruik ik om de zoveel tijd een biershampoo. Dit geeft mijn haar een enorme boost volume en een mooie glans! Werkt echt iedere keer weer.

Ook hoef je niet bang te zijn dat je haar naar bier ruikt na het uitspoelen. Er zijn gelukkig kant en klare biershampoos met een frisse geur. Guhl biershampoo is mijn favoriet (ook als mini verkrijgbaar) Maar je kunt natuurlijk je eigen biershampoo maken hier lees je hoe.Guhl Bier Shampoo € 5,69


Wat overigens een mythe is over bier en gerelaxed haar, is dat het haar na het behandelen met bier weer kroes zou worden. Helaas is dit een fabel! Je haren laten uitgroeien en alle relax eraf knippen is eigenlijk de beste remedie als je terug wilt naar kroes. Althans, zo heb ik het ooit ervaren ;)

6 opmerkingen:

Nina zei

Ik ga het proberen zelf te maken morgen. Morgen is het namelijk Wash day! Wel de mijne dan hahaha Ik ben benieuwd!!!

D zei

Leuk, ben ook benieuwd hoe het uitpakt. Laat je recept even weten als je eraan toe komt oke. Heb het zelf nog nooit gemaakt hoor, beetje lui hihi.

Maar ik ga het uiteraard gauw proberen! Ben erg nieuwsgierig welk merk bier toch net dat beetje extra 'umph' geeft. Djogo of Heineken? haha Maakt denk ik niet zo veel uit maar toch.

Heb m'n haar twee dagen geleden weer met biershampoo gewassen (daarna een DC) en het zit nog steeds full of body and bounce :)

Christine Alvarez zei

Ik heb weleens bier in mijn haar gedaan, maar mijn haar wordt er niet vrolijk van. Het wordt stroef en onkambaar.

D zei

Daarom liever geen bier rechtstreeks in je haar gebruiken. Daar zit voor je haar te veel alcohol in.

Dat zorgt voor de droogheid en stroefheid. Even opkoken zodat alle alcohol verdampt (of alcoholvrij bier gebruiken?) en dan mengen met een shampoo/conditioner.

In de biershampoo van Guhl zit geen (consumeerbare) alcohol. En dat voel je ;)

Nina zei

Helaas D! Omdat ik 's ochtends snel naar de stad wilde om naar mijn Favo hairstore te gaan om de Motions Headseaker te krijgen... en uitendelijk VEEL meer heb gekocht had ik ivm voetbal geen tijd om bier te halen bij de supermarkt hahahaha. YES I WATCH FOOTBALL! Alleen EK en WK hoor :) Dus volgende week washday is take 2 in this :)

D zei

Haha toch nog gelukt met Motions!

Kijk maar wanneer het je uitkomt hoor, was meer nieuwsgierig naar je recept en de uitwerking. Wordt vervolgd :)

WK vind ik ook best gezellig. Heb alleen nog geen enkele volledige wedstrijd gezien tot nu toe. Dat zegt alweer veel LOL
En ben die Vuvuzela orkestjes bij mij op de binnenplaats al best zat. Geen kinderen hoor die het doen, maar van die grote lummels :/

p.s. Zag je op H.L zal je even adden!