donderdag 29 juli 2010

Brazilian Wax

 

Hi Beauties,

Weet niet hoe jullie over de bovengenoemde treatment denken.

Maar als je mij een paar jaar geleden had gevraagd of ik ooit een salon binnen zou stappen voor een Brazilian wax, dan had ik je zonder te aarzelen verzekerd van niet.

Ben daarom blij dat ik mensen tegenkom en spreek vanuit alle windstreken. Ik had anders nooit gehoord hoe geweldig de service en resultaten bij deze echte Braziliaanse waxsalon genaamd; The Waxing Company zijn. En dat slechts een uurtje bij mij vandaan.

Ik had me laten vertellen dat de depiladora's (geweldig mooi woord!) van Braziliaanse afkomst het bikini waxen als geen ander in de vingers hebben. En eigenlijk best logisch, zeker als je nagaat dat ze meestal al jarenlang ervaring hebben. De gêne was en ben ik inmiddels allang voorbij dus daar maakte ik me niet zo druk om. Wel om de pijn! Ik heb het advies dan ook opgevolgd om een half uur voor de behandeling een paracetamol in te nemen.

Bij binnenkomst werd ik meteen erg hartelijk ontvangen door een Braziliaanse depiladora. Het uur van de waarheid was daarmee al snel aangebroken, want ik mocht gelijk doorlopen naar de behandelruimte. Dus geen bedenktijd meer voor mij in de wachtruimte!


Welke waxbehandeling; Ik heb gekozen voor een Full Brazilian Wax.
De behandelruimte; Lekker koel, eenvoudig en netjes ingericht. De sfeer in de behandelruimte is kalm en ontspannen. Met muziek op de achtergrond kon ik me zelfs nog beter ontspannen. Geen Braziliaanse muziek, maar SkyRadio met veel meezingnummers. En wat meezingen betreft was de timing dat John Legend's, PDA 'We Just Don't Care' (afgezonderd van de volledige tekstinhoud ofcourse) voorbij kwam buitengewoon perfect. Want dat is het beste wat je half ontkleed kunt doen op de waxtafel; Don't care, lay back and relax!


In welke houding; Half ontkleed mocht ik plaatsnemen op de waxtafel. Voordat het waxen begon werd ik al liggend op mijn rug geïnstrueerd om een open 'Butterfly' houding aan te nemen. Deze houding was voor het eerste gedeelte. Voor het tweede gedeelte lig je plat op je buik en krijg je andere instructies ;)

De wax; Er werd gebruik gemaakt van heerlijk naar chocolade geurende wax met verzachtende ingrediënten die aangenaam warm werd aangebracht op de huid. Deze wordt nadat het afgekoeld en hard is geworden, weer voorzichtig van de huid los getrokken maar dan met haar én wortel.

De behandeltijd; Toen de depiladora mij vertelde dat ik met ongeveer 30 minuten klaar zou zijn schrok ik. Zo lang? dacht ik nog. Maar dat is omdat er niet aan een stuk door achter elkaar werd gewaxt. Er zaten gelukkig voldoende rustmomenten tussen. Zo kon ik na ieder (pijnlijk) stukje weer even bijkomen.

De pijn op een schaal van 1 tot 10; Verschillend per gebied. De eerste waxstrip die werd verwijderd deed best wel zeer. Maar omdat er slechts kleine stukjes per keer worden behandeld was dit steeds anders. Sommige plekken vielen reuze mee en andere gedeeltes waren net iets gevoeliger. Alles bij elkaar zat gemiddeld op 6. En dat viel me voor een eerste keer best mee. Of had het paracetamolletje dan toch wat geholpen?!

Resultaat; In één woord geweldig! Perfect glad en een babyzachte huid zijn het uiteindelijke resultaat. Was wel even wennen zo'n nieuwe coupe :)

Kosten; Voor een Full Brazilian Wax ben je € 35,00 kwijt.

Producten en nazorg; Na de behandeling wordt er aanbevolen om een speciale spray tegen het ingroeien van haartjes te kopen.
Lycon Spa Ingrown X-it Solution € 17,50


Deze bevat kalmerende en verzorgende ingrediënten en zorgt na een aantal weken ook dat de huid weer egaal van kleur wordt. Vooral een donkere huid kan door beschadiging van (voormalig) scheren donkerder van kleur zijn. Deze spray heb ik aangeschaft en gebruik ik volgens de instructies van de depiladora. Daarnaast wordt het je ook aangeraden om een aantal keer per week te scrubben.

Locatie; The Waxingcompany bevindt zich in Almere. Per augustus komt er een salon bij in Amsterdam. Dit scheelt mij dus wat reistijd voor een volgende keer. Inderdaad; er komt een volgende afspraak want die staat gepland over een aantal weken. Ik kijk er alweer naar uit :)

13 opmerkingen:

Justherz zei

Ik wil het ook proberen maar durf het tot nu toe niet
doet het daarna zeer?
en kon je normaal naar buiten lopen dan?

Mirjam Leijten zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
D zei

@ Jus LOL @ normaal naar buiten lopen. Jawel, na de laatste strip was de pijn gelukkig ook meteen over.

Maar ik begrijp je volkomen want het heeft dus langer dan twee jaar geduurd voordat ik het eindelijk een keer durfde. En ik wilde niet naar zomaar een salon hiervoor.

@ Mirjam ik ben erg blij dat het meeviel. Maar zo'n eerste keer blijft inderdaad reuze spannend.

Ik kom net van een eetafspraak met een vriendin die morgen toevallig haar eerste afspraak heeft bij een Braziliaanse salon in Amsterdam Noord. Krijg morgen verslag van haar, ben heel erg benieuwd.

Nina zei

Hahahaha you go D! Vooral de beschrijving van "Open butterfly" hihihi geweldig! Ben trots op je!

D zei

Nou wees blij dat er geen beeldmateriaal van is, want dan zou je echt niet bijkomen van het lachen hahaha

Claudia zei

Geweldig D !

Ben een tijdje terug verhuisd naar Lochem ( Gelderland ) vanuit Rotterdam en het is voor mij te ver om steeds naar Rdam te moeten om te waxen. Heb meteen een afspraak gemaakt in de nieuwe salon in adam die morgen opengaat.

Thanxx voor de tip !

Xxx Clau

D zei

Ooh cool Claudia! :) (zo heet de eigenares van deze salon ook toevallig)

And no thanks.

Ben benieuwd wat jij van de salon en behandeling vindt. Laat het nog even weten oke.

steffi zei

Lijkt me een hele professionele zaak! Jammer dat er bij mij in de buurt zo geen is...

D zei

Jammer dat het te ver weg zit voor jou. Hoewel ik heb begrepen dat sommige dames de verre afstand voor lief nemen omdat ze zo goed zijn bij deze salon.

D zei

Afgelopen woensdag ben ik voor de tweede keer geweest. En dit keer in Amsterdam. Ik moest mijn afspraak verzetten omdat er na vier weken nog geen nwe haartjes waren?

Dit keer was het een stuk minder pijnlijk waardoor ik sneller klaar was. Moet misschien alleen wat vaker de Butterfly oefenen thuis, want kreeg een beetje kramp van die positie hahaha

De salon in Amsterdam is erg mooi en netjes ingericht. Ook goed te bereiken met het OV. Tramlijn 12 en 25 stoppen voor de deur.

D zei

Vorige week woensdag ben ik voor de derde keer geweest. Wat een opluchting dat het steeds makkelijker en sneller gaat. Ook deed het dit keer veel minder zeer dan tijdens het eerste bezoek.

Ooh, en een paracetamol/ibuprofen ongeveer een uur voorafgaand de behandeling helpt! Is mijn ervaring :)

ana zei

Ik hars zelf ook bij the waxing company, dit doe ik inmiddels 3 jaar...The open butterfy hoef ik gelukkig niet te doen want lenig ben ik niet! Lig een beetje op mn rug en ga van daaruit op mn buik liggen. Mmmmmmm wekenlang zacht en glad! En hoe langer je gaat hoe makkelijker het wordt. Ik moet na 6weken nog zoeken naar de haartjes terwijl ik van mezelf best een harig typje ben! Ik heb alleen wel gek gereageerd op die ingroeispray...JEUK!!! en allemaal bultjes! Misschien had ik het niet meteen de volgende dag moeten gebruiken...Als ik langer wacht heb ik er geen last van, dan zijn je porieen waarschijnlijk dicht ofzo....Groetjes!

D zei

Oh? Wees blij dat jij niet zo hoeft te liggen Ana :) Ik was er vorige week weer, en ontkwam er niet aan.

Na een tijdje krijg ik altijd een beetje kramp.

Kan me best voorstellen dat je huid zo reageerde op die spray, wel vervelend. Heb daar zelf nooit last van gehad.

Trouwens een vriendin van me is van mening dat dit adres; www.b-wax.nl ook erg goed is voor je Brazilian wax. Daar ga ik een volgende keer naar toe.