vrijdag 2 juli 2010

MAC Mineralize Skinfinish Natural

 
Van sommige beauty items heb ik spijt, spijt dat ik ze niet eerder heb gekocht! Dit geldt zeker voor de MAC Mineralize Skinfinish Natural. Ik ben deze finishing powder echt zo vaak voorbij gelopen in de MAC store. Wist namelijk niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. En omdat ik eigenlijk erg tevreden ben met mijn MAC Studio Fix Powder Plus Foundation, leek het me overbodig om in nog een extra poeder te investeren.

Wat ik toen nog niet wist, is dat deze mineral skinfinish een buitengewoon stralend maar toch natuurlijk effect geeft.MAC Mineralize Skinfinish Natural € 25,00


De dekking van deze minerale poeder is licht en vrij transparant. Je kunt hem alleen dragen maar ook over een foundation. Persoonlijk vind ik dat het voor mij voldoende dekking geeft, zeker nu tijdens de zomer. Deze poeder zorgt voor sexy glowing skin (zonder glitters) Oftewel een super egale finish waardoor je huid veel meer straalt.

Voordelen; Draagt licht en ziet er natuurlijk uit. Kan zowel droog als vochtig (met MAC Fix+) worden aangebracht. Wel is het goed om te weten dat deze poeder niet bedoeld is om huid imperfecties te camoufleren. Daarvoor is het in veel gevallen niet dekkend genoeg. Het beste is dan om eerst een foundation of wat concealer aan te brengen.

Geeft picture perfect looking skin! Vooral op foto's kun je het mooie 'glowing' effect extra goed zien.

Nadelen; Schijnt bij enkele gebruiksters te zorgen voor huidirritaties. Als je een gevoelige huid of gauw last hebt van puistjes, is het aan te raden om deze poeder eerst een paar keer grondig te testen. Of kijk anders eerst even naar de ingrediënten als je weet welke bij jou voor problemen zorgen.

Matteert niet of nauwelijks. Als je huid gauw glimt is het handig om een matterende dagcreme of primer onder deze skinfinish te gebruiken. Ik gebruik mijn all time favorite primer (thanks Kizzy!) Avon Magix Face Perfector er onder, en ben dan urenlang glimvrij!

Gebruik; Ik gebruik deze poeder altijd droog en met mijn MAC of Sigma 109 brush.

Kleur; Deep Dark. Deze kleur is niet zo donker als de naam doet vermoeden, maar wel de donkerste MAC skinfinish die er momenteel is. Deep Dark matcht in ieder geval perfect met mijn (MAC NW 45) huidskleur.

Algemene waardering; Zoals ik al zei; heb een beetje spijt dat ik het niet eerder heb aangeschaft. Maar goed, liever laat dan nooit. Ben blij dat ik deze skinfinish nu toch ein-de-lijk bezit. Het is voor mij absoluut een goede investering geweest. Niet voor niets een van MAC's best sellers. Erg fijn product (als je huid er niet allergisch op reageert) En wat mij betreft zeker een must-have. Ook voor niet foundation gebruiksters!

Score; 9

2 opmerkingen:

christine zei

Ik ken alleen de Skinfinishing powder van Bobbi Brown en die vond ik prima. Gezien het feit dat ik nooit MAC gebruik heb ik geen ervaring met deze poeder.
Ik heb een best gevoelige huid en heb geen last van de poeder van Bobbi brown. Dus voor de mensen die allergische reacties krijgen van MAC er is nog hoop bij Bobby Brown.

D zei

Heb je die van Bobbi ook gekocht of alleen getest Chris? Weet je nog hoe duur deze ongeveer was indien je hem hebt gekocht?