woensdag 14 juli 2010

Rosense Rozenwater

 
Doorgaans gebruik ik weinig tot geen gezichtstonics, maar tijdens de zomer vind ik het lekker en verfrissend om er een te gebruiken. Echt rozenwater heeft daarbij mijn voorkeur omdat het verkoelend werkt, de huid ontspant en lekker fris ruikt.

Tijdens een van mijn heetste vakanties ooit ging ik de deur niet uit zonder een sprayflacon met gekoeld rozenwater. Dit was tijdens mijn vakantie in Turkije waar de gevoelstemperatuur zelfs in de schaduw wel 40 graden leek! Bij de plaatselijke drogist verkochten ze Rosense Rozenwater, zonder toevoegingen en 100% natuurlijk. Met de 300 ml fles heb ik vrij lang gedaan.

Maar nadat ik het laatste beetje had gebruikt tijdens de vlucht terug naar Nederland, wilde ik graag weten of het hier ook te koop was. Dat was zo, en ik bestelde meteen twee flessen na bij de distributeur in Lelystad.

Tegenwoordig gebruik ik rozenwater niet alleen als tonic voor mijn huid, maar ook als hydraterende spray met glycerine en aloe vera sap die ik zelf maak voor mijn haar. Ook kun je het gebruiken voor het aanmaken van poedermaskertjes en nog voor veel meer.

Waarin Rosense Rozenwater verschilt met de rozenwaters die bij de drogist te koop zijn, is dat deze 100% puur en zonder toevoegingen is. Volgens de distributeur zelfs zo puur dat je het kunt drinken. Het is in ieder geval een heerlijke dorstlesser voor haar en huid, en niet te vergeten een goed betaalbaar kwaliteitsproduct!

6 opmerkingen:

Nina zei

Ik heb ook een flesje rozenwater staan alleen nog niet geopend. Had ik gekocht in een buying franzy toen ik eigenlijk op zoek ging naar die motions heat protector :) But I like this tip! Trouwens.... ik kan dit niet vinden in de catalogus???

D zei

Klopt hoor dat je het momenteel niet ziet in de catalogus. Net op het moment dat ik het wilde nabestellen was het niet voorradig :/

Die mevrouw neemt contact op als het weer voorradig is. Het moet nog overkomen uit Turkije vertelde ze. Maar als je iemand kent die binnenkort die kant opgaat?? Daar kost het ook maar een paar Lira.

Janine zei

Ik vroeg me af of je door het hydrateren van de huid met de rozenwater of Evian niet iets nodigs heb zodat de vocht blijft?

En is de Rozenwater geschikt als hydraterende spray voor de erg gevoelige en droge huid? Of is het beter om niet steeds te sprayen als je huid erg droog is?

En de normale rozenwater bij de Toko zijn die niet goed?

Ik kwam trouwens iets tegen over Oranjebloesem op het net dat die voor de gevoelige huid is. Maar is Rozenwater ook goed of kan er irritatie op treden?

Lol sorry voor al die vragen.

D zei

Hi Janine,

Je hoeft je echt niet te verontschuldigen hoor :) Denk dat we alleen maar van elkaar leren op deze manier. Als ik het niet weet, weet iemand anders het wel.

Allereerst; rozenwater van de toko is water met rozen aroma. Wordt veel gebruikt voor spirituele aangelegenheden zoals baden. Maar ook voor de bereiding van gebak of desserts. Zelf gebruik ik deze niet voor mijn huid of haar. Maar denk overigens niet dat het kwaad kan.

Echt rozenwater is zo puur dat de kans op irritaties miniem is. Het hydrateert en verzacht.

Maar bij een hele droge huid kun je misschien nog een paar druppels glycerine toevoegen voor langere hydratatie als je het als spray tussendoor gebruikt.

En als toner; gewoon de creme of lotion daarna gebruiken die je gewend bent.

Evian Brumisateur is heerlijk verfrissend omdat het water koel blijft in de sprayflacon. Maar het hydrateert bij een droge huid niet langdurig, echt maar heel even.

Van oranjebloesem weet ik dat het heerlijk ruikt en ontspant. Ik ken het van Kneipp douchegel en badolie. Maar heb er verder geen ervaring mee.

Rosense zei

Hallo Dames

Deze product heb ik op voorraad

Interesse
mail naar rosense-cosmetics@live.nl

Groetjessssss

D zei

Bedankt voor het laten weten!