dinsdag 17 augustus 2010

Ametis Cosmetics Foundation


Als Frans cosmetica merk speciaal gericht op de etnische en donkere huid, is Ametis cosmetics vrij uniek. De Ametis cosmetica lijn die werd ontwikkeld door Marie Paget, biedt naast dagelijkse en specifieke verzorging ook complexe verzorging. En dan met name foundation.

Deze vloeibare foundation heeft de textuur van een zachte crème en zorgt voor een (semi) matte finish. Ametis foundation is langdragend en kan naar behoefte van licht tot zwaar dekkend worden aangebracht.

Voor welke huidtypes is deze foundation geschikt; Voor alle huidtypes. Ik denk dat de creme textuur vooral prettig is voor wat drogere huidtypes. Op de rug van mijn hand uitgesmeerd, als test, trekt de foundation namelijk ontzettend snel in.
Dit geldt ook voor mijn gezicht. Als je een vettere huid hebt dien je bij het gebruik van deze foundation misschien rekening te houden met matteren. Bijvoorbeeld d.m.v. een transparante poeder aan te brengen ter fixatie.

Hoe is de dekking; Deze foundation kan heel licht worden aangebracht waarmee je een vrij transparante dekking creëert. Omdat ik geen vloeibare foundation gewend was, bracht ik een paar druppels aan zoals een normale gezichtslotion om te kijken wat het effect hiervan is.

Licht aangebracht geeft deze foundation dezelfde subtiele uitstraling als een getinte moisturizer, wat vooral tijdens de zomer prettig draagt. Ametis foundation laat zich makkelijk mengen en'layeren' oftewel in meerdere laagjes aanbrengen. De dekking kun je op deze manier aanpassen van licht, medium tot vol.

Hoe aan te brengen; Je kunt een make-up sponsje of kwast gebruiken voor het aanbrengen. Zelf gebruik ik een kleine contour kwast. Dit zorgt voor een egale en vrijwel transparante finish.
Ametis Cosmetics Foundation in nr. 5 Copper


In hoeveel tinten verkrijgbaar;
Er zijn zes verschillende tinten verkrijgbaar. Het was voor mij niet eenvoudig om online een kleur te kiezen zonder deze vooraf te hebben getest. Maar omdat ik met *andere merken vaak uitkom op de een of twee na donkerste tint, koos ik voor tint nr. 5 Copper (Teint Cuivre) Dat is de op een na donkerste kleur foundation van Ametis. Wonderbaarlijk genoeg bleek dit bij ontvangst inderdaad de juiste kleur voor mij.

De geur; Deze foundation is heel subtiel geparfumeerd en ruikt fris. Wel een aandachtspunt als je huid minder goed reageert op cosmetica waar parfum in zit.

Bijzonderheden; Ametis foundation bevat een spf 10 factor. Wat mij meteen opviel is dat er nergens op de glazen pompflacon staat welke kleur het betreft. Dit staat alleen op de kartonnen verpakking aangegeven met een getal. Het is dus verstandig om nummer en kleur van de foundation ergens te noteren.

Prijs en verkooppunt; De foundation kost € 29,00 per 30 ml, en is te bestellen via de Ametis Webshop.

Algemene beoordeling; een creamy, huidbeschermende foundation met spf dat luchtig draagt en er natuurlijk uitziet. Door de speciale (plantaardige) ingrediënten wordt de huid tegelijkertijd verzorgd. En dat voel je! Ametis foundation is zuinig in gebruik (bij lichte dekking) Hierdoor gaat een flacon vrij lang mee. De tint die ik heb, Copper, matcht mede door de gele ondertoon perfect met mijn huidskleur. Erg fijn dat de donkere huid een cosmetica merk rijker is dat uitstekende kwaliteit biedt.


*Ter referentie mijn tinten foundation van andere merken;

Bare Minerals - Medium Dark
Black Opal - Hazelnut
Bobbi Brown - Walnut
MAC - NW 45

2 opmerkingen:

Claudette zei

Hoi, Dankje wel voor je revieuw.
hmmm, lastige keus. Moet ze maar allemaal uitproberen.

groetjes

D zei

Geen dank Claudette, :)

Fijne foundation, voelt goed aan op mijn huid en dekt 'onzichtbaar' Ik denk alleen dat ik voor tijdens de wintermaanden een tint lichter nodig heb.

Kleur nr. 5 is voor tijdens de zomer met mijn 'zomerteint' wel goed.

Er zijn samples verkrijgbaar van de Ametis huidverzorgingsproducten. Ik weet alleen niet of dit ook voor de foundations geldt. Zal ernaar informeren.