zondag 19 september 2010

Hair We Go...

 
Hiii Beauties,

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor het invullen van de enquête. De uitkomst spreekt voor zich, dus hoeven we deze niet uitgebreid na te bespreken :) Er zullen sowieso meer blogartikelen volgen in de categorieën die de meeste stemmen hebben.

Er zaten ruim wat dagen tussen de updates. Maar hierbij dan een update! En niet zomaar een update maar een waarover ik de meeste vragen ontving in mijn mailbox(en).
M'n Blue-Black China Bob - augustus 2010De vraag welke producten ik gebruik en welke ik goed vind werken is denk ik wel een van de meest gestelde vragen die ik krijg. En ook maakt de uitslag van de enquête duidelijk dat het voor velen onder ons erg lastig is om haarproducten te vinden die voor gewenste resultaten zorgen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen...een ieders haar is anders en reageert daarom ook anders op bepaalde producten en methodes. Deze post is daarom ook niet perse bedoeld om producten aan te bevelen. Maar ik wil natuurlijk wel delen wat ik zelf (heel trouw) gebruik. Ik realiseer me meteen dat het een bijna onmogelijke opgave is om alles in een blogpost te verwerken. Ik zal deze post daarom regelmatig updaten en mogelijk volgt er nog een 2e deel.
Een tiental van mijn vaste haarproducten


In onwillekeurige volgorde...


1. KTC Kokosolie € 2,50:
Mijn haar's beste vriend! Waarom; het zorgt voor volume, glans, en maakt mijn haar sterker. Eens in de zoveel tijd heb ik het geluk dat mijn tante uit Coronie (het kokos paradijs in Suriname) een liter fles kokosolie deze kant op stuurt. Er gaat niets boven de ambachtelijke Coroniaanse kokosolie. Kokosolie penetreert de haarschacht tot wel 90%.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld olijfolie die de haarschacht nog geen een derde hiervan penetreert. Kokosolie gebruik ik als Hot-oil treatment, of ik slaap er een nachtje mee. Ook gebruik ik het om mee te sealen (vocht in te sluiten) Ik heb standaard een pot KTC 100% pure kokosolie in huis. Deze is ontgeurd en geheel reukloos. Goed te gebruiken door mensen die de kokosgeur minder prettig vinden.


2. Infusium 23 Original Formula € 9,95:
Een oldie but goodie. Infusium 23 gebruik ik sinds jaar en dag. Waarom; ik vind dit een van de betere leave in conditioners die er op de markt is. Deze leave-in is op basis van vitaminen en proteïnen en herstelt voornamelijk beschadigd haar.

3. Biosilk Silk Therapy € 18,95:
Zonder twijfel het beste serum voor mijn haartype. Waarom; Ik heb fijn haar (fijne draden) wat niet betekent dat ik dun haar heb, integendeel! Ik heb geloof ik wel zes verschillende serums in mijn stash. Het grote verschil wat ik merk met Biosilk is dat mijn haar lekker luchtig blijft en er niet plakkerig, of vet van wordt. Het verschil zit 'm natuurlijk ook in de prijs. Maar dit serum is zo zuinig in gebruik dat je er echt maanden mee kunt doen.

4. Spiritual Sky Henna Creme in Noir € 9,95:
Mijn meest favoriete haarproduct. Waarom; ik heb nooit eerder een kleurspoeling gebruikt die en voedend is én voor extra volume zorgt. Ik gebruik deze henna cremespoeling in zwart. Het resultaat is een glossy blue-black finish. Op de bovenstaande foto (don't mind the background please.. LOL) is mijn haar een paar dagen eerder behandeld met deze henna creme spoeling.


5. Roots Organic Olive Oil Nourishing Sheen Spray € 4,95;
Ik heb nog een aantal andere sheensprays op mijn kaptafeltje staan. Maar dit is al jaren mijn favoriete sheenspray Waarom; De fijne verstuiver op deze bus verdeeld de spray lichtjes waardoor je niet teveel in één keer gebruikt. Er is nogal wat controversie ontstaan over deze sheenspray vanwege een aantal ingrediënten die bij sommige mensen juist voor extreem droog haar zorgen. Dat kan.

Persoonlijk zou ik hier ook last van hebben als ik de spray rechtstreeks op mijn haar gebruikte. Als ik een sheenspray gebruik, ongeacht van welk merk, MOET mijn haar creamy zijn. M.a.w. er moet al een moisturizer inzitten...kortom iets dat hydrateert. Op deze manier werkt mijn geliefde sheenspray niet uitdrogend en dus altijd. Voor dames die bekend zijn met de Saran Wrap (huishoudfolie wrap onder de droogkap), daar gebruik ik hem ook voor.


Wordt vervolgd.......

Maar ik zou graag alvast willen weten welke producten erg goed werken voor jullie haar en waarom.

12 opmerkingen:

Nina zei

OMG D! Ik heb een nieuwe conditioner! I LOVE IT! Ik zag het in de winkel en heb geprobeerd... het is TRIPLE nutrion van Oil Repair met Olijf olie advocado Olie Shea Butter etc etc. I LOVE IT! Ik heb nog maar een keer gebruikt maar heeeerlijk!

Justherz zei

D Je haar is prachtig hoor
(Love this pic)

wat lief van tante :)
heeeerlijk kokosolie
(ook in moksie alesie ...mijn God heee)

Infusium ....no man!!!
Als ik ruzie met me haartjes wil
moet ik dat in zetten
net als wat je hier typt elk haar reageert weer anders

en je hebt helemaal gelijk over Biosilk

Anjana zei

Geweldig artikel!!! Ik vergeet steeds kokosolie te kopen, want heb last van veel haaruitval.
Mijn voorlopige musthave zijn:
De Hairmayonaise; mijn haar wordt hier zo lekker zacht van en geeft ook volume in mijn haar.
Als serum gebruik ik de Kera Care Conditioning Creme (op advies van jou gekocht :)) Ik heb slagen in mijn haar, maar wanneer ik de Kera Care gebruik dan krijgt mijn haar mooie, fijne krullen. De Biosilk heb ik ook jaren gebruikt, maar met de Kera Care krijg ik de gewenste resultaat.

Anoniem zei

Wat een prachtig, glanzend bob-kapsel, D! Heel mooie foto!
En weet je dat ik helemaal niets weet over het gebruik van kokosolie? Ben dol op de smaak van kokos in allerlei gerechten, maar wist niet dat de olie zo'n goede invloed heeft op het haar. Tot nu toe altijd jojoba gebruikt (is en blijft heerlijk) maar ik ga uiteraard de kokosolie proberen.

Claudia zei

D,
waar kan ik de genoemde producten halen?

Aangezien ik in de achterhoek :) woon moet ik naar de STAD (Rotterdam of Amsterdam) om haar producten te kopen.

Trouwens, ik lig in een deuk over je coroniaanse cocosolie maar dat verhaal mail ik je prive wel :):):)

Ps,
je haar is geweldig !

GwenGail zei

Leuk artikel. Ik wil die kokos ook wel proberen als hotoil. Bio oil werkt dat ook met kroeshaar? Iemand ervaringen?

D zei

Hey dames,

Bedankt voor de complimenten :)

@ Nina, kun je me een linkje mailen? Ik ken deze niet. Lijkt me wel wat.

@ Jus, hmmm moksi alesi :) Ik ben blij dat je dat aanhaalt over Infusium 23. Want ik had vroeger ook wel eens issues ermee. Door de proteïnen erin moet je echt direct een moisturizer in je haar doen. Ik gebruik nu Beautiful Ends samen met Infusium, werkt goed.

@ Anjana, moet je echt even meenemen bij de toko. Het werkt zo goed en kost haast niets. In Suriname had ik een vriendin/klasgenoot die ALLEEN kokosolie (en shampoo om mee te wassen) gebruikte. Lang, dik en gezond haar tot op haar billen had ze. Dat is me altijd bijgebleven. Ik begreep toen niet hoe en waarom kokosolie zo goed werkt. En idd ook tegen haaruitval! (én haarroos)

@ Lize (denk ik) :) Het is zeker de moeite waard om eens te proberen. Je krijgt er volumineus en glanzend haar voor terug. Inmasseren en een nachtje in laten werken...doet echt wonderen voor m'n haar.

@ Claudia...durf m'n Coroniaanse peeps niet uit te lachen hoor :D LOL Kokosolie is daar echt het vloeibare goud. Men gebruikt het bijna overal voor (werkt bijv. ook goed als deodorant!!) Ik mail je wat verkoopadressen van de haarproducten oke.

Ik wilde al een hele tijd een 'Wist je dat over kokosolie' blogpost doen. Je kunt er nog veeel meer mee..

D zei

@ GwenGail er zijn (gratis) mini flesjes van Biosilk Silk Therapy verkrijgbaar. O.a. bij Douglas.

Ik zou een mini flesje proberen en kijken hoe je haar erop reageert. Als het niets is...dan ben je i.i.g geen geld eraan kwijt geraakt.

Nina zei

Pfff ik lees nu me post terug D! Wat een wartaal hahaha. Het is op dat moment dan m'n enthousiasme hihi. Maar het is van Garnier Fructis. triple nutrition lijn. ( ook al vind ik in de winkels alleen de shampoo en condiotioner en niet de volledige ditjes en datjes). http://www.garnier.ca/_en/_ca/haircare/hc-fructis-triple-nutrition.aspx

D zei

Ooh thanks Nina, ik ga het zeker checken. Heb namelijk altijd goede ervaringen gehad met Garnier haarproducten! :)


@ GwenGail Samples van Biosilk zijn ook gratis verkrijgbaar bij Saman Afro Beauty Center in de Kinkerstraat. Ik was er vandaag even, en hij heeft ze volgende week weer.

Ri zei

Conditioner:
- Lutrasilk Shea Butter/Mango. Ik mix het met honing en EVOO (extra virgin olive oil). Buttersoft hair guarenteed!
- Herbal Essence Hello Hydration

Shampoo:
Cream of Nature.. Mijn haar wordt er niet stug van zoals van de meeste andere shampoo's

Leave in:
Infusiom 23.. Sluit me helemaal bij jou aan =)
Vervolgens mijn eigen mix.
(Amla oil, coconut oil, olive oil, castor oil, teatree oil, avocado oil).

Verder heb gebruik ik growth aids zoals Biotine en MSM.

So far, so good

D zei

Ri we gebruiken dan best veel hetzelfde als ik het zo lees. Lustrasilk is ook een van mijn vaste conditioners.

Ik koop een pot of fles en die zijn maar € 3,99. Wel doe ik er altijd een scheutje glycerine doorheen..Vind het resultaat van mijn DC dan nog beter.