zaterdag 23 oktober 2010

Hair We Go ....Again

 


Hi ladies,

Hierbij dan eindelijk deel 2 van 'Hair We Go' Ik ben vorige week na lange tijd weer naar de kapper geweest omdat ik zo graag laagjes wilde laten knippen. Dus, zo gezegd zo gedaan. De bovenstaande foto is het eindresultaat daarvan. Ik heb wel wat centimeters moeten inleveren, maar ben daar absoluut niet rouwig om. Vooral omdat mijn haar beter zit en ook omdat het nu in lagen verder kan groeien. I'll keep you posted! :)

Oke, maar nu dan het vervolg van mijn vaste lijst haarproducten. V.l.n.r...1. Profectiv Breakfree Daily Hair Strengthener; Ik zou serieus niet weten wat ik zonder deze daily moisturizer moet beginnen. En ook al zijn er honderden soorten, deze is het al jaren voor mij. Back in the day gebruikte ik net als veel anderen haarvet. Tegenwoordig weet ik dat mijn haar me dankbaar is al ik dagelijks (of naar behoefte) een klein beetje van deze moisturizer op waterbasis in mijn haar doe. Over de ingrediënten lijst kan ik kort zijn; only good stuff!

2. IC Heat Protector Straightening Spray; Zonder heat protector gebruik ik geen directe hitte bron zoals een föhn of stijltang in mijn haar. In hoeverre deze heatprotectors je haar nou werkelijk tegen hitte beschermen is natuurlijk een tweede vraag. Maar het idee om er geen te gebruiken werkt bij mij verontrustend. Ik heb er meerdere, waaronder een van Motions en een van Andrélon. Werken beiden uitstekend. Maar wat ik vooral prettig vind aan de heat protector van IC, is de mooie glans die het geeft. Hierdoor kun je het ook lichtjes als finishing spray gebruiken voor een polished look.

3.Organic Root Stimulator Uplifting Shampoo; Weer een product van een mondvol. Deze shampoo gebruik ik niet vaak, ongeveer eens per maand. Omdat deze uplifting shampoo zo grondig reinigt is eens per maand wel voldoende voor mij. ORS Uplifting shampoo reinigt grondig en stimuleert daarbij de bloedsomloop van de hoofdhuid en follikels ter bevordering van haargroei. Deze shampoo werkt tevens goed als anti-roos shampoo. Maar door mijn wekelijkse kokosoliebehandelingen heb ik van haarroos eigenlijk nooit last :)

4.Glycerine; zie hier een artikel dat ik eerder schreef over Glycerine. In de mix met mijn vaste deep conditioner van Creme of Nature (niet afgebeeld) werkt het altijd super. Eenvoudig maar zo effectief. Ik neem regelmatig een flesje mee van de drogist (Etos) Er bestaat ook natuurlijk gewonnen glycerine. Deze is relatief wat duurder en niet overal verkrijgbaar.

5. Organic Root Stimulator Hairmayonnaise; de reparatiekit bij uitstek voor haar dat een flinke proteïne boost kan gebruiken! Ik gebruik dit haarmasker al jaren. Maar omdat mijn haar eigenlijk niet beschadigd is, beperk ik het gebruik tot ongeveer eens per maand. En ook in de eerste week na mijn haarrelax beurt (ik relax mijn haar zelf) voor herstel en stevigheid.

6. IC Leave-In Moisturizer Extra Dry Hair Formula; Er zijn van die dagen dat ik al best wat producten in m'n haar heb zitten, serum of moisturizer. En iets meer van een van deze producten aanbrengen zou dan voor volume vermindering of een zichtbare 'build up' zorgen. In dat geval gebruik ik een paar druppels van deze vloeibare moisturizer met Aloe Vera sap. Deze moisturizer lijkt net water maar niets is minder waar. Het rekent vrijwel direct af met droog haar zonder het vet of zwaar te maken.

7.Creme of Nature Detangling Conditioning Shampoo; Is zo lang als ik me kan herinneren mijn vaste shampoo. Een cremige ontklittende shampoo die me na het haren wassen 't gevoel geeft alsof ik al een conditioner heb gebruikt. Enig in zijn soort als je het mij vraagt.

8. Herbal Essences Beautiful Ends Leave-In conditioner; Nu 'hoor' ik je denken 'maar dit is toch een vrij nieuw product? Yes, dat is waar. Maar omdat ik na het haren wassen altijd een leave-in conditioner/moisturizer gebruik (vaak samen met haarvitaminen) en deze mij zo goed bevalt, zal het een vast product blijven.

Na het wassen doe ik altijd een klein beetje van een creme in mijn natte haren die je niet hoeft uit te spoelen, een so called leave-in. De ene keer is het mijn Profectiv Breakfree creme en soms de volume effect creme van Andrélon. Maar deze is voor mij nu al een topper en ruikt ook nog eens heerlijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar is de Profectiv Breakfree Daily Hair Strengthener te koop?

D zei

Bijna bij alle afro-cosmetica shops. De meeste verkopen het wel.