dinsdag 21 december 2010

Fresh Hair in Minutes

 
Droogshampoo is een product waarvan ik al best lang weet dat het bestaat, maar niet wist of het wel geschikt is voor mijn haartype. Daarnaast ben ik vrijwel altijd stipt op tijd met haren wassen en conditionen (minstens 2x per week) alleen al omdat ik dat graag doe.

Waarom dan nog interesse in een droog shampoo? Overkomt het jou weleens dat je per ongeluk net iets teveel moisturizer of een ander product in je haar hebt gedaan waardoor het er een beetje vet uitziet en/of minder volumineus zit? Mij overkomt het gelukkig niet vaak, maar toch een enkele keer.

En die enkele keer dat dit gebeurt ontdek ik dat vlak voordat ik ergens naar toe moet en dus even geen tijd heb om mijn haar uitgebreid te wassen.






Wat is een droogshampoo/dryshampoo precies; Een droogshampoo is een poeder in sprayvorm en geen echte shampoo. Wat het eigenlijk doet is vet uit je haren absorberen waardoor je haar weer luchtig zit en het volume terug heeft. Op deze manier kun je je wasbeurt een paar uur tot een dag uitstellen.

Hoe werkt het; Alvorens je de shampoo gebruikt, dien je de bus flink te schudden. Zo niet laat de shampoo spray een witte waas achter op je haar die lastig uitborstelt. Schudden, voldoende afstand houden (ongeveer 20 cm) opsprayen, even laten inwerken en haren kammen of borstelen.

Voor welke haartypes; Ik denk voor de meeste haartypes. Er zijn overigens diverse merken dryshampoo op de markt. Denk alleen dat de blackhair fabrikanten dit nog niet in hun assortiment hebben opgenomen. Jammer, want een dryshampoo zou het naast natuurlijk haar bijvoorbeeld ook goed doen op weave en/of wigs.

De geur; Vind ik niet bijzonder of noemenswaardig en heeft wat weg van een frisse deodorant. Ik denk overigens niet dat een droogshampoo 'geurtjes' in haren kan maskeren. Maar dat moet je ook niet willen :)

Hoe lang gaat een bus droogshampoo mee; De droogshampoo van Schwarzkopf gaat ongeveer 12 behandelingen mee.

Waar te koop en wat is de prijs; Schwarzkopf droogshampoo is o.a. te koop bij Etos en kost € 2,99 per 150 ml.

Algemene beoordeling; Ik vind dit een heel slim product en ben blij dat het 'luchtige en minder vet' resultaat vrijwel direct zichtbaar is. Water en een echte shampoo beurt vervangt het vooralsnog niet. Maar een droogshampoo is handig wanneer je ontdekt dat je haar net wat te vet is om zo de deur uit te gaan. Top!

6 opmerkingen:

Gwen-Gail zei

Hai D,
er is wel een droogshampoo voor blackhair, namelijk de herbal cleanser van Organic. Een vriendin van mij gebruikt het en is er zeer tevreden over(ze heeft kroeshaar)

D zei

Ooh ja die in een flesje zit! Was die totaal vergeten. En inderdaad ze doen het best goed.

Zag gisteren dat Kruidvat er ook een heeft, die rook trouwens best lekker vond ik.

Anjana zei

Laat de Herbal Cleanser van Organic dan geen witte waas achter? Ik heb zelf geen verstand van kroeshaar, maar ik heb wel zwart haar.

D zei

Ik kwam dit filmpje tegen.

http://www.youtube.com/watch?v=hE3CbxfiAso

Zoals deze dame het gebruikt (dreadlocks) laat het geen witte waas achter maar het kost op deze manier best wat tijd vind ik.

Vraag me af of je ook een beetje in je handpalmen kunt doen en het zo kan verdelen in je haar. Ben benieuwd of dat werkt. Wil het anders wel proberen.

Anjana zei

Ik heb net het filmpje bekeken. De tijd wat ze spendeert... ben ik al bijna klaar met mijn haren wassen :P

Ik denk dat je het inderdaad een beetje in je handpalmen kunt doen en het verdelen in je haar. Maar het is niet handig om het in je handtas mee te nemen. Ik kies liever voor een spray.

D zei

Engelengeduld moet je inderdaad hebben :)