donderdag 23 december 2010

The Magic Cream?

 
Nog voor dat Olaz's 3 zone treatment cream in Nederland te koop was, kwam ik het al overal tegen; online, in bladen, op straat in abri's, noem maar op. Ondanks Olaz tot een van mijn favoriete merken voor huidverzorging behoort, was ik niet meteen onder de indruk van wat deze magical cream beloofde.Olaz 3 zone treatment cream €28,99


In de tussentijd bleef ik trouw aan mijn Nivea Q10 creme welke mij nooit teleur heeft gesteld.

Toch waren er twee redenen waarom ik overstag ging en deze creme uiteindelijk probeerde. De eerste reden is dat deze creme boordevol het amino peptiden complex zit, daar heb ik voor mezelf wat research naar gedaan. En als ik het goed heb begrepen stimuleren deze de celvernieuwing van de huid en gaan ze huidveroudering tegen. Reden twee is dat ik soms wel tot tien jaar jonger wordt geschat en dat stiekem wel voor altijd zou willen vasthouden :)

Goed, een gezonde leefstijl speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Roken en drinken heb ik daarom altijd achterwege gelaten, en op tijd naar bed gaan probeer ik dagelijks. Evenals stress vermijden. Los van deze factoren is de jeugdigheid van onze huid vaak ook genetisch bepaald. Maar je kunt de natuur altijd een handje helpen door bepaalde dingen te doen of juist te laten, en daar kun je denk ik niet vroeg genoeg mee beginnen.Hoe lang gebruikt; Mijn eerste pot ging ruim zeven weken mee. En omdat deze creme zo goed bevalt besloot ik ermee door te gaan. Van de week heb ik een nieuwe pot aangeschaft (met 30% korting) Deze creme kun je één of twee maal daags gebruiken. Ik gebruik hem alleen in de ochtend. 's avonds smeer ik een klein beetje Slakkenwonder, Sheabutter of Emu oil op.

Textuur; Olaz 3 zone treatment cream heeft een luchtige textuur. Het voelt niet vet aan op de huid, trekt snel in en laat een zijdeachtig gevoel achter.

Voor welke huidtypes; Sowieso voor de rijper wordende huid. Daarnaast denk ik dat het geschikt is voor alle huidtypes omdat je de creme ook rondom de ogen kunt gebruiken. In de eerste week dat ik begon met de creme voelde ik een licht tintelende sensatie op mijn huid. Daar schrok ik wel even van en dacht zelfs ermee te moeten stoppen. Waarschijnlijk moest mijn huid wennen, want na een paar dagen was dit gelukkig verdwenen.

Extra pluspunt; Vind ik dat deze creme ook rondom de ogen kan worden gebruikt. Een aparte creme voor dit delicate gebied is hierdoor overbodig. Op mijn huid laat het een zijdeachtig laagje achter, hetzelfde idee als van een primer. Make-up applicaties worden hierdoor erg smooth! Over de verstevigende werking van deze treatment kan ik nog niet veel kwijt.

Bijzonderheden; 3 zone treatment cream bevat geen spf!

Algemene beoordeling; 3 zone treatment cream is niet bepaald goedkoop, €28,99. Alhoewel, vergeleken met de luxere cremes die dezelfde belofte hebben (en niet altijd waarmaken) is deze op en top een winnaar! Voorheen gaf ik erg veel geld uit aan huidverzorging. Tegenwoordig hou ik het zo simpel mogelijk.

Onder het mom van; meer met minder, zie ik deze creme als een goede aanwinst voor de behoeftes van mijn huid. The Magic Cream? Misschien toch wel. Ik beoordeel de 3 zone treatment cream met 5 van de 5 sterren :)

18 opmerkingen:

Kizzy zei

Ik word altijd heel erg blij als ik lege potjes creme zie. I'm a little crazy ;-)


Goeie review! Ik hou 'm zeker in gedachten.

D zei

Haha dat heb ik gemerkt tijdens het lezen van je lipbalm review! Ook ik ben blij als de bodem in zicht is, want dat betekent dat je geld weer goed is besteedt.

En het allerbelangrijkst is dat je jezelf dan ook weer mag verwennen met een nieuwe aankoop (= gelijk aan feelgood moment) :)

Justherz zei

Hee D:)
Thanks for deze review ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe gezicht creme.
Mijn gezicht is al 8 jaren getrouwd met vitamine E Lijn van The Body shop, maar ik denk dat het vreemd zal gaan met deze
Goed dat je die tintelende sensatie aangeeft want ik zou ook schrikken x

D zei

Hey Jus,

Ben echt tevreden over deze creme. Hij is wat duurder dan anderen die bij de drogist te koop zijn. But we're worth it!

Liever nu in onze huid investeren, zo kunnen we later ook nog genieten van een (zeer) jeugdige uitstraling :)

M'n moeder gebruikte de vitamine E lijn van The Bodyshop ook, beviel goed.

Kizzy zei

Yep, dat dus! :-)

Ik gebruik trouwens nog steeds de paarse peeling van Olaz Regenerist die jij hier hebt aangeraden. Jij ook?

D zei

Yes, ik gebruik de mini peeling nog. Alleen wissel ik hem ongeveer om de 3 maanden (zolang doe ik ermee) af met de 'Olaz Definity Porie Herdefiniërende Scrub'

(Olay Definity Pore Redefining Scrub)

Deze is ook super. Je ziet meteen verschil!

#confession als klein meisje wilde ik altijd al Olaz lotion gebruiken. Dat roze flesje kwam toen dagelijks voorbij
op de tv :D

Kizzy zei

Ik weet precis wat je bedoelt! Haha! Mijn moeder gebruikt zo lang ik me kan herinneren dat roze flesje!

D, we ARE twins.... :-)ps. Ik ga kijken of ik die scrub hier kan vinden.

D zei

Tweeling weer bij elkaar gebracht :)

Heb voor komend jaar 1 voornemen en dat is dat ik alleen nog maar producten koop waarvan ik zeker weet dat ze helemaal op gaan.

Die scrub hebben jullie daar ook. Check; Olay Definity Pore Redefining Scrub

D zei

En ja hoor hij is er nu ook met SPF 30! Vandaag voor het eerst gespot bij Kruidvat. Deze kost € 33,00.

Anoniem zei

gebruik je deze creme nog steeds?

D zei

Ik gebruik deze nog steeds ja, dat klopt. Heb vorige week m'n 3e potje gekocht. Ze waren weer met 20% korting in de aanbieding bij Kruidvat :)

claudette zei

Hey D,is die met spf 30 ook in zo'n potje en is die ook 3 zone cream? Ik ben vandaag wezen kijken bij kruidvat kon het niet vinden.
Ik heb wel de 3 zone creme van 33 €
maar er staat geen spf 30 op.
I'm confused.

D zei

Hi Claudette,

De 3 zone cream in het potje (zonder spf) kost € 28,00

De cream met spf 30 zit in een pompflacon en die draag je over het serum (weer een ander product!) heen. Dat vind ik wel een beetje veel van het goede.

Dacht dat het dezelfde cream was maar met spf 30. Sorry voor de verwarring.

Deze is het;
http://www.olaz.nl/product-range/regenerist/regenerist_egale_gezichtcreme_met_spf_30.php

claudette zei

Oh geeft niet hoor. Ik wilde alleen de juiste cream hebben. ik heb toch maar de 3 zone mee genomen. Bij de kruidvat in Reigersbos was hij wel 32,99. Maar de actie geldt nog steeds dus had wel 25%. En nu maar hopen dat het net zo goed bevalt. Nog een vraagje: jij hebt ook een goede schoonheidsspecialist in A'dam dacht ik ergens gelezen te hebben. Want inderdaad is niet altijd haalbaar om naar Almere te gaan. heb je de link voor mij kon het zo snel niet meer vinden.
Maak lange dagen aan het werk en dan ziet mijn huid er al zo snel grauw en vermoeid uit. Puhh hoort bij het ouder wordeb helaas. Daaraan merk ik wel dat ik ouder word hahahhhahah.
heheheh ben weer eens lang van stof. sorry.

D zei

Claudette, nogmaals..zolang Blogger niet aangeeft dat je teveel leestekens gebruikt, mag je reactie net zo lang zijn als je wilt hoor hahaha. Ik lees het graag :)

Klopt inderdaad dat ik vroeger ook bij een schoonheidsspecialiste in Amsterdam kwam. Ik kwam er voor het eerst op m'n 19e. Ze zaten toen in Oost en tegenwoordig al een paar jaar in Amsterdam Noord. Vlakbij het grote winkelcentrum.

Het enige verschil met deze salon is, dat ze hier wel reguliere 'salon prijzen' hanteren. Maar de kennis en kwaliteit zijn je geld absoluut waard!

En ook deze schoonheidsspecialiste/
eigenaresse (Vivian) verstaat haar vak als geen ander.

Schoonheidssalon
Colours Circle of Beauty
Loenermark 476-A
1025 TR Amsterdam
Buurt: Noord
020-6659292


p.s. misschien is Silicea ook wat voor jou?

claudette zei

hahahah gelukkig, kan zo af en toe lekker door langdradig zijn. Hmmm moet ik haar misschien ook maar een bezoekje brengen. De creme bavalt tot nu toe heel goed. Ik hoop dat het zo blijft.

Misschien moet ik inderdaad ook die Silicea proberen.Lijkt me een goed idee.

koelie41 zei

Hi D,

Gebruik je de Oil of Olaz nog steeds?

D zei

Hi,

Nee ik moet weer eens een update plaatsen. Ik gebruik sinds een aantal maanden de Biocura anti-rimpel dagcreme (groen deksel) deze bevalt heel erg goed. En kost net een paar euro's. Dus heb maar afscheid genomen van m'n andere magic cream.

(p.s. aparte naam, waarom wil je jezelf zo noemen?)