maandag 6 december 2010

Shea Butter Hair Lotion

 
Hi ladies,

Zoals je vast gemerkt hebt ben ik er een aantal dagen tussenuit geweest. Niet alleen vanwege allerlei activiteiten, maar ook omdat de techniek me wederom even in de steek liet. Balen natuurlijk want ik heb zoals gewoonlijk weer genoeg te vertellen :)

Zo ook over mijn favoriete sheabutter hair moisturizer! Inderdaad, ik heb pas nog mijn lijst met vaste haarproducten bekend gemaakt en deze stond daar niet tussen. Dat komt omdat deze ontklittende haarlotion meer een aankoop was als redder in nood. En wat voor nood? klitten!

Zo makkelijk handelbaar als mijn haar normaal is, wat lastiger wordt het zodra ik te dealen heb met twee verschillende texturen. Namelijk kroes en relaxed bij elkaar. Vooral na het haren wassen is het lastig om het haar door te kammen.

Op de top tien lijst beste haarmoisturizers (van Hairlista) vond ik al gauw deze Detangling Moisturizing Hair Lotion van Africa's Best. Hier my two cents!

Voordelen:

Haren zijn direct makkelijk doorkambaar en vrij van klitten
Voorkomt haarbreuk
Lichte lotion en maakt het haar niet vet
Verrijkt met Olijf olie
Is vrij van Minerale olie / Petrolatum
Geschikt voor alle haartypes
Geur is oke en niet penetrant


Nadelen:

Is als dagelijkse moisturizer iets te licht voor mij rond deze tijd van het jaar. Maar werkt daarentegen perfect als leave-in vlak na het haren wassen.

Kids Organics Shea Butter lotion is dus niet alleen geschikt voor klittend kinderhaar, maar net zo geschikt voor volwassenen. De lotion kost € 4,95 per 355 ml en is te koop bij de betere Afro Cosmetica shops.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik gebruik het al enkele maanden en ben er zeer tevreden over. Draag nu vlechten als protective style voor de winter en dan is dit product een goede moisturizer

Olita zei

Hmm intressant Ik dacht in de eerste instantie dat het een conditioner was. hebben jullie dat ook van deze lijn geprobeerd? Dat zal ook wel verzachtend zijn voor je nieuwgroei als je het als deepcondtioner gebruikt niet?

patty zei

Ga het voor mijn dochters proberen. Ze hebben een nederlandse vader en ik ben zelf surinaamsse. Hun type haar is 3a/b/c iets in die trant :)
Maar vooral mijn oudste dochter heeft best droog haar, dus ik ben nog steeds op zoek, naar iets dat eindelijk goed werkt.
Misschien is dit wel wat. Ga het binnenkort maar eens aanschaffen en uitproberen.

groetjes,
Patty

D zei

@ Anoniem heel slim inderdaad om nu vlechtjes als protective style te nemen, want je haar lijdt best door de kou.

@ Olly ik meng een beetje met glycerine en maak er zo een overnight deepconditioner van speciaal voor m'n uitgroei. Heb nog geen conditioner van dit merk geprobeerd. Wel kreeg ik 2x gratis de bijbehorende sheabutter shampoo :) (bij Suhail)

@ Patty, ja laat eens weten hoe dat uitpakt. Weet van een buurmeisje dat dit haartype soms erg kan klitten.

Als dagelijkse moisturizer is het overigens best oke. Ik moet na het aanbrengen/intrekken gewoon 'sealen' met een paar druppels kokos of olijfolie. Zo werkt het heel goed.

Claudia zei

@ Patty,
mijn dochter heeft ook vergelijkbaar haar als jou dochters ( denk Ik ) en wat mij geholpen heeft is COCOSOLIE !
Ja D, je leest het goed LOL

Geen droge haar punten meer droog en als ik dr haar losmaak na een weekje Kwikwiba, kan ik het in principe met mn vingers uitkammen want het klit ECHT NIET meer.
Naast de cocosolie gebruik ik ook de ORS moisturizing hair lotion omdat mn dochter niets moet hebben van cocos ze haat de geur en eet uit protest niets dat cocos bevat LOL.

Succes :)

Claudia

D zei

Haha maar wat doe je dat arme meisje ook aan Clau? Gebruik je kokosolie uit Coronie of een andere? :)

Voor overdag gebruik ik een ontgeurde van KTC. Bevat natuurlijk niet alle goeds van onze Coriaanse versie, maar het doet de job wel.

Anders gewoon een beetje van die ontgeurde in een 'vaag' potje bewaren LOL

xxx,

D

patty zei

Even een update. Ik heb van mijn zusje een fles gekregen en ik heb het nu een paar keer gebruikt voor mijn oudste dochter. Kan niet zeggen dat het veel doet voor haar haar. Het is nog steeds droog, vooral bij de punten. Ze heeft lichtbruin haar en bij de punten is het gewoon blond. Vooral dat blonde gedeelte voelt soms net stro.Daarbij komt ook dat ze heel veel krullen heeft en klitten dus inderdaad ook een probleem zijn. Daarom mag ze van mij, haar haar niet zo vaak los dragen, wat ze heel jammer vind.

Ik merk wel dat als ik deze lotion met een beetje olie ( ja ook kokos olie) meng, dat het wel iets beter werkt. Maar ik ben nog steeds niet helemaal tevreden. Ben nog steeds op zoek, dus als iemand de ultieme tip heeft.......please share!!!

Groetjes,
Patty

D zei

Hi Patty,

Kan me voorstellen hoor, want deze moisturizer is zo licht. Als je het niet sealed met een laagje olie, verdampt het a.h.w. althans zo lijkt het. (sealen helpt ietsjes)

Misschien dat de producten van 'Mixed Chicks' wat voor je dochter zijn? Deze zijn special afgestemd op 'interraciaal' haar.

Een aantal zaken in Amsterdam verkopen de producten en online kun je ze o.a. bestellen via Mengelmoez. Dit is de link; www.mengelmoez.com

Maar ik hoop dat er nog wat curly haired ladies komen met tips, ken genoeg curly heads :)

D zei

Ooh en een andere tip; Co washen! (No-Poo) Haren worden net zo schoon, alleen veel minder droog.

In plaats van met een shampoo, de haren met een (hydraterende of anti-klit) conditioner wassen. Scheelt een heleboel.

Patty zei

Ja, ik zat ook al aan Mixed Chicks te denken. Ik ga straks even bij mengelmoez kijken. Thanks for the tip!

Co washen heb ik nog niet bij haar geprobeerd. Misschien toch maar een keertje proberen.

Nou, ik heb genoeg huiswerk :)

Tot de volgende update!