zondag 19 december 2010

Winterdroog....

 
Dear ladies (and gents),

Genieten jullie nog van de winter? Als ik voor mezelf spreek; nu nog wel! En al met al is het erg mooi om naar te kijken. Dat zeker als je warm binnen zit en kunt genieten van een heerlijke kop hot choco :)

Wel jammer dat onze huid en haren dit weer niet altijd even goed verdragen. Hoewel het soms net de kleine extra's zijn die het 'winterleed' van beiden wat kunnen verzachten. Dacht ik dat het misschien goed is om een paar artikelen uit mijn archief te halen als reminder, aangevuld met some new stuff.O.C.M Method [link] Een droge of gevoelige huid en op zoek naar een zachte maar effectieve reiniger? Dan is The O.C.M. oftewel de Oil Cleansing Method misschien wel DE manier van reinigen waar je huid erg blij mee zal zijn. Zonder zeep of agressieve middelen, 100% natuurlijk, en geheel zelf samen te stellen.


Annique Rooibosthee [link] Rooibosthee, of je vindt het lekker of je vindt het verschrikkelijk smaken. Persoonlijk vind ik deze Zuid Afrikaanse thee heerlijk. Ongeveer tien jaar geleden liet mijn moeder me voor het eerst kennis maken met Annique rooibosthee en ik was eigenlijk meteen weg van de smaak. De zachte smaak en de mooie kleur deden me net wat vaker een kopje thee klaarmaken.

Wist je dat rooibosthee ook weldadig werkt voor een droge/gevoelige of eczeem huid, bloedzuiverend is, en wel 50 keer meer anti-oxidanten bevat dan groene thee? Dat zijn slechts enkele van de vele eigenschappen. Er is overigens ook cosmetica te koop waarin Rooibosthee is verwerkt.

Ghassoul [link] heb ik een aantal jaar geleden ontdekt. Het werkt uitstekend als zeepvrije reiniger voor zowel gezicht als lichaam. Reinigt zacht en werkt tegelijkertijd ook detoxiferend. Als masker werkt het niet alleen effectief voor je huid maar ook droog of dof haar krijgen weer een flinke boost volume, glans en souplesse. De Ghassoul die ik gebruik is onbewerkt en 100% natuurlijk.Raw Shea Butter; Ik neem zo nu en dan wat mee als ik langs de Ghanese toko in Amsterdam Oost ga. Op zich doe ik er heel lang mee want ik gebruik het alleen als mijn huid echt schreeuwt om een heavy moisturizer; 's avonds dun aanbrengen en mijn huid kan er weer even tegen aan. 100% puur en onbewerkt.

Manuka Honing [link] Sowieso werkt honing uitstekend als moisturizer en zorgt het ervoor dat haar en huid gauw weer soepel aanvoelen. Zowel puur als gemengd door een haarconditioner. Manuka honing heeft nog iets extra's, en dan vooral als masker voor je gezicht. Op dit moment geniet mijn huid weer van een heerlijk manuka masker :)

Glycerine [link] Je kunt er echt zoveel kanten mee op. Ik vind het heerlijk om wat glycerine door een deepconditioner voor mijn haren te doen, werkt altijd!

2 opmerkingen:

lize zei

Dank voor de tips, D! Ik had niet eerder van de OCM gehoord.. reken maar dat ik 'm vanavond nog ga proberen. Mijn huid lijdt een beetje door dit heftige winterweer en kan wel een zachte behandeling gebruiken..
O- en wat betreft de Rooibos: ik was er nooit zo dol op.. totdat Simon Levelt een heerlijke mix uitbracht: sinasappel/rooibos. Tien zakjes voor 1,20 euro en in elke natuurvoedingswinkel te krijgen. (vermoedelijk ook in De Tuinen)

Winterse groeten van Lize

D zei

Hi Lize,

Ja, laat eens weten wat voor olie of mix je daarvoor hebt gebruikt. Zo af en toe maak ik een mix van olijf en castor olie. Wil een keer een mix van olijf en amandelolie proberen. Bij de toko verkopen ze van die grote flessen amandelolie voor nog geen €4,00 zag ik.

Misschien moet ik even Langs Simon Levelt voor mijn Rooibos, want ben gisteren wel langs drie zaken geweest voor Annique; uitverkocht!

Ooh en bij Simon Levelt hebben ze ook van die heerlijke Choco sticks aan een stokje waarmee je Hot Choco kunt klaarmaken. Dacht in 3 smaken, erg lekker :)