zaterdag 22 januari 2011

Cuticle Care

 


Hi Beauties en welkom nieuwe blogvolgers! :)

De verzorging van mijn handen vind ik eigenlijk net zo belangrijk als de verzorging van mijn gezicht. Ben van mening dat handen wel degelijk ons visitekaartje zijn en bij onvoldoende aandacht er soms minder representatief uitzien.

Nu heb ik in bijna iedere tas standaard een rijke handcreme, en ook op mijn bureaus. Waar ik echter iets meer aandacht aan wil besteden zijn de details, en dan niet mijn nagels maar de nagelriemen.

Mijn vroegere nagelstylist maakte me er ooit al op attent dat ook de verzorging van (droge) nagelriemen een wereld van verschil maakt als je gaat voor een perfect ten manicure. Ben dit wel met hem eens.

Daarom wil ik er graag een gewoonte van maken om dagelijks (of zo vaak als ik kan) aandacht te besteden aan mijn nagelriemen.

Enkele producten die ik daarvoor heb aangeschaft zijn...Sally Hansen Instant Cuticle Remover
Maximum Strength € 8,55 - eBay


Sally Hansen Instant Cuticle Remover. Voordat ik deze cuticle remover gebruikte was het soms erg lastig om ontsierende velletjes rondom mijn nagelriemen te verwijderen. Instant Cuticle Remover breng je aan, en binnen een aantal seconden kun je de nagelriemen terugduwen en de velletjes met alle gemak verwijderen. Als bonus ontving ik een cuticle steel pusher bij mijn aankoop. Heel handig!

Gelakte nagels zien er een stuk mooier en professioneler uit door deze stap vooraf te doen. Ook op teennagels. Dit product is daarom echt een must-have voor mij!Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Creme € 7,99 Sephora


Om maar meteen met de deur in huis te vallen; ik heb nog nooit eerder een dergelijke creme voor mijn nagelriemen gebruikt. Lemon Butter was het eerste product dat ik speciaal hiervoor kocht en gebruik in nu sinds een maand. Lemon Butter van Burt's Bees is een heerlijke dorstlesser voor droge nagelriemen. De textuur van de butter lijkt erg op een bijenwas lippenbalsem.

Bijenwas is dan ook een belangrijk bestanddeel. De butter heeft een frisse citroen geur en is 100% natuurlijk. Ik zag al snel resultaat; na een paar dagen zagen mijn nagelriemen er al veel soepeler uit. Het blikje is nog niet leeg dus ik test nog even verder. Soon een update!OPI Avoplex Cuticle Oil To Go € 6,00 - eBay


Avoplex van OPI is het tweede product wat ik heb gekocht voor de verzorging van mijn nagelriemen. Ik koos deze meer om te kunnen vergelijken welk product ik op de lange termijn vast wilde gaan gebruiken. Want ook Avoplex staat hoog genomineerd als het gaat om intensieve verzorging voor de nagelriemen. En wat handig is, is dat de olie in een pen zit. Hierdoor kan aanbrengen makkelijk en netjes gebeuren en zelfs onderweg.

Mijn tubetje zit nog netjes verpakt, en wil ik dit weekend voor het eerst gebruiken. Als ik er een aantal weken verder mee ben, volgt er natuurlijk een update.

2 opmerkingen:

Nina zei

Grappig! Ik lees dit terwijl ik mijn nagellak aan het verwijderen ben. Ik heb altijd echt enorme problemen met velletjes en trek al me vingers helemaal kapot daardoor want ik kan ze niet aanstaan. I think I need to visit ebay soon :)

D zei

Hey Nina!

Vind het altijd zo lastig om naar een product op zoek te gaan in de winkel en het NIET te vinden. Daarom koop ik het maar via eBay en dat is vaak ook nog eens goedkoper :)

Sally Hansen cuticle remover is echt een aanrader. Ik gebruik het al vanaf vorig jaar zomer en het werkt goed en snel. Ook bij hardnekkige velletjes rondom teennagels.