donderdag 13 januari 2011

Dabur Vatika Oil

 
Persoonlijk ben ik nooit zo van de luxe (dure) haarverzorging geweest. Ik gebruik in plaats daarvan meerdere producten. Want met wat speurwerk kom je vaak hele goede en betaalbare alternatieven tegen die uiterst effectief werken.

Een haarproduct dat hier een goed voorbeeld van is, is Dabur Vatika Oil. Vatika Oil is een deepconditioner op basis van EV kokoskolie, verrijkt met maar liefst 8 verschillende kruiden. Waaronder;Dabur Vatika Oil 300ml € 6,95


Henna
Brahmi (Amla)
Rozemarijn olie
Citroen olie
Soja
Neem
Triphala
Kapur Kachri


Deze kruidenmix maakt de haren; sterker, dikker, glanzender en houdt de hoofdhuid gezond.

De meeste kruiden ken ik, en een aantal ook niet. Maar dat ze samen een geweldige deepconditioner vormen maakt Vatika Oil wereldwijd een begrip. Voor het beste resultaat dien je de olie 's avonds in te masseren op hoofdhuid en haar, en 's nachts in te laten werken.

Nadat ik deze olie 's nachts zijn werk heb laten doen, was ik mijn haren de volgende ochtend met een milde shampoo, gevolgd door een creme conditioner. Deze laat ik een half uur inwerken. Op zich is het resultaat van Vatika Oil als 'nacht deepconditioner' alleen al verbluffend! M'n haren glanzen mooi, zijn zijdezacht en leveren me aardig wat complimenten :)

Vatika Oil is overigens zuinig in gebruik en kan ook als haarolie (voor meer glans) worden gebruikt. De kokosolie en citroenolie vormen samen een kruidige, niet al te overheersende, geur. Alles bij elkaar maakt Vatika oil geen aanrader maar eerder een Must-Have!

13 opmerkingen:

Olita zei

Lijkt wel op een juiste combinatie van olieen! Wil ik wel eens proberen.

Kan je ons vertellen waar je dit hebt besteld?

Justherz zei

Een olie mix?
Dat moet ik dan zeker hebben :)

D zei

Hey Olly,

Kun je kopen bij Indiase toko's. Heb deze gekocht bij een winkeltje in de 1e van Swindenstraat. (zijstraat Dappermarkt) Maar volgens mij verkoopt Suhail het ook.

Er zijn ook kleinere flesjes van 100 ml. Die zijn drie euro zoveel.

Jus ik dacht dat jij deze al wel een keer had gebruikt als olie liefhebster :)

Ik vind Vatika Oil geweldig echt waar! Laat me weten wat jij ervan vindt oke.

p.s. Hot Six Oil heb ik een keer gekocht, maar vond ik niets.

lize zei

Net als Justherz ben ik een echte olie-liefhebster.
en daarom wil ik deze olie zeker gaan proberen.
(cremespoelingen doen absoluut niets positiefs voor mijn haar- en bevatten vaak teveel chemische ingredienten.)

D zei

Ben het helemaal met je eens Lize. Heb een keer een vervelende reactie gehad van Palmolive’s anti-klit spoeling. Ruikt erg lekker en werkt goed op het haar, maar de volgende ochtend zat ik onder de jeuk en uitslag.

Blijkbaar zit daar toch een stofje in waar ik niet goed op reageer.

Vatika Oil bevat nagenoeg alleen Ayurvedische kruiden. Zeker het proberen waard.

Nina zei

I'll be getting it then! Ik zal je laten weten als ik net zo enthousiast ben :D

D zei

Jaaa, jij bent officieel mijn HHJ crewmember dus ik wacht je review af :)

Olita zei

Thanks D, ga ik straks een flesje halen. De hot six oil doet ook niets voor me haar helaas

D zei

Yes, let me know. Heb het vannacht weer laten inwerken en net m'n haar gewassen. My hair feels like butta :)


Ooh, ik vergat nog te zeggen dat je het flesje eerst in een bakje heet water moet doen zodat de olie vloeibaar wordt. Want als de kokosolie is gestold krijg je geen druppel uit de fles :)

D zei

*Correctie: bedoelde de Javastraat! (Het verlengde van de 1e van Swindestraat)Schuin t/o de Albert Heijn.

Ze hebben in deze winkel trouwens alle (nieuwe) producten van Dabur.

Vatika Smooth & Silky shampoo met Groene amandelen, Henna en Skikakai lijkt me ook wel wat.

D zei

Yeah! Ze verkopen Vatika Oil nu ook in een Afro Cosmetica shop heel dichtbij huis. Saman Afro Cosmetics in de Kinkerstraat (Amsterdam)

Ze verkopen hem in 3 verschillende maten en in de nieuwe donkergroene fles verpakking!

Anoniem zei

je kan het ook bij elke betere toko kopen,die ook haar enzo allemaal verkopen.Hier kost het 5 euro in rotterdam.Vooral 1e middlandstraat zitten heel veel toko s en hairshops die deze serie verkopen,en ook toko alexander en zeker de moeite waard.Mijn haar ziet er beter uit dan ooit,en ben er super blij mee

D zei

Toevallig, heb het net in mijn haar gedaan! Ik laat deze olie altijd 's nachts inwerken en pak mijn haar dan in met huishoudfolie. Morgenochtend wassen en een deep conditioner erin doen. Werkt heel goed! Je haar leeft er meteen van op.

Dit is echt een kwaliteitsproduct. In Amsterdam zie ik Vatika olie (en andere Dabur producten) ook in steeds meer afro cosmetica winkels, en in diverse formaten.