vrijdag 21 januari 2011

MAC Pro Longwear SPF10 Foundation

 


Om een of andere reden ben ik nooit fan geweest van vloeibare foundation. Een compacte poederfoundation of creamstick hebben altijd mijn voorkeur gehad. Maar mijn MAC studiofix powder had nog hooguit een paar weken te gaan, dit was dus een mooi moment om de Pro Longwear foundation te testen.

In de MAC store wilde ik zoals altijd eerst even testen of de kleur wel overeen kwam met hetzelfde nummer (NW 45) in poedervorm, omdat dit nogal eens wil verschillen. De MAC guy verzekerde me ervan dat testen absoluut niet nodig was omdat deze kleur de perfecte match voor mij was.

Ook vertelde hij dat Pro Longwear foundation erg mooi en longlasting is; 'Je kunt ermee zwemmen, en het zit daarna nog steeds mooi' zei hij letterlijk! Thuis aangekomen bleek deze teint inderdaad perfect!Wat beloofd deze foundation; Lange houdbaarheid, tot wel 15 uur lang onder alle weersomstandigheden. Nu heb ik meestal niet langer dan acht uur achtereen foundation op, en langer lijkt me eerlijk gezegd ook niet nodig. Maar als een foundation zo lang mooi kan blijven zitten door weer en wind vind ik dat wel heel bijzonder!

Is deze foundation de hype waard; Ik denk van wel! Pro Longwear geeft een mooie natuurlijke en langhoudende dekking. Als je op zoek bent naar een supernatuurlijk ogende foundation, die er niet uitziet als make-up maar als jouw huid op z'n best, dan zeg ik ga voor de Pro Longwear Foundation!

De dekking is licht tot medium maar kun je opbouwen door meerdere lagen aan te brengen. Echter; snel aanbrengen is een must. Want zodra deze foundation opdroogt (en dat is erg snel) valt er niet goed meer te mengen. Voor een zwaardere dekking is de Pro Longwear concealer een optie.

Voordelen; Pro Longwear foundation is makkelijk aan te brengen en door de pompflacon ontstaat er geen geknoei. Is daardoor ook zuinig in gebruik. Blijft urenlang mooi. Persoonlijk blijft deze foundation bij mij het langst mooi als ik de zones die gauw neigen te glimmen afpoeder met mijn MAC Blot powder of e.l.f. HD Powder.

Nadelen; Nog geen ontdekt. Wel gemerkt dat ik mijn gezicht tussendoor voorzichtig moet afdeppen op een glimmende plek(ken) omdat ik de foundation er anders deels afwrijf.

Prijs; € 33,00 per 30ml

11 opmerkingen:

christine zei

Ik ga een keer Mac make up gebruiken..! Ik wil toch nu een ander merk proberen.
IK kan Mac bijna niet kopen hier in Arnhem.

MissBeekman zei

Als ik make up ga gebruiken wil ik dat je met me meegaat naar MAC!

Kizzy zei

Voor mij is dit MAC's beste foundation tot nu toe. Heel geschikt voor mensen met een vette huid. Ik moet m'n gezicht ook af en toe voorzichtig afdeppen zoals jij, maar het glimmen is veel minder dan normaal.

I'm happy you like it too! :-)

D zei

@ Christine zeker eens proberen. Deze foundation is heel fijn en geeft ook de helft (of nog minder) af dan de meeste die ik heb gebruikt. Is er geen Bijenkorf in Arnhem?

@MissBeekman Jaaa leuk sis! Ik ga wel mee hoor zeg maar wanneer :)

@Kizzy Jouw review was doorslaggevend voor mij om deze foundation aan te schaffen. Twijfelde daarvoor heel erg :)

Met mijn blotpowder blijft het heel lang mooi zitten. En zoals Sam Fine zegt; Powder is like a top coat of nail polish #weerwatgeleerd :)

Camilla zei

Hey D!
MAC is idd supergoed! Ik gebruik hem ook, terwijl ik een erg vette T-zone heb! Ik gebruik de MAC sheer poeder om te 'setten' en dat werkt voor mij goed! Ik heb nu de studio tech, volgende keer ga ik voor de pro longwear!

xxx Camilla

Claudia zei

Ook ik wilde dit product graag uitproberen, maar helaas hadden ze mijn kleur niet ( NW55 )
Volgende week zal ik het nogmaals proberen als ik in de Bijenkorf ben :)

Xx Clau

D zei

Oke ladies :) Let us know!

Clau, ik hoop echt dat ze deze uitbrengen hoor. Zou wel moeten eigenlijk!

Anoniem zei

Bevalt deze nog steeds? Ben nog op zoek naar de "perfecte foundation"..


En wat is je nr 1 Bronzer?

D zei

Ben inderdaad nog steeds erg tevreden. Ik gebruik hem alleen niet als het erg warm weer is. Mijn MAC studio fix powder (ook in NW45) blijft dan toch wat langer mooi zitten zonder al teveel te glimmen.

Nr.1 bronzer, dat is echt een moeilijk te beantwoorden vraag :)
Heb er een aantal die heel mooi zijn.

Een wat duurdere uit m'n collectie is een van Nouba (zie review)

En nog een hele mooie die ik heb is van de DA drogist (huismerk) nr. 103 Bronzing Powder. Deze kost maar een paar euro's. Staat ook heel mooi over een blush heen. Aanrader!

Anoniem zei

Is de Mac studio fix nou een vloeibare foundation? Of is die er ook in poeder vorm.

D zei

MAC Studio Fix is er inderdaad in poeder en vloeibare vorm.

MAC Studio Fix Fluid en MAC Studio Fix Powder Plus Foundation.

Ik heb ondertussen wel een minpuntje ontdekt van deze foundation. Het kan soms een beetje oxideren, waardoor het er een tintje donkerder uitziet na een tijdje. Voor mij niet heel erg. (zeker tijdens de zomer niet) Maar niet iedereen wil dat.

De Studio Fix Powder (NW 45) gebruik ik al langer dan 10 jaar, die zal ik ook altijd blijven gebruiken.