zondag 6 februari 2011

Olive Oil Edge ControlAls ik wat haarproducten betreft een miskoop moet noemen die ik ooit gedaan heb, dan is dat ongetwijfeld gel. Ik kan genoeg merken opnoemen die mijn haar uitdroogde en/of witte restjes achterlieten. Balen natuurlijk want vooral die restjes in je haar zien er minder fraai uit.

Ik had me daarom voorgenomen om helemaal geen gel of wax meer te gebruiken. En probeerde deze te vervangen door lichte holding sprays.

Gelukkig luisteren blackhair fabrikanten tegenwoordig iets nauwer naar de behoeftes van hun klanten. Ze laten bepaalde toevoegingen die tot bovengenoemde problemen kunnen lijden, daarom steeds vaker weg uit hun producten.

Eén zo'n fabrikant is Namasté Laboratories, bekend van de Organic Root Stimulator haarproducten.

Zelf was ik niet meteen enthousiast om Edge Control uit te proberen. Ik dacht; just another gel/wax! En heb Olive Oil Edge Control daarom in eerste instantie ook rustig laten liggen in de winkel.

Totdat ik een mailtje ontving van Olly (nichtje en vaste lezeres) dat Edge Control haar erg goed bevalt in tegenstelling tot veel andere gels. Net zoals ik waren haar ervaringen met andere merken ook minder positief.

Ok, ik kocht Olive Oil Edge Control. Het viel me op dat dit niet zozeer een gel is, maar meer een wax. Als je net als ik van de oldschool bent dan ken je Let's Jam! vast nog wel. Daaraan deed deze gel/wax mij meteen denken. Alleen is Edge Control veel minder vet dan Let's JAM!

Pluspunten:

Is op waterbasis en makkelijk uitwasbaar
Bevat geen alcohol
Geschikt voor relaxed en natural hair
Maakt mijn haar niet droog of stijf
Laat geen witte restjes achter
Ruikt lekker fris
Je hebt maar een heel klein beetje per keer nodig
Haar blijft langdurig op z'n plek / in model
Geeft een mooie glans zonder het haar erg vet te maken

Nadeel: Nog geen ontdekt.

Eindbeoordeling: vijf van vijf sterren

Prijs en waar te koop: Olive Oil Edge Control kost € 4,99 en is te koop bij de betere Afro Cosmetica Shops.

13 opmerkingen:

Claudia zei

D,
Ik heb laatst nog gezocht naar dit product omdat er een paar Youtuber's laaiend enthousiast over waren.
En als Kamla pas van de kapper komt, moeten de edges nice and slick zijn :)

Alhoewel ik bijna geen edges heb, nadat mijn nieuwe kapster mijn haar met Kera Care gerelaxed heeft.
Wat een heftige reactie had dat spul op mn hoofdhuid. Lijkt alsof ik in slaap ben gevallen en 2 ADHD peuters met een scheerapparaat hun gang zijn gegaan op mn hoofd :(

Ooit zal ik het uitproberen.
Voor nu, casteroil en cocosoil.

xx

D zei

Hey Kamla :)

Had nog geen reviews gecheckt op Youtube. Even kijken dan!

OMG dan was deze relaxer gewoon te sterk voor je, of is het iets te lang blijven zitten?

Veelvoorkomend probleem is dit... dunner wordende edges. Ook door vlechten, en de (impopulaire) Lace Front Wigs.

Heb wel een hele goeie tip voor je btw. Ik mail je! ;)

Claudia zei

Ik bedoel natuurlijk COCONUTOIL (cocosoil lol)

D, ik wacht op de tip die ervoor gaat zorgen dat mijn manen gaan lijken op die van t paard van mijn dochter.

Stel me niet teleur, heb mijn dochter al verteld dat ze me binnenkort ook mag borstelen en wortelen geven :)
Hihaahhhh

Xxx

D zei

LOL

*mail sent*

Het komt wel weer goed hoor met je manen :) weet ik zeker!

Kizy zei

"D, ik wacht op de tip die ervoor gaat zorgen dat mijn manen gaan lijken op die van t paard van mijn dochter."

Claudia, ik moet altijd ZO lachen om jouw comments! Te grappig! :-)

Gwen-Gail zei

Hai D,
heb je die tip ook voor mij :( Na een slechte weave zijn de edges ook ver te zoeken. Ik wil Olive Oil ook wel proberen,
xx

D zei

Hi Gwen,

Ik mail het even naar je. Is een oudere post, maar dat product helpt.

xxx,

D

Olive Oil Edge Control is echt voor de styling en evt. om haarbreuk/
uitdroging rond de haarlijn te voorkomen.

D zei

@ Kizzy (met 1 z?) 'Claudia The Entertainer' :D

Olita zei

yes@ D ik ben er helemaal blij mee me haar is nu getaxlaxed dus ik heb geen bonestraight relaxed meer. als ik me haren tang of weave gebruik ik dit als slickener. Bij me weave hoeft er geneens een tang aan te pas te komen. het is voor mij echt een uitkomst zelfs met me krullen plaats ik het op me edges. zonder dat dit hard word of me haar uidroogd. me edges zien er nu juist voller uit (weave niet meer back to back)

Kizzy zei

Oh, haha! Nee, heb er nog steeds 2 in m'n naam :-D

Nina zei

Sorry D! Ik ben er even tussenuit geweeest zoals je heb gezoen op FB! Ik wilde hier nog wel ff snel op reageren voordat ik in bed kruip. Ik gebruik aloe vera gel op mijn edges. Echt SUPER bevalt me dat! Vooral als ik al paar weken post relaxer ben en toch nog wat wil stretchen zonder all dat gespring en pluis voorin. Gewoon wat aloe aanbrengen en met zachte borstel borstelen. Tadaa! Looks silky smooth :D

D zei

Hey Nina,

Welcome baaack! :) Heb de foto's gezien ja..heerlijk zo'n vakantie.

Van welk merk gebruik je?

Nina zei

Ik gebruik die van Aloe Pura Labaratories. Dit is hem! http://www.comparestoreprices.co.uk/images/op/optima-aloe-pura-organic-aloe-vera-gel-and-vit.jpg