woensdag 23 maart 2011

Hair Pouss Plus

 
Hi ladies,

Heerlijk heh...het is eindelijk lente! Ik ben in ieder geval blij dat de ergste kou er alweer op zit, want dat went voor mij gewoon nooit.

Even wat anders, er wordt mij zo nu en dan (heel) voorzichtig gevraagd wanneer mijn nieuwe site nou af is.. of als die nog komt. Het antwoord daarop is; de site is bijna af en ik zal spoedig daarheen verhuizen :) Ik weet dat ik de nieuwe site driekwart jaar geleden al aankondigde maar met allerlei perikelen waarmee de toenmalige designer kampte duurde het allemaal wat langer helaas. Maar het komt helemaal goed.

Nu daar het weer een stuk mooier wordt, heb ik de neiging om vaker langs te lopen bij mijn lieftallige Dominicaanse kapster. Niet alleen om de nodige puntjes af te knippen, maar ook om de vele haartips die ik van haar krijg. Op mijn beurt vertel ik haar dan ook altijd welke haarproducten momenteel helemaal hot zijn.

Dat wil ze ook graag weten omdat zij nog al erg van de oude stempel is en met veel producten werkt die al erg lang op de markt zijn. Wat ik vooral erg waardeer, is haar ongezouten mening over al deze 'nieuwe' producten. Ook beveelt zij indien nodig een alternatief product aan waarvan ze heel stellig is dat het goed werkt.

Een tijd geleden hadden we het over Jamaican Black Castor oil. Daar had ze nog nooit van gehoord en begreep ondanks mijn toelichting nog niet waarom er zoveel vraag naar is.
'Als je een haargroei stimulerende olie wilt, dan zijn er genoeg andere olien die je kunt proberen' Was haar antwoord
Een olie (lotion) waarover ze mij al eerder had verteld is Betty Hutton's Hair Pouss Plus olie. Een oldie but goodie! Ik besloot deze olie aan te schaffen omdat ik best nieuwsgierig ben naar het resultaat ermee.Betty Hutton Hair Pouss Plus olie is een haargroei stimulerende lotion oftewel een 'Grow Aid'. De vitamine B5 en vitamine E olie gaan haaruitval en haarroos tegen. De kamfer in deze lotion zorgt tijdens een hoofdhuid massage voor een goede bloedcirculatie van de hoofdhuid.

Tijdens een massage van de hoofdhuid met Hair Pouss Plus olie gaan de porien openstaan wat zorgt voor een goede doorbloeding en zo haargroei stimulerend + versterkend werkt. Hair Pouss Plus olie is donker van kleur (bijna zwart) en de substantie is wat dik en plakkerig. De olie bevat en ruikt naar menthol.Betty Hutton Hair Pouss Plus € 8,95


Ik heb de olie nog niet gebruikt, maar wil deze van de week voor het eerst gaan gebruiken. De bedoeling is dat ik het tenminste vier weken zal uitproberen en daarna zal laten weten wat mijn bevindingen zijn. Hair Pouss Plus olie is te koop bij de betere Afro cosmetica shops. I'll keep you posted!

UPDATE: 03.07.2011 Allereerst, de update liet wat lang op zich wachten. Excuses daarvoor. Over deze lotion kan ik vrij kort zijn. In alle eerlijkheid is het voor mij geen must-have. Ik moet hierbij wel vermelden dat ik de lotion ook niet consequent heb gebruikt, omdat ik het soms simpelweg vergat. De lotion voelt zoals ik al eerder schreef wel heel lekker koel en licht tintelend aan op mijn hoofdhuid en zal bij frequent gebruik vast meer doen dan alleen dat. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Rode Palmolie om als prepoo/oilrinse voor mijn wasbeurt te gebruiken of Dabur Vatika olie.


Liefs,

D

15 opmerkingen:

MissBeekman zei

Die ga ik zeker uitproberen!

Renée zei

Dit klinkt echt als een wondermiddel voor mijn haar! Versterkend en het stimuleert de groei! En budgetproof ook altijd erg fijn! Ik wacht je review even af, maar ik denk dat ik hier maar eens naar op zoek moet!

XxX Renée

Mocha zei

Dank voor deze tip!! wellicht zou je een paar salons kunnen adviseren? ik ben al zo lang op zoek naar een goeie kapsalon dat krullend haar kan knippen..in Amsterdam. En een Dominicaanse kapsalon zou ik ook graag willen proberen..

Thanks and i loveeeeee ya blog!!!

Spring greetzzzzzz,
Mocha

D zei

@MissBeekman..we gaan op pad toch? Dan halen we een flesje!

@Renée Ik ben ook zeer benieuwd. Mijn kapster vind het een erg goed product..en zelf heeft ze altijd een grote bos haar tot op haar rug gehad. Nu kort geknipt omdat ze er gek van werd en iets heel anders wilde haha

@Mocha thanks en you're welcome :)

Ik hoor vaak dat ladies met krullen op zoek zijn naar een goede krullen kapper. Wil je je haar volgens de 'Deva method' laten knippen? Speciaal voor krullen?

Ik weet dat er een krullen kapper in Amsterdam zit. En van wat ik hoor en lees is deze de beste www.simcha.nl

Hoop dat het lukt!

Camilla zei

Wow! Ik heb zoiets nog nooit geprobeerd, maar ben wel benieuwd naar het resultaat! Ik vraag me alleen af of de menthol niet prikt op je hoofdhuid?

xxx Camilla

Gwen-Gail zei

Hai,
Betty Hutton Oil is alleen voor vrouwen waarvan hun haar bijna niet meer te redden is. Als je haar gezond is, kan dit niets voor je doen. Het is namelijk zo sterk dat als je dit langer dan 14 dagen achter elkaar gebruikt je haar er broos van wordt(spreekt uit ervaring)
Foto's zien er goed uit ;)

Mocha zei

Hi hi,

Ja dat lijkt me helemaal geweldig! de Deva method! veel over gehoord!!

thanksssss!

D zei

@Camilla, klopt bij wondjes zal dat niet fijn aanvoelen. Ik ga het vanavond even uitproberen.

@Gwen Ooh ja? That bad?

Ik moet er wel bij zeggen dat ik de lotion alleen op m'n hoofdhuid en als pre-poo wil gebruiken. Voor de rest van m'n haar gebruik ik Vatika of gewone kokosolie als prepoo. Door de menthol leek het me namelijk al zo dat het uitdrogend kon zijn voor de rest van het haar.

Ook wil ik het maar eens per week gebruiken als prepoo (voorschrift is 4x per week en niet uitspoelen. Hou je op de hoogte :) Ga morgen weer naar de kapper trouwens.

@Mocha Nice, laat weten of het daar gelukt is ok. Ben benieuwd! :)

D zei

Was vanmiddag bij mijn kapster en vertelde dat ik Hair Pouss Plus had gekocht, maar het niet iedere dag wil gebruiken omdat het misschien uitdrogend is voor de rest van m'n haar. Kreeg ik me toch meteen de wind van voren hahaha 'Heb IK gezegd dat je het onverdund moet gebruiken?' (ze kan soms echt een heks zijn, but I love her)

Ok dat had ze inderdaad niet tegen me gezegd. Ze zei vandaag dat je het altijd moet mengen met haarvet (een haarmoisturizer) en alleen voor je hoofdhuid gebruikt omdat het haar anders stroef wordt. Klopt wat Gwen zei. Gemengd kun je het dagelijks (of naar behoefte) voor je hoofdhuid gebruiken.

Heb het gisteravond voor m'n hoofdhuid gebruikt en voor de rest van mijn haar een cream conditioner. Heb het de hele nacht zo in laten werken en het voelde heel goed aan :) So far so good.

Anoniem zei

hoi kwam een tijdje geleden op je blog terecht en thanks voor de tip van simcha, ben er vandaag voor het eerst geweest, en ik dacht laat ik het maar met jullie delen;
wat een belevenis daar!! lunch gehad, taart gehad,drie koffie(lekkere capuchino!) en dan waar het om ging my curlys, jeetje ik ben een ander mens,maar ik had op hun site al voor en after foto's gezien, dus had er wel vertrouwen in,
wat een lieve mensen daar en mijn haar zit niet normaal goed, ook nog een spulletje gekocht curl power ( de naam zegt het al ) ik durg te zeggen beste krullenkapper van nederland simcha! fijne feestdagen allemaal xx Elynn

D zei


Hi Elynn,

Ooh wauw, dat klinkt niet als bezoek aan een kapper maar aan een verwen arrangement elders. Geweldig!

En het allermooist is dat je haren ook in shape en blij zijn na dit bezoek aan Simcha. Ik denk dat ik op korte termijn een afspraak met hen maak om een volledig artikel te wijden aan hun manier van krullen verzorging.

Bedankt voor het delen van jouw ervaring.

Hele fijne feestdagen.

Liefs,

D

Anoniem zei

ik ben 10 maanden geleden naar simcha geweest,eerlyk gezegd was het een slechte ervaring.het is goed voor mensen met slag in het haar,maar niet voor krullen.myn beste ervaring is by surinaamse en dominicaanse kapper.

Anoniem zei

Apart,ik had deze ervaring dus helemaal niet.er werd niet gekeken naar de krulval,na het knippen ook niets in myn haar gedaan.Ik vond de sfeer wat opgedrongen.Ik vertrok met een hooiberg kop,en ben na twee weken naar andere kapper geweest om het wat te herstellen,vervolgens laten groeien.eergisteren weer naar de kapper,eindelyk zit het hoe ik het ten tyde van simcha knipbeurt had willen hebben,byna jaar later.iedereen ziet het verschil.

Anoniem zei

apart,ik had deze ervaring daar helemaal niet.ongeveer 10 maanden geleden daar geweest. de sfeer vond ik wat opgedrongen en de knipbeurt was een mislukking. ze keken niet naar haar en krulval,na afloop ook niets in myn haar.ik ging met een hooiberg kop de deur uit. na twee weken voor correctie naar een surinaamse kapper. die vermoedde dat wat by simcha krul heet,eigenlyk slag is. voor echte krullen moet je er niet heen. ik kom er in ieder geval niet weer.

D zei


Hi,

Hmm dat is minder. Thanks voor je eerlijke reactie. Want niet een ieder gaat overal tevreden de deur uit. Zelf ben ik heel kieskeurig wie ik mijn haar laat doen.

Jammer deze ervaring, want je betaalt er ondanks je niet tevreden bent wel voor.