zondag 6 maart 2011

Silicea: Schoonheid van binnenuit

 


Hey Beauties,

Het zal jullie wellicht niet zijn ontgaan dat ik eigenlijk net zoveel aandacht besteed aan schoonheid van binnen uit als van buiten. Het een sluit het ander namelijk niet uit. Maar vult elkaar juist mooi aan. Wat ik precies bedoel met aandacht besteden aan schoonheid van binnen uit, is het nemen van extra vitamines en supplementen die onder andere de gezondheid van huid, haar, nagels en bindweefsel ondersteunen.

Ik ben me ervan bewust dat alleen verzorging aan de buitenkant, op de lange termijn misschien niet voldoende is. En we willen natuurlijk allemaal mooi oud worden :)

Pas geleden las ik een artikel over Silicea. Silicea is een mineraalzout en 100% natuurlijk. Dit mineraal is onmisbaar voor een stevige gezonde huid, en sterke haren en nagels.


www.silicea.com


Dr. Hübner Original Silicea Balsem € 9,49


Silicea is verkrijgbaar in gel en tabletvorm. Van de gel dien je dagelijks 15 ml (maatlepel inbegrepen) in te nemen met een glas water. De 'smaak' van de gel is compleet neutraal, het smaakt eigenlijk nergens naar en drinkt makkelijk weg met een glas water. Je kunt de gel ook met wat vruchtensap innemen.

Een voordeel van de gel is dat je het eventueel uitwendig kan gebruiken, bijvoorbeeld bij huidproblemen. Een voordeel van de tabletvorm is dat deze bijvoorbeeld handiger zijn om mee te nemen onderweg.

Om optimale resultaten te zien aan huid, haar en nagels, beveelt men een drie maandelijkse kuur aan.

Silicea is verkrijgbaar bij natuurzaken. Bij mij in de buurt was er geen enkele zaak te vinden die de Silicea van dit merk verkocht. Ik heb mijn bestelling hier geplaatst en had deze de volgende dag al in huis.

Op dit moment kan ik nog niets kwijt over de werking van de Silicea omdat ik er nog maar net mee ben gestart. En een fles gel gaat ongeveer vier weken lang mee. Er volgt binnenkort uiteraard een update.

22 opmerkingen:

Mahelia de Randamie zei

Staat op mn lijst!

D zei

Zeker doen. De tabletvorm is handiger als je bijvoorbeeld vaak op reis bent.

Gwen-Gail zei

Ik ben ook benieuwd. Welk haardoel wil je bereiken? Want je haar ziet er altijd super gezond uit.

D zei

Hi Gwen,

Thanks :)

Ik heb eigenlijk sinds 2005 m'n haar opnieuw 'Halle Berry short' geknipt en wil het nu voor het eerst laten groeien.

Moeilijk voor mij omdat ik mijn haar gewoon graag laat knippen haha (there's nothing like a fresh haircut) Maar ik ben nu iets verder dan m'n bob dus het gaat de goede kant op.

Gwen-Gail zei

Heb je geen haarblog ofzo? Ik ben zo verslaafd nu (eigenlijk al 2 jr) aan al die dames met dat gezonde haarblogs. Ik heb nu eindelijk ook een regime ontwikkeld en het helpt. Dit wil ik ook wel proberen, maar eerst huidige regime 2 mnd volhouden.

D zei

Ik ben zelf alleen lid van Hairlista. Maar net wat je zegt, ik kan ook geen genoeg krijgen van al die healty hair blogs!

Ik zal je straks een paar mailen die ik echt enorm bewonder :)

En je eigen regime werkt op de lange termijn vaak het best. Af en toe gebruik ik een 'extraatje' zoals ceramides, maar verder niet te veel andere producten.

Olita zei

Zo die heb ik besteld!! als je en update maakt over jouw ervaring plaats ik die van mij er ook bij. Ben benieuwd!!

@ D Ik ben het trouwens met je eens.
Als je je haar hebt leren kennen werkt je eigen regime het best!

Claudia zei

D,
Heb jij ze inmiddels al in huis?
Hoe groot zijn die dingen?
Ik ben vreselijk in het slikken van pillen, enige wat ik zonder moeite kan innemen is Aleve lekker klein :)

Let me know !

Xx Clau

D zei

@ Ollie ja zeker, niet elk regime werkt voor iedereen. Het is echt uitproberen en kijken wat goed werkt. Klopt! Maar ben benieuwd naar onze ervaring met dit product :) Heb je ook de gel of de tabletten?

@ Clau... Ai baja, ik heb er nog een afbeelding van m'n maatlepel met daarop wat gel bijgedaan! LOL

Silicea is er ook in tabletvorm. Maar je kunt dan liever de gel nemen. Daarvan doe je iedere dag een maatlepel in een glaasje Crystal Clear (koolzuurvrij) en drinken maar :)

Olita zei

@ D ik heb ook de gel besteld

lize zei

... en ik ook! Ben heel benieuwd.

D zei

Ik laat het heel gauw weten Lize :)

Wel denk ik dat ik zodra de gel op is voor de tabletvorm ga...puur vanwege het meeneem gemak.

lize zei

Eh. ja, tabletvorm... dat dacht ik dus ook vandaag toen ik het eerste mixje maakte. Maar toch: al is het innemen van gel iets arbeidsintensiever.. ik verheug me al op het resultaat. En omdat het voorjaar de tijd is om te zuiveren, ben ik gelijk maar ultragezond gaan leven.
Geen snoep, geen chips, geen extra vol bordje....

D zei

Haha ultragezond Lize!

Ik ben ook een beetje aan het balansen, en snoep minder.

Vorig jaar rond deze tijd deed ik een vrij intensieve voorjaarsschoonmaak met de citroensapkuur...dit jaar doe ik wat minder intensief.

Een vriendin vertelde mij laatst ook over SlenderYou. Had ik nog nooit van gehoord?! Ik ga denk ik wel een keer langs om dit te ervaren.

lize zei

Nou, ongelofelijk... Ik had (waarschijnlijk door een allergische reactie) een plotseling opgekomen huiduitslag op mijn hand. Even wat silicea er op... een paar uur later nog eens... de volgende dag was mijn huid weer glad en gaaf. Dat is dus wel weer een voordeel van die gel!

(Het balansen lukt hier ook aardig, op dat ene verleideljke chocladekoekje na...Ben overigens benieuwd naar 'slender you', zou zelf graag weer wat meer 'slender' willen zijn...)

D zei

Ooh dat klinkt goed! Ik heb het nog niet uitwendig geprobeerd maar zal dit zeker onthouden.

Slenderyou wil ik ergens volgende week voor het eerst een keertje proberen. Ben erg benieuwd :)

lize zei

Ik heb de gel nu een maand gebruikt- en ben heel tevreden. Mijn nagels zien er veel beter uit! Ik ga er nog 2 maanden mee door.

D zei

Ook ik ga er nog even mee door voor een optimaal resultaat. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik de gel een paar keer ben vergeten te nemen. De tabletten bestel ik binnenkort en ga dan daarmee verder voor een aantal maanden.

Wat ik nu merk; nog dikker haar? Zou dat kunnen binnen ruim 4 weken tijd? Gek genoeg voel en zie ik al wel een verschil. Ik kom er uiteraard weer op terug.

Laila K. zei

Knoflook in je nagellak laten weken. (een dag ofzo) werkt goed om je stevige nagels te laten krijgen.

D zeiKlopt Laila, dank voor de tip.

jeanette zei

Ik gebruik het al jaren! Goed voor je gewrichten en bloedvaten. Wonder middeltje.

D zei


Hi Jeanette :-)

Het wordt tijd dat ik ook weer hieraan begin, het is te lang geleden dat ik silica nam als supplement. Alhoewel, ik eet vaak komkommer en dat met schil. Ook dat is rijk aan silica en gunstig voor o.a. de huid, haar en nagels.

xxx, D