maandag 16 mei 2011

Vita Coco; 100% Pure Coconut Water

 
Kokoswater, wie van ons is er nou niet groot mee geworden? Ok, daar moest je voorheen wel een vakantie naar de tropen voor boeken. Ik herinner me nog altijd dat zodra we in Suriname aankwamen, een van de eerste dranken die wij kregen vaak kokoswater uit een jonge groene kokosnoot was.

En heel eerlijk, echt lekker vond ik het als kind niet.

Tegenwoordig drink ik heel graag kokoswater en het liefst uit een jonge kokosnoot. Alleen kom je die niet zo gauw tegen in Nederland. Dus nam ik zo af en toe genoegen met de blikjes Coconut Juice (met stukjes vruchtvlees) die bij de meeste toko's worden verkocht. Alleen smaakt deze door allerlei toevoegingen, waaronder suiker, natuurlijk heel anders.

Pas geleden ontdekte ik Vita Coco, 100% puur kokoswater zonder allerlei onnodige toevoegingen. Leek me eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar kocht toch een pak omdat ik vooral nieuwsgierig was naar de smaak.Vele celebs zijn inmiddels fan, en vertegenwoordigen Vita Coco. Aldus co-founder Michael Kirban


En vanaf de eerste slok dacht ik 'ja, dit smaakt precies zoals het kokoswater dat ik vroeger niet lekker vond' Vita Coco smaakt vooral gekoeld lekker.


Je kunt Vita Coco o.a. kopen bij De Tuinen voor slechts € 1,99 per pak. Kokoswater is een rijke bron aan mineralen, zorgt voor hydratatie en is de ultieme dorstlesser voor na het sporten en tijdens warme zomerdagen.

15 opmerkingen:

Camilla zei

Oh wow! Thanks die ga ik zeker halen!
Ik wil mijn zoontje zo graag een stukje van mijn jeugd meegeven en dan vooral het heerlijke kokoswater, dat ik vroeger altijd dronk in su!

Thanks for the tip D! Ga ik zeker halen!

xxx Camilla

Claudia zei

Ja hoor, onze Coroniaanse vertelt met trots over het belangrijkste product uit het cocos district LOL

Maarreee, hoe groot is die pak dan?
Want voor 1.99 wil ik een liter fles cocos water hoor hahahahh.
Komt Rihanna zo aan haar rode coupe?

Dit drankje staat nu ook op mijn " to try list "
Heb al dorst als ik naar t plaatje kijk :)

Thanx for sharing !
Xx Clau

lize zei

Morgen kom ik langs De Tuinen en zal dan beslist een pak halen. Ik ben dol op de smaak van cocos (vroeger als kind kocht ik de noten bij de groenteboer, sloeg er vervolgens spijkers in om gaatjes te maken (voor het sap: heerlijk!) en daarna genoot ik nog een week van de stukjes kokos. Niemand van defamilie begreep het. Ach, wat zou ik graag een tante of moeder hebben gehad die me uit school opwachtte met een cocosdrankje ipv slappe thee met melk (!) en een mariabiscuitje..
Nou ja, nog een nachtje slapen dus- en morgen, lieve D, drink ik een glaasje op je gezondheid!

D zei

@Camilla ik ben echt heel benieuwd of je zoontje dit lekker zal vinden :) Vita Coco is er ook met toegevoegde smaakjes (sap) Ananas,
Acai bes & Granaatappel. Maar zelf ga ik voor puur kokos. (Had overigens geen idee dat je Surinaams bent, nooit bij stilgestaan :) )

@Claudia...ik kwam weer niet bij! LOL Een pakje past precies in je hand, zeg maar :) En als Ri zo aan haar zeemeerminnen lokken is gekomen, dan weten wij wel wat ons te wachten staat heh? Haha

@Lize, maar dat is inderdaad bijzonder dat je het sap als kind lekker vond? De smaak van kokoswater is best wel even wennen.

Wat lief dat je er een neemt op mijn gezondheid. Ik heb nog een pakje in de koelkast liggen, en beloof dat ik precies hetzelfde voor jou zal doen daarmee :)

D zei

@Clau zat er trouwens aan te denken, dat dit wel degelijk ook een goede dorstlesser voor je haar kan zijn :)

Denk dat ik dit een keer in m'n spraybottle doe met wat glycerine...

Trollydolly zei

Ieuwhhh neee ik vind kokos water zo bah daar maak je me niet blij mee, vruchtvlees daar integen HEERLIJK!! Wist niet dat het zoveel goeds voor je haar dees! Me moeder dronk het vroeger altijd uit een groen blikje weet niet meer hoe het heet maar de smaak vergeet ik nooit meer!!

D zei

Ooh, ik weet niet of het goed doet voor je haar hoor haha Dat kwam zomaar ineens in me op! Maar het zou heel goed kunnen. Wil wel een keer een spray ervan maken met glycerine. I'll let you know :)

Het heeft echt heel lang geduurd (lees een decennia) voordat ik kokoswater lekker vond.

Sherrry zei

Deze is idd heerlijk! Een goed alternatief voor als je geen zin heb om een kokosnoot te kopen voor dat kleine beetje sap wat daar in zit (ook al gaat er niks boven the real thing, en koop ik soms kokosnoten alleen voor de sap!)

De blikjes vind ik helemaal niks!

lize zei

@Sherry: ik ben het met je eens, het is een heerlijk cocosdrankje. En net als jij koop ik ook nu nog af en toe een echte cocosnoot...

D zei

@Sherry De kwaliteit van die blikjes is inderdaad stukken minder. Hoewel er ook pure kokossap in blikjes te koop is. Ben deze alleen nog niet tegengekomen.

@Lize Er gaat niets boven een echte kokosnoot :)

sarah zei

Op kruiskade bij een chinese toko kan je kokoswater kopen..

Kempie zei

Is nu ook in literverpakkingen verkrijgbaar bij Kefirshop: http://www.kefirshop.nl/a-28984127/kefir-bestellen/vita-coco-kokoswater-1-liter.

Groetjes,
Michel

D zei


Hi Michel,

Bedankt voor je reactie.

Pas geleden ontdekte ik liter verpakkingen kokoswater bij supermarkt Dirk van den Broek

(alleen de grote 'nr 3' filialen).

Deze is van het merk Grace en bevat eveneens geen suiker en dergelijke toevoegingen. Voor een liter pak Grace betaal je € 1,99. Ik vind deze zelfs nog lekkerder smaken dan Vita Coco.

Groetjes,

D

Anoniem zei

Heey D en andere lezers,
De kokoswater van Grace is niet helemaal puur, deze bevat 85% kokoswater en de rest water.

Ik haal altijd kokoswater van Foco, 100% puur en superlekker! Deze zijn er nu ook in literpakken;
http://tokohoiyunrotterdam.wordpress.com/2012/10/07/foco-100-pure-coconut-water-puur-kokoswater/

groetjes,
Eva

D zei


Echt helemaal puur is volgens mij toch alleen het water rechtstreeks uit de kokosnoot zelf ? :-) Zo kreeg ik deze in Suriname altijd.

Dank dat je dit wilde delen, ik stel het op prijs.