woensdag 27 juli 2011

Hennaplus Colour Cream

 
Hi Beauties,

Wat betreft onze looks krijgen we allemaal wel eens vaker dezelfde complimenten van verschillende mensen. Twee daarvan die ik regelmatig krijg zijn over de intens zwarte kleur van mijn haar en over mijn so called parelwitte tanden. Over dat laatste volgt er heel snel een aparte post. Want ook daar heb ik wat speciaals voor :)

Als je een vaste lezer bent van deze blog dan weet je dat ik een Henna lover ben, en dan met name van de zwarte (indigo henna mix)

Zo nu en dan gebruik ik weleens een kleurspoeling van de drogist of speciaalzaak, waarvan ik weet dat die zacht genoeg voor mijn haar is. De laatste die ik heb gebruikt is van Hennaplus. Van dit merk heb ik als tiener een aantal haarproducten gebruikt die altijd goed bevielen.

Hierbij mijn eerste ervaring met de Hennaplus Colour Cream in zwart.


Productsamenstelling;

Hennaplus Colour Cream is verkrijgbaar in diverse kleuren. De kleurcreme geeft een tijdelijk kleurresultaat en is Peroxide + Ammonia vrij en houdt ongeveer 8 tot 10 wasbeurten. Ook is deze zwarte kleurcreme (de overige kleuren waarschijnlijk ook) vrij van PPD en Parabenen.



Bijzonderheden; Deze kleurcreme bevat Biotine wat bijdraagt aan een gezonde haargroei. Daarnaast is de samenstelling van deze kleurcreme geschikt voor een gevoelige hoofdhuid of haar dat beschadigd is, vanwege de herstellende eigenschappen. Er zitten plastic handschoenen en een uitgebreide gebruiksaanwijzing bij de kleurcreme.



Aanbrengen; Het aanbrengen van de creme is erg makkelijk. Je brengt het aan vanuit een tube en de creme is vrij dik waardoor je minder snel knoeit. Wel is het aan te raden om een oud shirt en oude handdoek te gebruiken voor eventuele vlekken. Let wel; Bij lang of erg dik haar heb je minimaal twee tubes nodig. Voor mijn haarlengte was 1 tube voldoende.

Inwerktijd; Volgens de gebruiksaanwijzing is de inwerktijd tussen de 60 en 90 minuten. Dit is geheel afhankelijk van de gewenste kleurdekking. Na het aanbrengen bedek je het haar met aluminiumfolie (niet inbegrepen) voor een nog dieper kleurresultaat. Na 90 minuten heb ik de kleurcreme uitgespoeld en daarna 10 minuten een conditioner laten inwerken.

Resultaat; Ik ben zeer tevreden met het verkregen resultaat! De intens zwarte kleur en de glans zijn prachtig. Hoewel men beweert dat mijn haren altijd glanzen geeft deze kleurcreme nog net dat beetje extra sheen :)

Enkele kleurcremes en spoelingen kleuren de hoofdhuid soms een klein beetje mee. Dat was bij deze creme minimaal, hier en daar een klein beetje maar nauwelijks zichtbaar. Hennaplus Colour Cream zal ik zeker vaker gebruiken.

Prijs en waar te koop; Hennaplus Colour Cream kost € 9,95 en is o.a. te koop bij De Tuinen.

30 opmerkingen:

Anjana zei

Hai D,

Wat een handig product!!! Ik hoopte al op zo'n product. Ik heb een paar weken geleden voor het eerst mijn grijze haren moeten kleuren. Ik heb Bigen (kleur zwart bruin) gebruikt en dat voor maar een paar grijzen haren. Na precies een week zag ik al uitgroei, grr. Zo'n tube kan ik lekker plaatselijk gebruiken en heb geen gedoe met het aanmaken.

Waarom gebruik je een conditioner na het uitspoelen van je haar? Ik hoop dat ze ook voor zwart bruin haar hebben.

D zei

Hi Anjana,

Ik heb Henna Colour Cream echt als zeer handig ervaren. Ben ook erg blij met het resultaat. Heb m'n haar inmiddels al vaker dan 8 keer gewassen en de kleur is nog steeds mooi.

Is Bigen Speedy niet wat voor jou om de uitgroei bij te werken? Zie het altijd in de haarshops waar ik kom. Lijkt me heel handig.

Check deze demo; http://www.youtube.com/watch?v=NwObkyIXgfg

Mijn haar werd altijd erg droog van Bigen dat m'n kapper het afraadde. Heb jij daar geen last van met Bigen?

Henna colour cream is een spoeling. Durf niet te zeggen of het voldoende dekkend is voor grijze haren en voor hoe lang. Hij is er ook in donkerbruin

Na een kleurspoeling laat ik altijd even een conditioner inwerken omdat m'n haar na het uitwassen van sommige kleurspoelingen een beetje 'touwig' kan aanvoelen :)

Doe het eigenlijk meer preventief tegen droog haar en om de elasticiteit te herstellen.

Anjana zei

Ik heb de Bigen Speedy nog niet in NL gezien (althans niet opgelet). Ik zal nu zeker opzoek gaan, wanneer ik bij zo'n hairshop ben.

Jeetje, inderdaad voelde na het wassen van mijn haar, met gebruik van Bigen, mijn haren stroef aan. Terwijl ik het spul niet voor heel mijn haar heb gebruik.

Thanks, voor je tip ;)

D zei

Geen dank hoor, always welcome :)

Ja, check Bigen Speedy even. Ze hebben hem ook in Bruin-Zwart. En er zit al een conditioner bij deze!

Anoniem zei

heee ik had een vraag over de het product. klopt het dat het er na 8 haarwassingen er weer uit is? voor het geval de kleur niet goed staat? want dat is de enige reden dat ik geen permanent durf te gebruiken!
groetjes Morgan

D zei

Hi Morgan,

Klopt inderdaad dat de kleur na 8 a 10 keer haren wassen is vervaagd. Dit hangt vooral af van hoe lang je de kleur hebt laten inwerken en hoe intens je resultaat was.

Wat ook helpt om een kleur die je niet mooi vindt sneller uit je haar te laten verdwijnen is een anti-roos shampoo gebruiken. Deze helpen de kleur sneller vervagen.

Voorzichtig met permanente kleuren, deze zijn vaak best agressief. Liever een zachte spoeling die je wat vaker gebruikt.

Succes!

Anoniem zei

Je kunt de color cream prima als grijsdekking gebruiken. Ik gebruik hem bij mijn slapen, zo'n een keer in de vier weken. Van te voren was ik mijn haar met head en shoulders, dan pakt de kleur beter.

Yoli

D zei

Bedankt voor het laten weten Yoli.

Anjana zei

Ik heb het vorige week gekocht. Het product beweert dat het 40% grijsdekking geeft en dat na meerdere keren gebruik het intenser wordt. Ben benieuw... nog geen tijd gehad om het uit te proberen. Ik ga het ook met Head en Shoulders van te voren wassen. Ik laat het nog weten als het gelukt is :)

D zei

Ooh dus na een aantal behandelingen zie je optimaal resultaat wat betreft grijsdekking? Ok, nice...ben ook benieuwd. Hou me op de hoogte.

Anjana zei

Hier mijn review:

Ik heb het vandaag gebruikt en mijn haren zijn gewassen en droog. Je ziet al mijn grijze haren nog :( Balen. Ik heb het gewassen met Head & Shoulders en volgde de gebruiksaanwijzing nauwkeurig. Ik heb ipv 90 minuten, 2 uren mijn haren gewikkeld in aluminiumfolie. Gewassen zonder shampoo en/of conditioner. Resultaat... nada. 1 voordeel vergeleken met Bigen is dat mijn haren niet stroef aanvoelden.
Ik ben blij dat het wel werkt voor een aantal mensen. Helaas is het voor mij niet de juiste product. Dus ik hou het voorlopig op Bigen. Ik zal zeker op aanraden van jou (D), de Speedy gebruiken.

D zei

Hi Anjana,

Thanks voor de update. Zo'n vermoeden had ik eigenlijk al omdat dit een spoeling is en geen verf. Balen zeg, zoveel tijd erin gestoken en dan dit :(

Bigen is echt een verf zei m'n kapper altijd. Zonder ammoniak en peroxide weliswaar maar een sterke kleurdekking. Hoop dat Speedy een beter en langduriger resultaat geeft. Let me know ok.

Anoniem zei

Hallo D,

Is de spoeling ook handig te gebruiken op dezelfde dag dat je relaxed? of is handiger om even paar weken te wachten, het is een spoeling dus het zou geen kwaad kunnen toch?

groetjes Dina

D zei

Hi Dina,

Ben ik weer, sorry voor de late reactie.

Op zich kan het meteen na een relaxer touch-up gezien de milde formule. Maar omdat de inwerktijd vrij lang is (ik laat het 90 minuten inwerken) ben je best een tijd bezig met je haren. Ik zelf gebruik meteen na een touch-up altijd Evertone.

M'n kapper noemt dit 'waterverf' omdat het ook mild genoeg is om na een touch-up te gebruiken maar de kleur minder lang houdt.

Blue Black van Evertone geeft een heel mooi resultaat op zwart/donker haar.

Anoniem zei

Hi D,

Bedankt voor de info!
Ik ga deze kleurspoeling van hennaplus zeker proberen, ik heb hem al in huis:D.

groetjes Dina

Anoniem zei

Hennaplus Colour Cream: een geweldig product! Voor mensen met allergieën een uitkomst. Ik gebruik het al járen.

D zei

Ik ben ook nog steeds zeer tevreden met deze spoeling.

Vroeger heb ik de Henna Plus Hairwonder Hair Repair Cream, gebruikt, werkte altijd super.

Was toen niet altijd even lief voor m'n haar en had om de zoveel tijd een nieuw kleurtje. Maar de Hairwonder repair cream hield m'n haar in goede conditie en voorkwam problemen waardoor het er altijd verzorgd uitzag.

Anoniem zei

Misschien een tip voor degene waarbij het niet pakt op grijs. Eerst je haar wassen met een produkt dat alle siliconen en chemische stoffen uit je haar verwijderd zoals lavashampoo en daarna gaan kleuren met colourcreme. Bij mij pakt het wel maar zijn de grijze haren een klein beetje rood maar dat valt bijna niet op.

D zei

Dat is een hele goede tip! Bedankt

Ik gebruik ongeveer eens per maand een clarifying - zuiverende shampoo om allerlei productresten uit mijn haar te verwijderen. Dat een kleurspoeling beter pakt voorafgaand hieraan klopt denk ik wel.

Jenna zei

Hey D,

Een vraagje: bij gebruik van deze spoeling, heb je weleens last gehad van het uitlopen van de kleur in de regen of iets dergelijks?

Ik wil de rode versie van deze colour cream binnenkort gebruiken, maar aangezien ik iemand ben die weleens in de regen rondloopt zonder paraplu (ik heb een curly fro), vraag ik mij af of dat wel een goed idee is...

D zei

Hi,

Nee, nooit last van gehad :-)

Kan me voorstellen dat je daar vooraf aan denkt. Eigenlijk alleen als ik m'n haren was met shampoo zie ik dat de kleur iets afgeeft doordat het schuim zwart kleurt. Dit gebeurt waarschijnlijk niet als je haar gewoon (een beetje) nat wordt.xx

Peet zei

Is het echt uitwasbaar?? Het heeft een beetje tè goed op mijn grijze haren gepakt en ben bang dat het er uit moet groeien, had ik net zo goed kunnen verven. Iemand ervaring met grijze haren en uitspoelbaarheid van dit product?

Anoniem zei

Hoi D ik heb vandaag een henna plus color cream gedaan ik wou bruin maar ik had gekregen heel donker lijk een beetje zwart is de eerste keer dat die product gebruik, mij vraag is kan ik meteen andere kleur van henna aanbrengen of moet ik even wachten? ik doe mijn haar relaxer

D zei


Hoi,

Wat heel goed helpt om een spoeling uit je haren te verwijderen is je haren wassen met een anti-roos shampoo. M'n dochter heeft een keer een spoeling gehad die te fel rood was, tenminste naar haar smaak.

Een keer gewassen met anti-roos shampoo en de kleur was meteen minder fel en donker.

Ik zou niet te snel een andere spoeling in je haar doen. De kleur wordt vanzelf minder na een aantal keer wassen.

Aniek zei

Hee,

Ik ben van plan om deze kleurspoeling te gebruiken, maar ik heb best wel lang haar. Er staat dat je dan 2 tubes nodig hebt, maar moet je dan 2 verpakkingen kopen?

Kun je deze kleurspoelingen ook bij álle winkels van de tuinen kopen, want bij mij in het dorp zit alleen een kleine filiaal en ik heb ze nog niet eerder gezien.

Groetjes Aniek

D zei


Hoi Aniek,


Als je twee tubes nodig hebt, betekent dat inderdaad twee verpakkingen kopen.

Hier in Amsterdam waar ik woon verkopen alle filialen van De Tuinen deze spoeling. Ik heb echter geen idee of dit ook geldt voor de dorpen.

Wellicht dat je even kunt bellen om te vragen waar je het bij jou in de buurt kunt kopen?

Succes alvast.

Groetjes,

D

Maxime Van Der Wiel zei

Heey D,

Ik heb donkerblond haar en ik wil graag een bruine kleurspoeling doen in mn haar, alleen ik heb nog nooit mijn haar geverfd!
Daarom wil ik graag dat het er bij 10 wasbeurten weer uit is, en mijn vraag was hoe lang kan ik het volgens jou het best in laten werken?

kuss

D zei


Hey Maxime,

Dat vind ik best een moeilijk te beantwoorden vraag. Het kleurresultaat is namelijk ook afhankelijk van de conditie van je haren. De minimale inwerktijd is 60 minuten, ik zou deze inwerktijd aanhouden.

En voor alle zekerheid zou ik een milde anti-roos shampoo in huis halen. Want mocht het resultaat wat te donker uitpakken, dan kun je het meteen wat lichter krijgen door je haren een keer te wassen met een anti-roos shampoo, dat vervaagd de kleur ietsjes waardoor de spoeling sneller uit je haar is.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Spannend wel, voor het eerst een spoeling :-)
xxx,

D

Anoniem zei

Hey allemaal
Kan je met dit product ook een ombre idee maken? Wat lichtere plukken bruin?

D zei



Hi,

Omdat dit een spoeling is, kun je je haren (plukken) er alleen maar donker mee kleuren. Niet lichter helaas.