zondag 3 juli 2011

Lush Dark Angels; Review

 
Tijdens de koude wintermaanden gebruikte ik een heerlijke Sheabutter scrub die erg geschikt was voor een wat drogere en vochtarme huid. Deze scrub heb ik nog vlak voor de zomer aanbrak netjes opgemaakt :) Zoals ieder jaar blijkt dat mijn huid tijdens de zomer een switch nodig heeft betreft mijn huidverzorgingsroutine. Met name mijn T-zone ziet er dan iets vetter uit.

Een scrub die me erg bijzonder leek, alleen al vanwege de samenstelling en kleur, was Dark Angels van Lush. Deze scrub is afgestemd op de vette tot normale huid. Maar leek me nu tijdens de zomer een mogelijke oplossing voor mijn vettere T-Zone.Pruduct omschrijving van Lush;

Een schitterende zwarte scrubreiniger speciaal voor de vettere huid. Houtskool absorbeert overtollige olien, avocado-olie werkt verzachtend op je huid, rhassoulmodder zorgt voor een extra grondige reiniging, sandelhoutolie verzacht je huid. Ook zit er bruine suiker in, voor een goede scrub! Gebruik deze reiniger een keer per week als je een normale huid hebt, als je een vettere huid hebt kun je deze reinger twee keer per week gebruiken.

Meng een klein beetje met een paar druppels water tot een papje, inmasseren op je huid en (goed!) afspoelen met lauwwarm water.


Wat vind ik van deze scrub;

Toen ik deze scrub een tijdje geleden voor het eerst in de Lush winkel zag, leek het me erg abrassief door de nogal grove suikerkorrels. Ik heb voor mijn aankoop daarom eerst een klein stukje uitgeprobeerd aan de wastafel en zo zacht als maar kon mijn handen gescrubd. Het viel me mee dat de scrub op deze manier niet hevig schurend aanvoelde. Maar dat het geen scrub voor een gevoelige huid is, is in elk geval zeker. Hoopte ondertussen dat het op mijn gezicht net zo fijn zou aanvoelen.

Dark Angels zou bij een vette (niet gevoelige) huid geschikt zijn om twee keer per week te gebruiken. Zelf beperk ik dit tot eens per week. Wat ik het fijnst vind aan deze scrubreiniger, is dat het precies doet dat ik van een scrubreiniger verwacht; ik krijg er een schone en gepolijste huid van. Vrijwel direct waarneembaar is dat Dark Angels meteen alle dode huidcellen verwijderd en mijn huid grondig reinigt.


Bijzonderheden; Dark Angels dankt zijn intens zwarte kleur voornamelijk aan de houtskool. En laat zich het makkelijkst gebruiken terwijl je onder de douche staat zodat zwarte vingerafdrukken en geknoei ermee wordt voorkomen.


Lush Dark Angels € 9,50 per 100 gram


Algemene beoordeling; Deze scrub ziet er op z'n zachtst gezegd wat vreemd en misschien minder aantrekkelijk uit, maar dat is slechts de uitstraling. Wat naast de goede werking niet geheel onbelangrijk is, is dat de scrub lekker naar Sandelhout ruikt.

Ik snap nu ook waarom Dark Angels een van de Lush toppers is. Eerder had ik helaas iets minder positieve ervaringen met andere gezichtsproducten van Lush. Of mijn huid reageerde te heftig op een masker, en weer een ander product had nauwelijks effect. (Mijn algemeen advies is daarom; test een product vooraf uit indien mogelijk en/of vraag om een sample) Met Dark Angels bleek dat gelukkig anders, en is mede vanwege de bijzondere uitstraling en samenstelling erg prettig om te gebruiken.

Na een aantal keer gebruiken zijn mijn huid en ik nog steeds dik tevreden. Ik beloof om daar nogmaals op terug te komen zodra het potje leeg is, but so far I love it :)

2 opmerkingen:

Camilla zei

het ziet er inderdaad niet echt 'lekker' uit! And I am messy, dus ik zag al overal zwarte vlekken!

Goede review!

xxx Camilla

D zei

Ziet er apart uit, klopt. Denk dat het daarom een tijdje duurde voordat ik hem kocht.

Nu ik hem heb vind ik het zo fijn om te gebruiken :)