donderdag 7 juli 2011

My SOS 'Beauty' Products

 
Misschien herken je een of een aantal situaties waarbij je favoriete producten soms net even tekort schieten als het gaat om een beautyfix. En dan letterlijk denkt 'Help!' Om er maar een paar te noemen; zere of extreem droge handen, pukkels die je gezicht ontsieren, een erg gevoelige hoofdhuid die je favoriete shampoo (even) niet meer verdraagt...en nog meer van dit soort ongemakken.

Yes, ik heb deze momenten weleens gehad. Welke producten erg goed hielpen bij welk ongemak lees je hieronder.Sebamed Alledag Shampoo € 4,99


Het is me een paar keer overkomen dat ik een shampoo of conditioner probeerde die vanwege een bepaald ingredient, hetzij parfum of een andere grondstof, zorgde voor een gevoelige hoofdhuid. Wat elke keer vrij snel hielp om mijn hoofdhuid te herstellen is Sebamed Alledag Shampoo.

Eerder schreef ik een review over een Sebamed product dat de huisarts mij ooit had aanbevolen. Alle Sebamed producten hebben namelijk een PH-waarde van 5.5, wat de ideale zuurgraad is voor onze huid en haren. Daarnaast zorgt deze shampoo ervoor dat de haarschubben sluiten, wat weer resulteert in gezond glanzend en zacht haar.Bepanthen Creme € 4,49


Kloofjes, erg droge of gevoelige handen. Het komt weleens voor dat ik daar last van heb, en een van de vele (lees tientallen!) handcremes die ik heb daarbij onvoldoende helpen. Bepanthen creme werkt dan altijd en vooral erg snel! De hoge concentratie Dexphantonol en pro vitamine B5 zorgen ervoor dat de huid gauw hersteld. Dit is daarom bij uitstek mijn redder in nood!

Na een dag, soms hooguit twee dagen smeren zijn mijn handen gefixed en volstaat een gewone handcreme weer. Je kunt Bepanthen creme uiteraard op andere delen van je huid gebruiken. Daarnaast is er ook een Bepanthen zalf die extra beschermend is voor de huid en een waterafstotende laag achterlaat.Dalacin-T Lotion op recept verkrijgbaar


Iemand die een nog ergere hekel aan puistjes of een pukkel op haar gezicht heeft dan ik, bestaat denk ik niet :) #Confession; Clear skin vind ik zelfs nog belangrijker dan verzorgd haar.

Er is slechts 1 product dat bij mij heel erg snel en effectief werkt, en dat is Dalacin - T. Ik moet er wel meteen bij vermelden dat dit product alleen als geneesmiddel wordt voorgeschreven en zover mij bekend, enkel via de apotheek op recept is te verkrijgen. Zie deze link voor meer informatie over dit middel. Hoe en waarom ik eraan kwam? Eens door een allergische reactie op mijn huid die vrij lang aanhield.

De huisarts schreef een zalfje voor, (Bactroban), dat hielp niet. Werd toen doorverwezen naar de dermatoloog die ik nog steeds erg dankbaar ben dat zij Dalacin-T voorschreef, want dat hielp meteen en werkt nog steeds. Eens om de zoveel tijd vraag ik een herhalingsrecept aan die ik in mijn medicijnkastje bewaar.

Er worden natuurlijk erg veel spottreatments verkocht. Een van de betere 'over the counter' middelen om onzuiverheden (pukkels) mee aan te stippen vond ik altijd Garnier Pure SOS Pen extra strenght Maar sinds ik Dalacin-T voorgeschreven kreeg, werkt voor mij niets beter.


Blistex Lip Relief Cream € 3,40


Last but not least, Blistex lip relief cream. Als ik last heb van zere of gesprongen lippen, is dat meestal te wijten aan barre weersomstandigheden. Gelukkig heb ik er niet zo vaak last van, maar de keren dat het voorkomt is Blistex Lip Relief Cream al jaren een 'lifesaver' Als ik thuis ben smeer ik ook weleens een dun laagje Manuka honing op m'n lippen zodat ze gauw herstellen. Voor onderweg heb ik Blistex in mijn tas zitten.

Niet zo lang geleden is de samenstelling aangepast en verrijkt met Sheabutter. Een hele goede zet wat mij betreft, het werkt nog steeds super.

Tot zover de producten die het eerst in mij opkwamen. Mocht ik er een vergeten zijn dan vul ik deze post gewoon aan :) Ben overigens wel benieuwd naar jullie beautyfix producten of hoe je ze ook wilt noemen LOL Feel free to share them.

3 opmerkingen:

Kizzy zei

Handig dit!

Ik heb ze allemaal opgeschreven. Ik hou van jouw beauty tips! :-)

D zei

Aaw nou dat heb ik dus ook met jouw tips :)

(Ik stuur je vanmiddag even een pic met 'Lost in the Woods)

Leila K. zei

Fijne crempjes! :)