woensdag 3 augustus 2011

Zwarte Thee Spoeling

 
Hi Beauties,

Bepaalde @ Home remedies kunnen bijzonder effectief zijn. Het is daarom fijn om van een aantal op de hoogte te zijn. Als je regelmatig Black Hair forums of sociale haarnetwerken bezoekt dan zal de Black Tea rinse je niet onbekend zijn.

Indien je er nog nooit eerder over hebt gelezen, dan wil ik hierbij de volgende informatie daarover delen.

De Black Tea spoelingen kunnen effectief werken om overmatig dagelijks haarverlies terug te dringen. We verliezen dagelijks ongeveer tussen de 50 a 150 haren. Merk je dat je meer dan deze hoeveelheid haren per dag verliest, dan is het raadzaam om daar extra aandacht aan te besteden.


Zwarte Thee Spoeling – Black Tea Rinse;


Zwarte thee spoelingen, zorgen ervoor dat het hormoon DHT wordt geblokkeerd. DHT is een hormoon dat verantwoordelijk kan zijn voor overmatig haarverlies. De werkzame stof in zwarte thee is het hoge gehalte cafeine. Zwarte thee bevat bijna evenveel cafeine als koffie en werkt daarom effectief als natuurlijke DHT blocker.

Er zijn diverse producten op de markt met DHT Blockers, waaronder cafeine shampoos. Maar je kunt eenvoudig zelf een natuurlijke DHT blocker maken van zwarte thee en dat voor weinig geld.


Wat heb je nodig;


4 zakjes zwarte thee naar keuze
Een steelpan
Ongeveer een liter water
Lege plastic fles met applicator/of een bidon
Plastic douchekapje

Bereiding;

Breng het water in de steelpan aan de kook, en laat de theezakjes ongeveer 10 minuten meekoken op laag vuur. Laat de thee met zakjes erin afkoelen en een aantal uur trekken. Breng de afgekoelde thee daarna over in een lege plastic fles.


Wijze van gebruik;


Na haren wassen, de thee over het natte haar verdelen en goed inmasseren op de hoofdhuid. Na het inmasseren, ongeveer 5 minuten bedekt met douchekapje laten inwerken.

Uitspoelen en een hydraterende conditioner aanbrengen. Hierna het haar zoals normaal verzorgen en laten drogen.

Bij frequent gebruik van een zwarte thee spoeling zal het dagelijks haarverlies geleidelijk terugdringen. Ook zorgen zwarte thee spoelingen ervoor dat het haar dikker aanvoelt en weer beter groeit.

Houdt er rekening mee dat de zwarte thee het haar een donkere gloed kan geven. Indien je dit niet wenst kun je een andere theesoort (bijvoorbeeld Groene thee) gebruiken. Om even goede resultaten te behalen dient ook deze thee rijk te zijn aan cafeine.

Kanttekening; zowel licht als zwaarder haarverlies kan diverse oorzaken hebben. Raadpleeg altijd een deskundige (arts) indien dit probleem blijft aanhouden.

Geen opmerkingen: