zondag 25 september 2011

Caruso Rollers; Review

 Hey Beauties,

Hierbij de langbeloofde review van de Caruso rollerset die ik al maanden (lees bijna een jaar) bezit. Het duurde even...sorry daarvoor :) Een reden waarom het wat langer duurde was omdat ik de set nog niet zo vaak gebruikte. Tegenwoordig gebruik ik hem steeds vaker.

In een vorige post omschreef ik hoe de Caruso rollers werken, waar ze te koop zijn en hoe duur etc.. Hierbij dus mijn bevindingen

Ben ik nog steeds zo enthousiast over deze rollers? Ja, zeker!De Caruso rollers zijn een goed alternatief voor het krullen van je haar zonder 'directe hitte bron'. De rollers worden geactiveerd door de warmte van stoom. De stoom komt vrij door water in het bijbehorende waterreservoir.

Zodra je de stekker van het waterreservoir in het stopcontact hebt gedaan begint het water al snel te borrelen waardoor de stoom vrij komt. Vanaf dit moment kun je een roller in de gewenste maat op het reservoir plaatsen.

Belangrijk;

• De rollers maximaal 10 seconden op het waterreservoir laten staan om stoom op te nemen. Als je de rollers langer op het reservoir laat staan is de kans groot dat de roller teveel vocht opneemt waardoor je haarlok nat wordt.

• Een goed idee is om vooraf een moisturizer te gebruiken vooral voor de haarpunten. Dit om te voorkomen dat de punten droog en pluizig aanvoelen na het verwijderen van de rollers.

• Ook kun je speciaal puntpapier gebruiken en deze om je haarpunten wikkelen ter voorkoming van droge punten. Punt papier is bij enkele afro cosmetica shops of kapperspeciaal zaken te koop. Kun je geen puntpapier vinden? Geen nood! Ik ben erachter dat vloeitjes het ook prima doen. Vooral de grootste vloeitjes die te koop zijn bij de sigarenboer kun je prima wikkelen om de haarpunten ;-)M'n dochtertje haar pony was weer erg lang geworden, heb hem zelf verfijnd en korter 'gesneden' op vochtig haar.

Het haar daarna droog gefohnd (met koude lucht) en drie Caruso rollers aangebracht in de pony. Na tien minuten verwijderd. Dit gaf krullen met een lichte hold en direct volume. Ze heeft haar pony daarna naar eigen wens verder met de hand gestyled :)


Wat ik geweldig vind aan de Caruso rollers; is dat ze zo makkelijk in gebruik zijn en ook het resultaat erg snel is. Om de rollers in mijn haar aan te brengen ben ik nog geen tien minuten kwijt (mijn haar is nu half lang) Dit hoeft echt niet supernetjes, iedereen kan het! Na een kwartier zijn de krullen volledig afgekoeld en kun je de rollers er weer uithalen. De krullen zijn dan al heel goed gelukt! Je kunt ze uiteraard net zo lang als je wenst laten zitten, maar tenminste 10 minuten.

Tip; Deze tip is geheel optioneel want de krullen blijven vrij lang zitten en bij mij met gemak een hele dag. Voor wat extra hold, als ik uitga bijvoorbeeld, breng ik lichtjes wat haarspray (Diamond Hold & Shine spray van L'Oreal) aan voordat ik de krullen handmatig in model breng.

Aanrader?; Meer een must-have voor iedereen die graag krullen draagt maar liever geen 'directe hitte' van een krultang of fohn gebruikt. Ik ben nog steeds heel blij met mijn Caruso set en kan hem van harte aanbevelen. Fabulous healthy hair :)

11 opmerkingen:

Nina zei

Ja ja jaaaaaaa Daar is de review dan eindelijk! YAY!!!!!!! Ik wil ook!

D zei

Ja eindelijk, sorry Nina! :)

Maar voor jou zijn ze erg leuk om te hebben denk ik. No direct heat maar toch mooie krullen...en dat binnen een aantal minuten. Ze zijn heel makkelijk in gebruik, m'n dochtertje maakt zelf krullen met de rollers in haar haren.

Varishta Shireen zei

Ik wil deze rollers zo graag! Snel krullend haar zonder direct heat GE-WEL-DIG! Hihi

D zei

Jaaa doen hoor :)

Echt een geweldige uitvinding en erg makkelijk te gebruiken.

Claudia zei

D, zit er iets sponzig om de rollers?
Mijn ma (kapster) zei dat spons rollers alle vitaminen en vetten uit je haar opzoog :)
En als ik het toch stiekem gebruikte had ik wel sneller krullen met een kinky curly look.

Let me know, kan niet zo goed zien wat dat.

xx

D zei

Je ma lijkt die 'strenge' tante van me wel die ook kapster was haha. Ze maakte ons echt wakker als we zonder rollers naar bed gingen. Ook wij gebruikten geen sponzen rollers om dezelfde reden.

Caruso rollers zijn inderdaad van spons, maar doordat je ze met vocht van het stoomapparaat (zit erbij) gebruikt wordt je haar niet droog. Alleen de punten kunnen soms droog aanvoelen maar om dat te voorkomen kun je dus van dat rolpapier of vloeitjes zoals ik doe gebruiken :)

Deze rollers zijn ook wat voor jou Clau, ze werken supersnel en beschadigen je haar niet. Vraag ze maar voor je verjaardag hahaha

Claudia zei

Ik had gewoon op mn uitnodigingen een link van FD moeten plaatsen, dan wist men meteen wat ik wil hahahah.

Deze komen dus ook op mn wishlist :)

Justherz zei

Tijdens me relaxed dagen wilde ik zo graag eentje hebben, echt mooie looks kan je ermee creëren

D zei

Ze werken ook op je krullen hoor :) Heb een aantal tutorials gezien waar ze op natural hair werden gebruikt. Echt een goede investering deze set.

Anoniem zei

hallo, ik heb deze set ook alleen verteld niemand dat je een omvormen erbij moet kopen van E 35,- van wege de voltage en een andere stekker met platten pennen gr. Sabina

D zei


Hoi,

Voor de uitvoering die ik heb (er zijn nieuwere en oudere uitvoeringen zag ik op eBay) heb ik geen omvormer nodig. Alleen een wereldstekker en die kost rond de € 4. Jammer dat je er extra geld aan moest uitgeven om de set te kunnen gebruiken. Ik zou daar ook van balen.

Groetjes,

D