zondag 11 september 2011

Favorite Handcreams

 
Hi Beauties,

Wellicht vraag je je af waarom er minder updates zijn via mijn blog en meer via de Facebookpage. Dit heeft er voor een deel mee te maken dat mijn nieuwe website op een paar punten na niet af is. Hoe dat precies zit is een lang verhaal, maar er wordt nog steeds gezocht naar iemand die de site af en gebruiksklaar maakt. By the way..alle hulp daarin is welkom ;-)

Ondertussen blijf ik natuurlijk wel wekelijks updaten....

Als er een item nooit mag ontbreken in mijn tas dan is het mijn handcreme. Hoewel ik redelijk genezen ben van mijn handcreme tic...laat ik me zo nu en dan toch weer even gaan. De handcreme die zich door de jaren heen als een van de betere heeft bewezen voor wat betreft mijn needs, is Nivea SOS. Zowel deze handcreme als de bodylotion gebruik ik al jaren naar tevredenheid. En dan met name de SOS bodylotion die ik eigenlijk nooit heb vervangen door een andere lotion, de handcreme wel weer.

Zo ontdekte ik het afgelopen jaar een aantal toppers waarvan zeker is dat ik ze nog vaker zal kopen.


The Bodyshop Hemp Hand Protector 100 ml * € 12,00


Deze handcreme kocht ik onlangs tijdens een vip avond ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van The Bodyshop. Hemp Hand protector is verrijkt met Hennep olie. Hennep olie heeft verzachtende en helende eigenschappen voor de droge kwetsbare huid. De textuur van deze handcreme is romig en dik, maar smeert toch makkelijk uit. Voor mijn droge handen is deze creme echt een verademing geweest.

De geur is niet voor een ieder even aangenaam, die is nogal kruidig en ruikt een beetje naar patchouli (DE geur van de hippies destijds!) dus geen typische Henneplucht. Persoonlijk heb ik helemaal geen moeite met de geur (hou overigens wel van patchouli) vooral omdat de creme zo goed werkt en langdurig hydrateert. Zelfs ruwe mannenhanden zijn snel verzacht door deze creme. Hemp Hand Protector is er in twee maten 100 ml en 30 ml. Voor 30 ml betaal je * € 6,50.

*Prijs exclusief 10% vaste klantenkorting.Rituals Ginkgo's Secret Handbalm € 9,90


Als je het mij vraagt is dit toch echt wel de koningin onder alle handcremes die ik heb geprobeerd. In de Rituals shop testte ik een aantal producten uit en zo ook deze handcreme. Op dat moment kwam er een oudere dame de winkel binnen die naar me glimlachte en zei; 'dit is heel goed spul, ik gebruik niets anders meer voor mijn handen'

Ondertussen had ik mijn handen al met de balsem ingesmeerd en niet alleen voelde mijn huid meteen glad en soepeler...deze handbalsem ruikt heerlijk! Dat werd meteen een must-have! Mijn tube is vrij lang meegegaan omdat ik de creme eerst alleen als nacht-handcreme gebruikte volgens de omschrijving, maar zo nu en dan gebruik ik hem ook overdag.

Pure verwennerij voor de handen die er binnen korte tijd weer helemaal verzorgd uitzien, love it! De Rituals Hand Therapy scrub € 10,90 heb ik ook gekocht..deze zal ik apart reviewen...maar alvast in 1 woord; geweldig!

Kruidvat hand- en nagelcreme € 1,99


Last but not least de hand en nagelcreme van Kruidvat. Ik was op zoek naar een handcreme die rijk en voedend genoeg was voor mijn nagelriemen en zocht daarom specifiek naar een product met zoete amandelolie. Dat vond ik bij Kruidvat!

Deze handcreme staat niet in het schap waar de andere handcremes staan, maar bij de 'bruinglas series' Voor de prijs is het een prima handcreme die ik vooral gebruik na karweitjes in huis zoals afwassen (met huishoudhandschoenen tegenwoordig) maar ook gewoon na het handen wassen.

De pot is minder handig om mee te nemen in je tas, en daarom gebruik ik hem alleen thuis en op m'n werk. Ben tevreden over deze handcreme, het verzacht en hydrateert ook prima rondom de nagels.


Hebben jullie favoriete handcremes of andere handverzorging?

12 opmerkingen:

Anjana zei

Hai D,

Mijn favoriete handcreme is die van Trind (oa te koop bij de Douglas). Eerlijk gezegd heb ik mijn 3 verschillende handcremes gebruikt. En die van Trind vind ik het fijnst. Voor mijn nagelriemen en schrale plekken gebruik ik Lemony Flutter van Lush. Deze mag absoluut niet ontbreken aan mijn 'beauty' producten. Zo'n potje gaat heel lang mee. Ik heb het inmiddels al iets langer dan een jaar en gebruik het bijna dagelijks. Er zit nog ongeveer 1/4 deel in het potje.

Ancherel zei

Verslaafd aan die van de bodyshop, heb echt een tic wat betreft handcremes! Maar deze is zo goed vooral voor mijn erg erg droge huid en hij gaat lang mee

xmaria zei

ziet er heel lekker uit (:
wil je me blog volgen? http://keepgoingthegoodwork.blogspot.com/

xoxo

D zei

Hi Anjana,

Lemony Flutter is populair, heb hem zelf nog nooit geprobeerd. Maar ben nu wel erg nieuwsgierig zeker als hij zo lang meegaat. Staat op m'n lijstje om uit te proberen :)

Trind gebruikte ik jaren geleden, echt een goede handcreme is dat. Maar was toen student en vond een tientje toen een beetje aan de dure kant voor een handcreme haha Kocht hem bij Etos.

Ancherel, Jij ook?! :) Ja droge handen zijn echt niet nice ..voelt niet lekker maar ziet er ook onaantrekkelijk uit.

Xmaria leuke blog heb je! :) 13 jaar ben je? Wat knap!

Kizzy zei

De geur van Body's Schop's Hemp Hand Protector is inderdaad niet zo fijn. Vreselijk eigenlijk... :/ Toch heb ik mijn tube opgemaakt, want het is zeker een fijne creme! :-D

lize zei

Hi, D!

Mijn favoriet is de Sheabutterhandcreme van Occitane.
Echt heerlijk zacht. Maar ik ga zeker de Hemp Hand protector proberen, ben erg nieuwsgierig naar dat uitgesproken zeventigerjarenpatchouli luchtje.

Septembergroet van Lize

D zei

Kizzy mij kennende had ik het dan niet eens opgemaakt :) Kan er absoluut niet tegen als een product onaangenaam ruikt (voor mij) haha #verwend

Lize dat is zeker een fijne handcreme als ik de reviews erover mag geloven. De producten van L'Occitane zijn echt stuk voor stuk verwenproducten, heerlijk!

Ja, laat eens weten wat jij van de Hemp Hand Protector vindt :) Ben daar wel benieuwd naar!

Groetjes,

D

Claudia zei

Gingko's secret is mijn al time favorite handcreme ever.
het trekt snel in en de geur,ooh la laaaaaa.

Ik heb op Schiphol een sixpack L'Occitane gekocht en die werkt ook goed alleen weinig tot geen geur dus absoluut perfect voor diegene die geur gevoelig zijn.

I love Rituals :)

Xxx

D zei

Die oudere dame in de winkel had echt gelijk. Geweldige handcreme is Gingko's secret. Heerlijk gewoon!

De handscrub (donkergroene tube) is ook een aanrader!

Justherz zei

Hee D
weet je hoelang ik geen handscrub heb gekocht, in geen jaren. ik gebruik good old mijn eigen home made scrub van suiker en amandel olie. handjes eerst weken in warm water en dan je scrub in masseren, spoelen met lauw water en dan weer scrubben, uitspoelen dan je handjes met amandelolie insmeren vergeet de nagelriemen niet, voor de rest van de week Vitamine E Handcreme van de Bodyshop...Heerlijk

D zei

En gelijk heb je om er geen te kopen, want net wat je zegt het is zo gemaakt en werkt even goed. Voor m'n lichaam gebruik ik ook altijd een home made rietsuikerscrub met olijfolie en een paar druppels eterische citroenolie voor een peelend effect.

Maar lesi toch om zelf een handscrub te maken LOL Hoewel eerlijk, die van Rituals is wel heel lekker als je jezelf even wilt verwennen. Het ruikt ook erg lekker.

D zei

En gelijk heb je om er geen te kopen, want net wat je zegt het is zo gemaakt en werkt even goed. Voor m'n lichaam gebruik ik ook altijd een home made rietsuikerscrub met olijfolie en een paar druppels eterische citroenolie voor een peelend effect.

Maar lesi toch om zelf een handscrub te maken haha Hoewel eerlijk, die van Rituals is wel heel lekker als je jezelf even wilt verwennen. Het ruikt ook erg lekker.

The Bodyshop heeft weer een nieuwe handcreme met rozen. In dezelfde 'metalen' tube als de Hennep handcreme. Waarom zijn deze dingen zo verleidelijk om te kopen *zucht* LOL