dinsdag 4 oktober 2011

ORS Edge Control vs Kruidvat Creative Wax

 
Een aantal maanden geleden schreef ik een uitgebreide review over de Edge Control Gel van Organic Root Stimulator. Ondanks dat ik nog steeds van mening ben dat het een fijne gel is voor hetgeen waarvoor het bedoeld is (haren rondom de tempels netjes in model houden) wilde ik toch een update delen. Mijn enthousiasme over dit product is namelijk iets afgenomen en wel hierom.

Het minder goede nieuws; Desondanks ik de gel niet zo vaak gebruikt heb, merk ik dat het na verloop van tijd steeds droger en stugger wordt. Bij aankoop is de gel makkelijk aan te brengen in het haar en zijn er vrijwel geen blijvende witte sporen daarvan zichtbaar.

Witte restjes in m'n haar door gel is trouwens iets waar ik een enorme hekel aan heb, vandaar dat ik er altijd op let of een dergelijk product dit wel of niet veroorzaakt. Nu daar de Edge Control gel min of meer is uitgedroogd zorgt het helaas wel voor 'witte sporen' wat ik buitengewoon jammer vind. Lekker ruiken doet het nog steeds maar ik kan hem eigenlijk niet meer gebruiken in deze staat, wat betekent of een nieuwe Edge Control gel, of een soortgelijke gel/wax van een ander merk kopen. Ik koos voor het laatste.Kruidvat Creative Wax € 2,69

Organic Root Stimulator Edge Control € 4,95


Het betere nieuws; Bij Kruidvat ontdekte ik een paar weken geleden dat zij een gel hebben van eigen merk met dezelfde formule als de Edge Control van ORS. Deze heet Brilliant Gel, kost € 2,69, en ziet er exact hetzelfde uit. Gelet op de ingredienten zullen deze ook weinig van elkaar verschillen. Twijfelde nog even of ik deze Kruidvat versie zou kopen totdat mijn ogen vielen op de Creative Wax, ook van eigen merk.

In de winkel draaide ik een pot Creative Wax open om te kijken hoe deze eruit zag. Tot mijn verbazing zaten er al allemaal vingerafdrukken in de wax?! Daardoor kon ik het niet laten om ook even te voelen LOL

De textuur van de Creative Wax is zacht, niet plakkerig en glanst mooi. Werd daarom nieuwsgierig en besloot om een pot te kopen. Als het toch niks bleek, dan had ik er in elk geval maar € 2,69 voor betaald.
Boven; Kruidvat Creative Wax

Onder; Organic Root Stimulator Edge Control


Wat ik over de Kruidvat Creative Wax kwijt kan, is dat dit een super wax is en precies doet met mijn haar wat ik wil. Wanneer ik mijn haar bijvoorbeeld in een knot draag zorgt deze wax dat alle haren netjes op z'n plek blijven. Dit zonder mijn haar hard, stug, of droog te maken en te belasten met gelresten.

Creative wax is op waterbasis en makkelijk uitwasbaar. Soft and super shiny hair met een 'zachte hold' is het resultaat van deze wax. Love it x 10 :) Ein-de-lijk mijn Holy Grail haarwax gevonden! I'll keep you posted als daar wat aan mocht veranderen.

8 opmerkingen:

Claudia zei

Denk dat ik wat aandelen kruidvat ga kopen, want ze komen met super goede producten op de markt :)

Ze hebben ook nu een dupe van die nagellak remover van Sephora. Ok, nu wordt t weer nasty Sorry dames.
Je stopt je vinger in t potje, en door op- en neerwaartse bewegingen ( mag ook draaiende zijn ) haal je zo de nagellak van je vinger.
Sneller dan met watjes. Heb mn putje inmiddels hergebruikt door de cocos geur remover van essence in te doen LOL

D zei

Wat een prachtige omschrijving Clau hahaha

Ik heb dat potje remover zien staan in het hoekje van de eigen merk nagelverzorging, maar omdat er op staat 'nagellak remover voor kunstnagels' is het nooit in me op gekomen om het te kopen. Dat ga ik zeker proberen, thanks voor de tip :)

Ik ontdek ook steeds meer goede producten bij Kruidvat. Hun zeepvrije Tea Tree face wasgel gebruik ik echt al jaren zooo goed is die! En ik vertel het aan iedereen die het maar wil horen LOL

En Kruidvat Cremevoeding (leave-in conditioner) heb ik pas geleden herontdekt! Ik verdeel het over twee flessen en doe wat glycerine erdoor. Werkt geweldig! (Aanrader voor je dochter)

Deze wax is ook weer een topper! Het houdt je haar gewoon zacht maar wel netjes op z'n plaats...en de glans is echt super! Love Love Love it! :)

Claudia zei

Zo morgen ff naar Kruidvat. Waar haal ik de glycerine?

D zei

Glycerine kun je vinden bij de Etos (bruin flesje) of bij de apotheek of bij afro cosmetica shops.

Heb vandaag de remover gekocht :) Alleen niet die van Kruidvat huismerk, maar van Broadway Nails. Daar zit 70 ml in en die kost ook € 4,95. Thanks voor de tip, lijkt me superhandig.

Justherz zei

Dat wordt een uitstapje naar de kruitvat en echt de tijd nemen om rond te snuffelen. moet wel naar een grote gaan :)

D zei

Zeker doen Jus! :)

Ik ontdek echt steeds meer daar. Zo moest ik een nieuwe Oral-B electrische tandenborstel hebben. Zie ik dat Kruidvat hun eigen merk electrische tandenborstel heeft en voor nog geen € 12,00! (als ik de prijs goed heb onthouden)

De opzetborstels zijn rond de € 6,00. Dus weer geld bespaard hahaha Ben blij met m'n nieuwe brush.

Claudia zei

Ik heb iemand ooit horen vertellen wat ze met haar electrische tandenborstel doet, vanaf die dag kijk ik heel anders naar die dingen LOL.
Zal jullie dat verhaal maar besparen :)

Heb trouwens ook de coconut & sheabutter bodylotion and butter gekocht ( 1,50 ) in de aanbieding.
Now i want to eat my self, ik ruik naar cocos !!!

D zei

Oh Lord @ electrische tandenborstel verhaal! Bestond Christine Le Duc toen nog niet? LOL

Je plaagt mij altijd met cocos maar volgens mij ben jij gewoon ook fan! Ik loop vanmiddag even langs bij Kruidvat :)