donderdag 26 januari 2012

My 5 favorite Things..


Hi Beauties,


Het is alweer een tijd geleden dat een lezeres van FreshDimez haar vijf beauty favorieten deelde. Bijdeze de vijf favorieten van een wel heel bijzondere lezeres vind ik zelf. 

Zoals enkele van jullie weten ben ik werkzaam op een school. Met de meeste studenten heb ik leuk contact en een erg fijne band. Heel bewust houd ik wat ik in mijn vrije tijd doe (waaronder bloggen) compleet gescheiden van mijn werk. 

Maar je zal net zien dat een van de betere studenten daar gewoon zelf achter komt. 'Ben jij niet D van FreshDimez?' vroeg Melissa mij onlangs op school. Stomverbaasd en een beetje verrast antwoordde ik; Ja dat ben ik :) En zo kwam het tot stand dat Melissa haar vijf favorieten naar mij mailde. Ze volgt FreshDimez al ruim twee jaar? Kon het bijna niet geloven! 

Hierbij de vijf favorieten van Melissa ;-)1. Tropic Isle Living Jamaican Black Castor Oil


Via een aantal black hair forums heb ik kennis gemaakt met deze olie. Het werd alom geprezen door zowel de relaxed als natural sista's en nu begrijp ik waarom. Wat deze castor olie heeft gedaan met mijn haar, heeft geen enkele olie kunnen doen. Ik masseer het elke avond in mijn haar, op mijn hoofdhuid en soms over mijn volledige haarlengte, maar niet te veel. 


Mijn nieuwe haargroei (ik relax mijn haar) groeit nu veel dikker terug en is heerlijk zacht en gehydrateerd. Ook mijn gerelaxte haar is dikker geworden. De geur is wel iets minder (het ruikt naar rook) maar dat kan je maskeren met een moisturizer. 


Ik ken jammer genoeg geen winkels in Nederland die JBCO verkopen, dus bestel ik het maar via eBay om de zoveel tijd.2. MAC Cream Color Base - FabulushIk ben zo dol op deze blush! Bij het dragen ervan krijg ik vaak complimenten over schattige wangetjes haha of dat ik er stralend uitzie. De kleur is gewoonweg schitterend (perzik kleurig met een beetje goud) en staat geweldig bij een bruin of donkergetinte huid. Hieronder een foto waar ik het op heb.

MAC Blush in de kleur Fabulush op mijn wangen

3. Lacio Lacio Leave-In Conditioner
Een aantal jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Dominicaanse haarproducten. Ik las vaak dat ze geweldig hydraterend werken voor afro en relaxed haar dus ik besloot een product aan te schaffen. Lacio Lacio leave-in conditioner was het eerste product en ik heb er geen spijt van gehad. De geur is heerlijk, mijn haar werd er superzacht en bouncy van na het wassen en rollersetten met deze leave-in. Ik gebruik het ook vaak als moisturizer voor elke dag.


Ik koop Lacio Lacio op de markt bij mij in de buurt bij een Dominicaanse maar ik heb begrepen dat die Dominicaanse kapsalons het ook verkopen en via eBay kan je het natuurlijk ook bestellen.
                     4. MAC Lipstick - Show Orchid


Deze kleur lipstick is zo mooi, ik wou dat ik het elke dag kon dragen (wat dus niet gaat lukken). Het is een amplified lipstick, nu al een van mijn favoriete lipstick finishes van Mac. De kleur is mooi dieproze met een prachtige paars/blauw achtige ondertoon. 


Het doet me een beetje denken aan een kleur lipstick die Nicki Minaj zou dragen. En wat 't leuke is aan deze lipstick is dat je de kleur zo licht of intens mogelijk kunt maken.
  
Ik die best koppig ben, heb toen uitgevonden dat je deze lipstick als je het lichtjes aanbrengt met een glos eroverheen prima elke dag kan dragen.


5. Lush Lip Scrub - Bubblegum

Ik heb (vooral in de winter) last van droge lippen en losse velletjes. Met deze lipscrub wil je gewoon elke dag je lippen scrubben! De geur is heerlijk en van velletjes heb ik geen last meer. Ik breng een klein beetje op mijn lippen, smeer het uit en dan volgt het allerleukste, het ervan af likken. A little goes a long way, maar als je net zo'n zoetekauw bent als ik, gaat ie wat sneller op :)


Groetjes, Melissa

9 opmerkingen:

Claudia zei

Dear Melissa :)
Ook ik heb de bubblegum scrub opgemaakt/gegeten.
Inmiddels maak ik zelf mijn scrubs en die zijn net zo jummie en onmisbaar in de winter.
De amplified lippenstiften van MAC zijn the BEST, probeer ook maar eens Up The Amp. Ik hou niet meer bij hoeveel complimenten ik krijg als ik die kleur op heb, zeker een eye/lip catcher.....
Eindelijk kan ik binnenkort de JMCO gebruiken dankzij miss D, die het gespot heeft in Amsterdam.
I can't wait........
Crazy Clau in tha house........

Melissa zei

Hahahaha ik heb de lipscrub ook voor de helft opgegeten, erg he!
Ik heb inderdaad begrepen dat veel mensen ze zelf maken. Hoe wat maak jij je scrub?

Up the amp is inderdaad ook een hele mooie roze kleur, die moet ik ook proberen!

Ik ben binnenkort ook in Amsterdam Oost voor die JBCO. Ik ben zo blij dat het nu ook gewoon in een winkel wordt verkocht. Dat zou bij meer producten zo moeten zijn :)

Anjana zei

Leuke post! Ik gebruik de wonderolie (castor) van Etos. Ik ben er erg tevreden mee. De JBCO heb ik geen ervaring mee.
De amplified lippenstiften van MAC zijn inderdaad goed.
De bubblegum scrub van Lush zijn zooooooooooooooo heerlijk.

Justherz zei

Ooohjaaaa!!!!

Ik was me JBCO helemaal vergeten D
Ik mail je meteen.

Deze lip scrub ga ik proberen

D zei

Leuke post Melissa! :) Weet je of die Dominicaanse mevrouw op de markt ook Silicon Mix (conditioner) verkoopt. Heb daar zoveel positieve dingen over gelezen.

Anjana ik heb de wonderolie van de Etos ook altijd in huis. Meng hem vaak door conditioners. Werkt goed en deze is iets minder dik dan overige soorten castorolie.

Jus, van de week zag ik dus dat ze Jamaican Black Castor Oil bij jou 'om de hoek' verkopen. Ik liep naar binnen bij Soso Lobie naast de Cosme kapper en zag ineens allemaal flessen van deze olie staan. Maar je hoeft voorlopig niet te kopen want je weet dat ik nog een fles voor je heb ;-)

Clau, Kun je ons vertellen wanneer we jouw scrub kunnen uitproberen? :) Kan niet wachten op de shop!
Laat me weten hoe de JBCO bevalt ok.

Melissa zei

Thanx!! :D
Die silicon mix had ze volgens mij ook. Ik hoop dat ze t nog heeft want ze verandert soms van producten. Die lacio lacio had ze laatst niet :( ze zei me dat ze een andere in de plaats heeft. Dus dat word weer via ebay bestellen.

Patty zei

Hallo dames,

Ik vroeg mij af als jullie mij kunnen vertellen waar die JBCO in Amsterdam verkocht wordt?
Ik bestelde het voorheen via een webshop, maar kan het daar niet meer krijgen.

Groetjes,
Patty

D zei

Patty je kunt het kopen in Oost, 1e van Swindestraat bij Soso Lobi, een afro cosmeticashop. En iemand deelde hier laatst dat het ook te koop is bij Mi Lobi, Albert Cuyp straat.

Anoniem zei

er is een nieuwe een nieuwe web shop
t heet she like,s it.
zij verkopen de orginele dominicaanse la bomba producten voor je haar.
super spul !!!
shampoo condioner diep verzorgings masker.
t resultaat is te zien en te voelen