zondag 19 februari 2012

MAC Pro Longwear Concealer; Review

MAC Pro Longwear Concealer in NC45

Hi Beauties,

Als je op zoek bent naar een mooie concealer...read on :)

Voor mij was het alweer een paar jaar geleden dat ik voor het laatst een concealer kocht. De concealer die ik het vaakst gebruikte, MAC Studiofinish Concealer in NW 45, was inmiddels bijna op en aan vervanging toe.

Op zich ben ik helemaal geen trouwe concealer gebruikster. Ik skip deze extra stap meestal. Maar mijn make-up stash is natuurlijk incompleet zonder een goede concealer. 

Gelukkig was lang nadenken of zoeken betreft een nieuwe niet nodig, want het zou of de Pro Long Wear Concealer worden van MAC, de foundation had ik inmiddels al. Of MAC's Studio Fix Fluid Concealer. 

Na het testen van beiden in de tinten NW40 en NW45, bleek de mooiste tint en meest natuurlijke finish, die van de Pro Long Wear Concealer in NC45 te zijn. De anderen waren te mat, geel of flets.

Een beetje verbaasd was ik dat niet 'mijn' warmere tint NW45, maar de koelere tint NC45 zo perfect was van de Pro Long Wear serie. Hoewel het me al gauw opviel dat deze tinten wat donkerder zijn dan de concealers uit andere series van MAC. Daarom goed om toch even te testen en niet meteen de tint waarmee je 'standaard' matcht van MAC te 
kopen; zei de MAC Make-Up artist tegen mij. 

Dekking; De Pro Long Wear Concealer kun je eenvoudig heel dun aanbrengen. De dekking kun je net zo makkelijk opbouwen door iets meer aan te brengen. Het resultaat blijft er dan nog mooi en natuurlijk uitzien.Draagbaarheid; Deze concealer houdt na het aanbrengen nog vele uren en is redelijk veegvast. Vergeleken met mijn MAC Studio Finish Concealer, blijft de Pro Long Wear tot aan het einde van de dag veel beter zitten zonder eraf te zweten of te gaan glimmen. 

Mijn gebruik; Ik breng eigenlijk alleen onder mijn ogen een klein beetje concealer aan voor een frisse en mooiere overall look.

Voordelen; Het aanbrengen van deze concealer gaat erg makkelijk en smooth! De finish is glad en ziet er natuurlijk uit; als een tweede huid zeg maar. Dekt mooi!

Nadelen; Er komt vaak teveel concealer uit het pompje. Hierdoor ben ik genoodzaakt om de rest ergens anders op mijn huid aan te brengen. Ook is de flacon van glas, een tube had ik persoonlijk prettiger gevonden. 

Bijzonderheden; Op de flacon staat aangegeven dat de concealer na openen slechts 6 maanden houdbaar is. Hmm..mijn concealer is dan nog lang niet op?! Ik zal hem dan ook zo lang als dat kan gebruiken. Dan al weggooien terwijl er maar een kwart gebruikt is vind ik gewoon zonde.

Algemene waardering; Concealers die ik eerder gebruikte waren goed, deze is perfect! De prijs is redelijk aangezien ik naar alle schijn anderhalf jaar met deze zal doen ;-) Een erg fijne concealer in gebruik die je huid eruit laat zien als 'nog mooier' zonder er zwaar of onnatuurlijk opgemaakt uit te zien. 

Prijs; €16,50 per 9 ml.4 opmerkingen:

LovelyLouLou zei

Deze concealer lijkt me ook erg fijn! Ik gebruik de studio sculpt concealer van MAC.

D zei

Ik ga eens kijken of de tinten van de Studio Sculpt mooi uitkomen op m'n huidskleur. De creamy textuur lijkt me erg fijn.

Pro Longwear is heel mooi, ben alleen geen fan van het pompje.

Varishta Shireen zei

Deze concealer gebruik ik ook! In exact dezelfde kleur haha. Ben ook geen fan van het pompje -_- Er komt echt teveel uit. Het overtollige gebruik ik om mn wenkbrauwen te "out linen". Misschien een tip om een beetje concealer in een klein potje te doen, en dat dan gebruiken tot het op is.

D zei

Jeetje dat ik daar nog niet eens aan had gedacht. Ik heb zoveel van die zogenaamde reispotjes :) Ga morgen meteen eentje vullen. Thanks voor de tip!

En inderdaad wij gebruiken veel van hetzelfde, dat had ik al wel ontdekt haha. Nice.