zondag 18 maart 2012

Black Opal True Color Liquid Foundation; Review


Black Opal True Color Liquid Foundation in Hazelnut € 14,95Als ik terug ga in de tijd en denk aan mijn allereerste ervaring met foundation dan is Black Opal het eerste merk wat mij te binnen schiet. Ik weet nog dat ik in een professionele make-up zaak stond en een aanwezige klant erbij zweerde hoe goed zij de stick foundation vond.

Ze droeg deze foundation op dat moment en het zag eruit als een tweede huid, mooi, fris en natuurlijk. Ik koos dus voor de foundationstick die ik jaren later nog steeds gebruikte.

En omdat ik daar zo tevreden mee was en eigenlijk nog steeds ben, heb ik me nooit zo verdiept in de andere foundation formules van Black Opal.
Black Opal True Color Liquid Foundation applicatie in de tint Truly Topaz. [foto; Black Opal]

Totdat ik onlangs las en zag hoe mooi deze vloeibare variant is. True Color Liquid Foundation is minder dekkend en vrij transparant. De formule is op waterbasis, olievrij en zorgt voor een matte finish.

Wat vind ik van deze foundation; Weer zo'n beauty product waarvan ik het jammer vind dat ik het nooit eerder heb gekocht. Zeker omdat het al zo erg lang bestaat. Black Opal is een so called drogisterij merk, maar doet zeker niet onder voor de duurdere merken die ik gebruik.


Kleur; Net als de stick foundation is mijn kleur in vloeibare vorm ook Hazelnut. Ik liet mijn ogen tijdens het testen nog even vallen op de tint Beautiful Bronze, maar die bleek al snel te geel voor mij. True Color Liquid Foundation is verkrijgbaar in 7 verschillende tinten.

Dekking; Transparant en luchtig. True Color Liquid Foundation is meer bedoeld voor het opfrissen / egaliseren van je huidteint en niet zozeer voor het bedekken van imperfecties. Je kunt hem vanzelfsprekend iets dikker aanbrengen, persoonlijk vind ik zo dun mogelijk aangebracht mooier en er natuurlijker uitzien.

Applicatie; Ik breng deze foundation aan met een platte synthetische foundationkwast. Cheap one van de Hema :) Werkt perfect! Daarna breng ik een matterende poeder aan, MAC's Blot Powder in Dark met mijn MAC 109 kwast. Als ik geen blotpowder aanbreng glimt mijn gezicht, ondanks de olievrije formule, toch na een paar uur.

Veegvastheid; Helemaal niets afgeven doet denk ik geen enkele foundation. Black Opal True Color Liquid Foundation is daarop geen uitzondering. Door deze foundation af te poederen blijft hij lang mooi zitten op mijn gemengde huid en mat waar nodig.

Bijzonderheden; Is verrijkt met vitamine A en E, olievrij en op waterbasis. Geschikt voor alle huidtypes.

Minpunten; De opening van de fles is vrij groot voor de hoeveelheid die je per keer nodig hebt. Er komt al snel teveel foundation uit. De tip van een beetje bewaren in een klein potje werkt handiger. Verder heb ik geen andere minpunten ontdekt.

Prijs en waar te koop; Te koop bij enkele Etos filialen en Afro Cosmetica Shops voor € 14,95.


Algemene waardering; Ik ben erg blij met deze foundation. Mijn huid blijft er natuurlijk en glanzend uitzien als ik deze draag. De kleur is uitstekend, ook wordt deze formule goed door mijn huid verdragen. Voor de warmere dagen lijkt dit me trouwens DE ideale foundation om mijn eigen getinte moisturizer van te mengen :)

5 opmerkingen:

Rebekah Wing. zei

looks so nice :)
really pretty blog you have here, dear!

xoxo

http://www.flirting-with-fashion.blogspot.com

D zei

Thanks Rebekah ;)

I will check out yours

Caroline zei

Black Opal (Heavenly Honey) is ook een van mijn eerste foundations en ben er nog steeds erg tevreden mee. Daarnaast gebruik ik ook MAC.

D zei

Ja weet ik nog :)

xxx

AudreyJulia zei

Black opal wordt niet meer bij de Etos/Dirk of afrobeautyshop verkocht. En ook ik ben dan maar om deze reden overgestapt naar MAC.