zaterdag 3 maart 2012

Red Palm Oil

Ongeraffineerde Rode Palm Olie 
Kokos olie, Olijf olie, Argan Olie, Jamaican Black Castor Oil, Saffloer Olie, dit zijn slechts een aantal olien die niet meer weg te denken zijn uit de haarverzorging regimes van velen.

Maar rode palmolie? Ik denk dat iets minder mensen bekend zijn met het cosmetisch gebruik hiervan. En dat is eigenlijk best jammer. Rode Palmolie is namelijk erg rijk aan vitaminen, zit bomvol beta-caroteen en voedt + herstelt droog haar als geen ander.

De geur en kleur zijn best bijzonder. Hoewel de olie in zijn vaste vorm een beetje op Sheabutter lijkt. Om de olie vloeibaar te krijgen, kun je dit net als kokosolie au bain marie laten smelten.

Inmiddels gebruik ik rode palmolie net een paar jaar. Hoe je deze olie gebruikt voor haarverzorging luistert nogal nauw omdat de oranje kleur je kleding behoorlijk kan vlekken. Dus gebruiken om dagelijks je haar mee te sealen..hmm nee, maar als pre-poo of oil rinse, ja!

Als pre-poo laat ik deze olie de hele nacht op mijn droog en ongewassen haar inwerken (goed ingepakt met huishoudfolie en een doekje) De volgende ochtend volg ik mijn was en deepconditioner routine. Het resultaat is elke keer weer voortreffelijk! Voor krullend of kroes haar dat wat droog aanvoelt, leent deze olie zich prima voor een oil rinse

Mijn Red Palm Oil koop ik bij de Ghanese toko (ook verkrijgbaar bij een aantal Surinaamse toko's) Het merk maakt me niet zoveel uit. Wel let ik erop dat de olie unrefined/ongeraffineerd en zonder toegevoegd zout is. De olie wordt meestal verkocht per halve liter of liter fles waarvan de prijs tussen de € 2 en € 5 is. Mocht je een volgende keer dus langs gaan bij een Afrikaanse toko om wat sheabutter of black soap te kopen, kijk dan ook eens uit naar Red Palm Oil.

Geen opmerkingen: