dinsdag 24 april 2012

Guestblog; Behind the scenes with Miss Universe Leila Lopes by The Style Broker


Leila Lopes Miss Universe 2011 [foto's; The Style Broker]

Sinds enkele weken woon ik in New York en schrijf ik voor Vogue Italia. Toen ik vorige week een mailtje van hen ontving met de vraag of ik Leila Lopes voor hun speciale Africa issue wilde interviewen hoefde ik daar niet lang over na te denken. “Natuurlijk!”dacht ik. 


Gisterochtend om 09:30 was het dan zover. We verzamelden voor de deur van Rushka Bergman’s studio in Soho, Manhattan. Rushka Bergman was Michael Jackson’s personal stylist en heeft al vaker shoots voor Vogue Italia gestyled. Een gigantische bus vervoerde ons naar Bedford, buiten de stad waar we de hele dag aan de shoot zouden werken. De bus, voorzien van alle gemakken zoals een fornuis, leren sofa’s en wi-fi internet wordt ook door Beyonce en entourage gebruikt vertelde bestuurder Jay.

Na twee uur reizen kwamen we eindelijk op de bestemming aan. De shoot zou in een klein gebouw plaatsvinden dat leek op een klas lokaal. Met ons reisden ook enkele figuranten en moeders van de figuranten mee. Dit waren jongens van 8 tot en met 13 jaar.

Er waren in totaal zes looks geselecteerd. Na hair en make up was Leila klaar voor de camera.Voor de shoot werden onder meer Kiehl's Ultra Facial Moisturizer, Black Opal liquid foundation en Nars Blushers gebruikt

Make up artist Chris uit Engeland gebruikte producten zoals Nars blushers, eyeliner, valse wimpers en Black Opal liquid foundation. Op de vraag welke merken geschikt zijn voor de donkere huid antwoordde hij dat Black Opal een zeer degelijk merk is. En tevens portemonnee vriendelijk. Ietsjes prijzig maar van hoge kwaliteit en eveneens geschikt voor de donkere huid is de foundation van Armani, vertelde hij.


Make-up artist Chris aan het werk met Leila Lopes

Na de shoot was het tijd voor een interview. In de make up room sprak ik met Leila over haar succes, toekomst plannen en de Miss Universe finale. Ze vertelde dat het winnen van de Miss Universe titel haar heeft geholpen meer awareness te creëren voor problemen in haar land Angola zoals armoede, oorlog en Aids. Op de vraag wat tot nu toe haar grootste succes is geweest sinds vorig jaar antwoordde ze "deze shoot voor Vogue Italia!" "Mijn vrienden vertelden me vroeger altijd dat mijn dromen onrealistisch waren maar ik heb altijd geloofd dat ik veel kon bereiken." Over de toekomst heeft ze veel nagedacht. Ze wil graag acteren. Bij voorkeur in Brazilië omdat ze de taal spreekt en ze meer affiniteit met de Braziliaanse cultuur heeft dan met de Amerikaanse cultuur. 


Ook vertelde ze "ik zou heel graag in Angola waar ik vandaan kom een winkel willen openen waar je allerlei beauty producten kan kopen. Op dit moment wordt alles geïmporteerd maar ik zou dolgraag mijn eigen lijn willen beginnen en deze ook in eigen land laten produceren.’’De jonge Leila is bijzonder ambitieus en ik ben er zeker van dat we veel van de Afrikaanse schoonheid zullen horen in de nabije toekomst. De speciale Africa issue van Vogue Italia komt binnenkort uit. Stay tuned!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige dame!

Emmy zei

oh wow.... great post

StyleandBeautie zei

lovely post
pictures look gorgeous xx

www.styleandbeautie.com

D zei

Leila is amazing!

Great post indeed, thanks Mahelia ;-)

Anoniem zei

Thank you ladies! More to come :)