donderdag 27 december 2012

Christmas present 2012; New Ink

Hi Beauties,

Het afgelopen jaar heb ik zoals je eerder hebt kunnen lezen best veel meegemaakt. Dat is ook de reden geweest van mijn afwezigheid tijdens die periode.

Veel ups, maar zeker ook wat downs. Dit hoort nou eenmaal bij het leven.

Toen ik alles weer een beetje op de rit had, kreeg ik ineens een idee voor een nieuwe tattoo.

Dit keer een bijzondere, omdat ik nooit eerder op het idee was gekomen om voor een tekst te kiezen. En niet zomaar een tekst, maar een Psalm die me er voor altijd aan zal herinneren dat ik koersvast kan en mag blijven in mijn leven zolang ik vertrouwen heb.

Ik neem jullie hierbij mee naar mijn bezoek aan tattoo shop Dermadonna in hartje Amsterdam.
Nog maar net binnen bij Dermadonna waar Yuri en ik op dat moment de  enige aanwezigen zijn,  draai ik me om  en sta ineens oog in oog met een prachtig schilderij waarop Jezus staat afgebeeld. Dit was echt het allerlaatste wat ik verwacht tegen te komen in een tattoo shop. Het was overigens mijn eerste bezoek aan Dermadonna en toch voelde het ook mede hierdoor al snel vetrouwd. Best opzienbarend.De volgende die ik tegen kwam was; The Notorious B.I.G. Ik begrijp heel goed waarom deze persoon Biggie op zijn arm heeft laten zetten. Misschien wel weer toeval dat ik Biggie's klassieke album Ready to Die pas geleden, zeker twee maanden lang als enige album op mijn iPhone had staan. Ik luisterde echt dagelijks naar dit album.

Vooral het nummer Juicy gaf me weer wat inspiratie en dat beetje hoop als het even tegen zat. Ik ben dan ook benieuwd naar het verhaal achter deze tattoo. Echt een meesterwerk, prachtig gedaan!
                                     
Kate Moss getting inked by Yuri. Toen nog @ Hanky Panky in Amsterdam. De shop waar ik op m'n twintigste jaar, mijn eerste tattoo liet zetten.
                                 Ik keek nog een paar keer naar mijn 'blanco'  voet voordat  Yuri aan de slag ging. Best spannend.  Een klein beetje zenuwachtig was ik toch wel om de pijn die me nog te wachten stond...


Yuri treft hier de nodige voorbereiding. Mijn voet wordt schoongemaakt en ontsmet. Hij geeft aan dat je voet een tamelijk lastige plek is voor wat betreft genezing van de huid na het tatoeëren. Gek genoeg bleef mijn huid, in tegenstelling tot eerdere tattoo's, helemaal in tact. 

Er kwam dus geen enkel drupje bloed vrij. Best opmerkelijk vond ik dat.
De tekst wordt hier overgebracht op mijn voet. Ik was al maanden vastberaden dat het deze Psalm moest zijn; Dear Lord, Please guide my feet (into happiness, health, success & blessings) Psalm 37:23 Het uur van de waarheid was hier aangebroken.... Vanaf dit moment weet je dat  er geen weg meer terug is en je even op je tanden zult moeten bijten zo lang als het duurt. De pijn op het voetgedeelte is inderdaad anders dan op overige plekken. Dit was erger dan alleen wat irritant gefriemel lol

Het deed best even pijn. Op een schaal van 1 tot 10 denk ik wel een dikke 7.
Al met al beet ik me er doorheen en was Yuri binnen 15 minuten klaar met de volledige tekst. En oooh wat was ik blij..pffff hahahaDe volgende ochtend kon ik tevreden naar het eindresultaat kijken. Geen graantje spijt, omdat ik heel goed  hierover heb nagedacht. Deze tekst uit de Bijbel kwam als een verzoek uit mijn hart. Ben er dan ook heilig van overtuigd dat als mijn verzoek dagelijks wordt ingewilligd (en dat wordt het!) ik het juiste pad bewandel, Deo Volente.

Tattoo's en de Bijbel mag dan misschien controversieel zijn of klinken. Ik hou van beiden. Waar het mij vooral om gaat, is hoe je in het leven staat, goed leeft en er bent voor hen die je nodig hebben. Om maar een paar belangrijke dingen te noemen.

Er zijn ongetwijfeld genoeg mensen die tattoo's hekelen en dus ook dit tien keer niets vinden, dat kan en dat mag. Zowel mijn pa als ma vinden tattoo's afschuwelijk (en dat in 't kwadraat) But I'm a grown woman now :-) Daarentegen moeten we ook niet een ieder met van alles willen pleasen. Dat doe ik dus ook niet. 


Do what you feel in your heart to be right
for you'll be criticized anyway - Eleanor Roosevelt


Love, D

7 opmerkingen:

Jennifer zei

D!

Mooie tattoo op een mooie plaats! Hele mooie gedachte erachter ook!

Love it!

Tot pinnen,

Jennifer

D zei

Hi Jennifer,

Dankjewel! Deze tattoo wilde ik erg graag vooral omdat ik voelde dat het ok was om te doen. En op deze dag raakte ik van het ene toeval in het andere.

Ik had om 12.uur een afspraak, maar stond pas 10 min. voor tijd bij de tram..waar toevallig een oude kennis voorbij reed die me een lift aanbood.

Even later stap ik precies op tijd uit en loop regelrecht tegen Yuri aan die op hetzelfde moment aankomt :-) En zo was het nog de hele dag door een bijzondere dag met allerlei toevalligheden.

Tot pinnen!

xxx,

D

Jennifer zei

Dan was het meant to be...Beter dan dat kan 't niet worden.

Geniet ervan!

xxx,

Jen

Anoniem zei


WOW!!! Dit is mooi zeg.
Behalve de tekst, de tattoo op zich,'doet dit wat met mij.
Ik kan het niet uitleggen,
but hey,i love it!!!!!!!!!

gr.

Maris

D zei


Hi Maris & Jen,

Dankjulliewel :-) Dit was echt een bijzonder cadeautje aan mezelf.

xxx,

D

Macblogster zei

Mooi verhaal en mooie, leuke tekst!

D zei


Dankjewel :-)


Jouw tattoo is erg mooi en persoonlijk geworden.