woensdag 19 december 2012

DIY - Mini Strawberry Cheesecake

Hi beauties,

Er zijn maar weinig dingen waarvoor je mij 's nachts wakker mag maken, want er gaat niets boven een goede nachtrust. Hoewel...voor een lekker stukje cheesecake mag dat altijd. 

Hoe het komt weet ik niet, maar had al weken trek in een heerlijk stukje aardbeien cheesecake. Helaas is dit nergens bij mij in de buurt te koop...dus wat doe je dan? 

Juist....Mijn mini cheesecake met Bastogne koekjesbodem, verse
aardbeien en witte chocolade als garnering. Hij was echt heerlijk!

Online zijn er een flink aantal aardbeien cheesecake recepten te vinden. Dit recept sprak mij het meest aan. Ik had nog nooit eerder een cheesecake gebakken en vond deze, vooral met de extra tips, heel duidelijk en makkelijk te volgen. Super en absoluut voor herhaling vatbaar!

Wel besloot ik om het recept te halveren omdat ik maar een kleine cheesecake wilde bakken, zeker voor de eerste keer. En een grote van 26 cm waar ik het heel weekend bij kan komen is gewoon niet safe. Sterker nog...... te gevaarlijk! ;-) lol
Deze mini aardbeien cheesecake was slechts 12 cm, en daarom nog 
sneller op. Voor een allereerste keer vond ik het uiterlijk redelijk goed gelukt. Oefening baart kunst zal ik maar zeggen ;-) De smaak was in elk geval voortreffelijk  mmm.... 
Zo gezegd zo gedaan. Ik kocht bij Albert Heijn de kleinste springvorm die ze hebben. De afmeting van deze springvorm is 12 cm en kost nog geen € 3,00. Wat wel betekende dat ik nog wat beslag overhield. Natuurlijk doodzonde om zomaar weg te doen.


Dit heb ik opgelost door het overgebleven beslag te verdelen over twee papieren cupcake vormpjes die ik toevallig in huis had. Daarmee kwam ik meteen op het idee om een keer cheesecake cupcakes te bakken.
Een (kleine) hartvormige cake is vooral een leuk en lief gebaar om te geven aan je allerliefsten 


Wat me vooral erg leuk lijkt, is om een aardbeien cheesecake te bakken in hartvorm. Geweldig om te geven als een van mijn allerliefsten jarig is :-) Dit hart staat nu ook op mijn baklijst voor een volgende keer.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Freshdimez,

Allereerst, wat ben ik blij dat je weer actief blogposts plaatst! Lees met plezier je artikelen door.

Nu speel ik al de hele week met het idee om voor visite vrijdag cheesecake te maken, maar dit trekt me echt meteen over de streep haha. Ik ga vanavond alles inkopen en lekker klussen in de keuken :). Het is ook een stuk makkelijker dan ik dacht. Bedankt voor het delen, het ziet er echt heerlijk uit!

Groetjes,

Faiza

D zei

i Faiza,

Aah dankjewel :-)

Je bent altijd welkom! Het was echt heel makkelijk om deze cheesecake te bakken. En als je visite op iets lekkers wilt trakteren, dan gaat er niets boven een zelf gebakken (cheese) cake.

Ik heb trouwens net zoals volgens het recept wordt aanbevolen ook de Lidl Pic Frisch roomkaas gebruikt.

Die kost iets van € 55 cent per pakje van 200 gram en je cheesecake smaakt net zo lekker als wanneer je een duurder merk zou gebruiken.

Ik ben wel benieuwd hoe die van jou is gelukt en heeft gesmaakt, dus laat 't me weten ok :-)

Groetjes,

D

Claudia zei

WAAR IS T RECEPT hahhahahaha
Ik zit hier te watertanden, morgen V-day kan ik het mooi maken voor mn gezin ( en een beetje voor mezelf)

Alvast thanx for sharing...

D zei


De link naar het recept zit verstopt in m'n post :-) Maar via WhatsApp heb je hem al van mij gekregen.

Ik wacht nog steeds op een foto van je cake! lol

xxx