woensdag 12 december 2012

III Sisters of Nature Curling Gelo


Als je net als ik regelmatig je haarproducten aanvult en deze koopt bij afro-cosmetica shops, dan word je misschien wel net zo beladen met allerlei samples van nieuwe producten. Lang niet altijd komen deze samples van pas, zeker niet wanneer je trouw bent aan je favoriete producten. Hoewel bepaalde samples soms toch nuttig blijken om eens uit te proberen.

Een paar maanden geleden ontving ik bij verschillende bezoeken aan Suhail, een afro-cosmetica shop waar ik geregeld kom en tevens importeur, samples van de Curling Gelo van III Sisters. Omdat ik niet al te vaak haargel gebruik bewaarde ik de samples bij elkaar in een tasje voor als het een keer van pas kwam. Die keer kwam, en ik moet eerlijk zeggen dat ik sindsdien gek ben op deze haargel!De volledige III Sisters of Nature lijn is o.a. verkrijgbaar via  importeur; Suhail Cosmetics, gelegen aan de Albert Cuyp straat  in Amsterdam.

III Sisters of Nature is een opgezet familie bedrijf die als doel heeft om 'schonere cosmetica' op de markt te brengen tegen relatief lagere prijzen. Zij maken er daarom ook geen geheim van dat deze Curling Gelo overeen komt met de duurdere Kinky-Curly Custard van concurrent Kinky-Curly.

Dit staat zelfs op de pot gel vermeld! Minder tof voor de eigenaar van het laatstgenoemde bedrijf, maar gunstig voor consumenten die niet onnodig meer geld willen uitgeven.Samples, samples en nog meer samples lol...En een potje (59 ml) Curling Gelo. De grote pot was tijdelijk uitverkocht.Een van de Curling Gelo Samples die ik probeerde en opmaakte voordat ik een full size kocht.

Natural Curling Gelo van III Sisters bevalt me erg goed. Zo goed ....dat ik voorlopig geen gel samples van andere merken zal testen die ik nog heb liggen ;-)
Wat maakt de Curling Gelo zo bijzonder en anders dan andere haargels; 


Voor welke haartypes; Krullend en kroes haar, types 3a t/m 4b. Kan eveneens gebruikt worden voor relaxed haar, als je bijvoorbeeld haren rondom de haarlijn netjes op 'z'n plek' wil houden. Curling Gelo is zowel op nat, vochtig, en droog haar te gebruiken.

De hold; Curling Gelo heeft een soft hold waardoor het haar zacht blijft aanvoelen. Met deze gel heb ik nog geen enkele keer last gehad van uitgedroogd haar of witte gelresten. Vreselijk vind ik dat als een haargel dit veroorzaakt.

De geur; Zoet, heel zoet. Toen ik een sample opende deed de geur me meteen denken aan kersen essence waarmee mijn moeder vroeger zelf limonade siroop voor ons kookte :-) Persoonlijk vind ik de zoete geur niet onaangenaam, vooral omdat ik deze na een tijdje (zelf) niet meer ruik.

De samenstelling; Curling Gelo is op waterbasis en bevat plantaardige glycerine zodat het haar soepel en gehydrateerd blijft. Daarnaast  bevat deze gel nog een tal van plantaardige extracten waaronder; Haver, Kamille en Avocado extract. Ook is er Argan olie toegevoegd en laat de gel het haar mooi glanzen.

De prijs en waar te koop; De gel is verkrijgbaar in twee maten. Een travelsize van 59 ml, deze kost € 2,95. De grotere pot kost tussen de € 8 en € 9.00. Curling Gelo is te koop bij de beter gesorteerde afro-cosmetica zaken.


14 opmerkingen:

Patty77 zei

Weet je misschien als deze gel geschikt is voor krullend haar? Mijn dochters (Surinaams/Ned) hebben krullend haar en ik zou graag een keer gel willen gebruiken, maar ik durf het niet aan, omdat ik bang ben dat het hun haar zal uitdrogen.

Oh en is die winkel bij de Albert Kuijp de enige importeur of verkopen ze het misschien ook bij andere hair shops. ( Ik kan eigenlijk net zo goed zelf gaan kijken, woon in A'dam zuidoost hahahahahaha)

Groetjes,
Patty

D zei


Hi Patty,

Ja, deze gel is zeker geschikt voor krullen. Of de krullen van je dochters er ook blij van worden is altijd even aftasten. Maar ik heb nog genoeg samples hoor...kan net geen winkeltje beginnen, maar wel wat naar je opsturen als je dat wilt :-)

Patty77 zei

Hi hi,

Oh als je dat zou willen doen, graag!!
Dat is inderdaad handig, voordat ik een grote pot koop en ik vind het niets haha

Ik zal mijn adres even naar je mailen. Als onderwerp zet ik dan gel samples. Mocht het in je junk box terecht komen, dan weet je dat die van mij is :-)

Heel erg bedankt dat je dat wilt doen!

Groetjes,
Patty

D zei


Ik zag je mail voorbij komen en doe de samples morgen op de post! You're welcome.

Patty77 zei

Oh dank je wel!!!

Ik zal laten weten hoe het bevallen is en als ik over ga tot de aankoop van de gel.

Groetjes,
Patty

Kimberly zei

Great blog!


Kimberly
KIMBERLYLUXE.COM

D zei


Thanks Kimberly! :-)

Angélica Melissa zei

Dit klinkt echt goed. Ik heb de kinky curky curling custard ook maar nog een keer zal ik het niet kopen omdat het echt ver boven mijn budget is. Misschien is dit een uitkomst.Ik ga kijken of ze het in de poort verkopen.

D zei


Hi Angélica, Is het gelukt in de Poort?

Ik ben nog steeds tevreden over deze gel. Dit klein potje is nu bijna leeg, en ga zeker over naar een grotere pot. Hoop dat ze alweer op voorraad zijn.

Goede haarverzorging mag wat kosten, maar hoeft zeker niet boven je budget uit te stijgen :-) Zo denk ik daar over tenminste.

Angélica Melissa zei

Hoihoi, Ja precies dat vind ik ook het zijn harde tijden haha. Ik ben naar die haarwinkel naast Albert heijn gegaan maar ze hadden het merk helaas niet. Ik heb die foto ervan laten zien. Een andere keer ga ik naar die andere winkels en anders binnekort ga ik toch naar ferdinand bol dan haal ik het daar wel thanks for asking:)

Claudia zei

Is dit ook geschikt voor kroes haar om mee te twisten?
Let me know ok?

Xx

D zei


Hi Gudu :-)

Juist heel erg geschikt om mee te twisten. Het geeft een soft hold en maakt je haar niet crunchy of wit zoals veel andere haargels doen. Ik heb geloof ik nog wat sampels om uit te proberen.

xxx,

D

Flower zei

Is de Curling Gelo ook geschikt voor blond lang haar met krullen? En helpt het om pluis te voorkomen?!
Graag zal ik een proefpakketje testen:)

D zei


Hi Flower,

Als je Curly Girl Method (zie Youtube) gebruikt voor je haren, dan is deze gel misschien inderdaad fijn om eens te proberen.

Ik heb nog een paar samples. Mail me even je gegevens dan stuur ik wat op.