woensdag 19 december 2012

Maybelline Dream Fresh BB Cream
Jessica White voor MaybellineHey Beauties,

Afgelopen zomer was mijn moeder weer op vakantie in Amerika en vroeg zoals altijd wat ik graag wilde hebben. 


Gek genoeg had ik eigenlijk geen wishlist of behoefte aan nieuwe spullen. Maar bedacht me snel toen ineens overal de vraag rees naar het fenomeen dat BB cream heet.

De BB Cream reviews op Youtube werden vrijwel dagelijks geüpload. Wat er zo bijzonder was aan deze Beauty Balm wilde ik daarom zelf ervaren.Een aantal beloftes en kenmerken van deze 8-in-1 corrigerende creme op een rijtje;


• Vervaagt imperfecties

• Egaliseert
• Hydrateert
• Is olievrij en vrij van *huidbelastende ingredienten
•Bevat spf 30


Wat vind ik van Maybelline's Dream Fresh BB Cream...

Een van de twee tubes BB Cream die mijn moeder in augustus voor me meenam uit de VS. Ik was zeer benieuwd naar deze BB cream na alle lovende reacties die ik erover had gelezen en gehoord. Maybelline's Dream Fresh Beauty Balm bevat spf 30. Een toegevoegde zonnefilter ter bescherming van de huid is voor veel mensen wenselijk. 


*Helaas zijn er ook een aantal mensen wiens huid over - gevoelig reageert op synthetische zonnefilters. Maybelline zou er denk ik goed aan doen om ook een Dream Fresh Beauty Balm te lanceren zonder spf.Maybelline's BB cream heeft een luchtige textuur en laat zich makkelijk verdelen op de huid. Draagt prettig en geeft de huid een zijdeachtige uitstraling. De BB cream heeft een lichte dekking en geeft een mooie egale finish. 

Bij imperfecties die een zwaardere dekking nodig hebben, is het aan te bevelen om een aparte concealer te gebruiken. Dit kan kort na het aanbrengen van deze BB Cream. De hoeveelheid die ik hier op de rug van mijn hand heb aangebracht is vrij veel. Voor mijn heel gezicht heb ik minder nodig.
Als ik de BB Cream in de donkerste variant, Deep Sheer Tint, net over mijn huid heb verdeeld, neigt de tint een beetje naar oranje. Dit verdwijnt vanzelf na een aantal seconden zodra de creme volledig door de huid is opgenomen. Deze tint is perfect voor mijn huidskleur.

De voordelen op een rij; 

• De textuur van de Maybelline's Dream Fresh Beauty Balm is licht en luchtig, mijn huid voelt soepeler en gehydrateert.  Fijn vind ik dat mijn huid een stuk egaler oogt zonder er opgemaakt uit te zien. Vooral in de zomer vond ik dit echt een pluspunt.
• De balsem is zuinig in gebruik, je hebt maar weinig nodig.

• Neutrale geur


• Niet duur in aanschaf. De prijs voor een tube is ongeveer € 10,00De nadelen op een rij;


• In Amerika (en een aantal andere landen) ligt deze BB Cream ook in tinten voor de donkere huid, net als de lichte tinten, gewoon in de schappen. Ik kan niet begrijpen waarom men in Nederland wel de lichtere tinten verkoopt maar het niet logisch vindt om ook de donkere tint (en) te verkopen terwijl er zo onwijs veel vraag naar is?! Zal dit ooit veranderen?


Dames met een donkere huid zijn daarom vaak geneigd om uit te wijken naar een merk dat zich wel women of color friendly presenteert en laat verkopen. De BB Cream van Sleek voor de donkere huid bijvoorbeeld is onder meer te koop via More4Cosmetics. Als je in de buurt woont kun je de Sleek Beauty Balms ook in de winkel testen. Kijk.... ;-)


• De toegevoegde spf 30 is ter bescherming van de huid (ook de donkere huid!) een voordeel. Echter, er zijn mensen wiens huid minder goed reageert op deze toevoeging. Wees hier alert op.


• De reeks tinten zou wat mij betreft toch wat uitgebreider kunnen. Altijd lastig om meerdere tinten met elkaar te moeten mengen.


Algemene beoordeling; 


Maybelline's BB Cream is de hype ondanks mijn eerder genoemde nadelen vooralsnog waard. Ik blijf het een heerlijk product vinden om de huid mee te verzorgen en te doen stralen.


Omdat er zoveel verschillende soorten en merken BB Creams zijn, sluit ik niet uit om ook eens een ander merk te proberen.
5 opmerkingen:

Vienna H. zei

Nederland is echt belachelijk op dat gebied. Alleen lichte kleuren verkopen en soms toevallig 1 donkere tint -_- Ik gebruik de bb cream van Sleek. Ben erg tevreden over :)

D zei


Vienna,

Ik overweeg echt om een open brief te schrijven aan Nederlandse cosmetica bedrijven als deze, om te vragen waarom er in de schappen nog steeds alleen correctieve/basis make-up wordt aangeboden aan mensen met een blanke / lichte huid. Sorry, maar dat is zo niet van deze tijd.

p.s. Etos verkoopt daarentegen al jaren producten van Black Opal. Andere drogisten zouden dit voorbeeld best over mogen nemen.

Vienna H. zei

Inderdaad echt niet van deze tijd! Ik vind het gewoon raar dat je van bv Maybelinne of L'oreal geen donkere tinten in t schap ziet, terwijl ze er wel zijn. Hetzelfde eigenlijk bij Douglas of Ici paris. Sinds kort zie je van een aantal merken (buiten MAC, Bobbi Brown etc.)donkere tinten hier in Nl.

Meer mensen zouden een open brief moeten schrijven. Misschien dat het dan veranderd.

Anoniem zei

Goedenavond..
Is er toevaig nu wel een donkere kleur verkrijgbaar in winkels in Nederland?

D zeiHi, Ik heb zelf nog geen donkere tinten in Nederland gezien van Maybelline's BB Cream. Misschien de andere dames?

De BB Cream van de Hema in nr. 3 en 4 gebruiken steeds meer dames met een donkere huid. Je kunt deze tinten ook 'op maat' mengen zodat de tint perfect match met jou eigen huidskleur.