zondag 24 februari 2013

Glowing Skin


Hi Beauties,

Al op jonge leeftijd was ik gek op alles wat met huidverzorging te maken had. Mijn moeder werkte part-time als schoonheidsconsulente waardoor ik al vroeg leerde welke producten geschikt waren voor mijn huid en welke niet. Door de jaren heen heb ik erg veel verschillende merken en producten uitgeprobeerd, sommige met en anderen zonder succes. Vandaag de dag houd ik het daarom vooral zo simpel als maar kan en met succes.

Een essentiele stap binnen mijn huidverzorgingsroutine is exfolieren. Ik probeer dit tenminste om de ene dag te doen en merk dat als ik hier consequent in ben mijn huid er een stuk egaler uitziet en mooi glanst.Vorig jaar kocht ik vlak voor de zomer de Daily Microfoliant van Dermalogica. Via eBay had ik een tester gekocht , een klein busje van 15 mg waarmee ik zeker een maand lang heb gedaan. 

Na een paar dagen gebruik van de Daily Microfoliant zag mijn huid er veel gladder uit en ook leken oneffenheden al iets vager. Na een maand was de proefverpakking op en besloot ik vrijwel meteen een grote verpakking te kopen.

Degenen die bekend zijn met de producten van Dermalogica weten dat deze niet bepaald goedkoop zijn. Maar de aanschaf van deze grote verpakking is misschien wel het beste waarin ik heb geinvesteerd qua huidverzorging, mijn huid werd met de dag mooier. 
Pas geleden was ook de grote verpakking leeg, een nieuwe zal ik absoluut weer bestellen. In de tussentijd gebruik ik mijn ultieme peeling voor een glanzende huid; Arm & Hammer Baking Soda. Geloof het of niet, dit werkt altijd!Dermalogica Daily Microfoliant staat boven aan mijn lijst van favoriete huidverzorginsproducten. Een kwaltiteitsproduct dat werkelijk iedere cent waard is en maanden lang meegaat. 
Maar als ik even zonder zit dan doet Arm & Hammer's Baking Soda ook een geweldige job :-) Bovendien is  baking soda alkalisch wat bij regelmatig gebruik ervoor zorgt dat de huid egaler wordt en pigment vlekken geleidelijk vervagen.

En voor € 1,55 is baking soda wat mij betreft een must-have in iedere badkamer cabine. Good stuff!

11 opmerkingen:

Nilou Soe zei

Ik gebruik het ook als deodorant, echt goed!

Camilla zei

OMG ik ben het nog steeds niet tegen gekomen die baking soda hier!

D zei


@ Nilou, klopt inderdaad. Ik plaats soms ook een doosje Baking Soda in m'n koelkast die vaak te vol is :-) Dit absorbeert allerlei luchtjes van eten, groenten etc.

Het werkt ook goed om je tanden mooi wit te houden.

@Camilla Bak Soda is eigenlijk gewoon te koop bij de supermarkt. Dit merk vind je vooral bij Chinees - Surinaamse toko's Anders even aan je hubby vragen als jullie weer in Amsterdam zijn.

V. Shireen zei

Hoe gebruik je de baking soda dan? Gewoon mengen met water en dan op het gezicht aanbrengen?

xx V.

D zei


Hi V,

Ik gebruik mijn favoriete wasgel, Tea Tree Zeepvrije wasgel van Kruidvat, en doe daar een beetje van in mijn handpalm. Daar doe ik dan een beetje Baking Soda bij en meng dit tot een papje en was / peel daar mijn gezicht mee :-) Werkt super.

De geur van deze combi is om de e.o.a reden wat 'rouw' beetje apart vind ik, maar het werkt heel goed. Soms gebruik ik ook wel een aspirine tablet samen met m'n wasgel op deze manier, werkt ook heel goed. Instant glow!

xxx,

D

V. Shireen zei

Ok dank je wel :) Ik vind dat product van dermalogica ook goed. Maar zoals je zei een beetje prijzig hihi. Dus ben blij met dit alternatief. Thnx!

Claudette zei

Hi D,
Hmm klinkt interessant. Als ik het goed begrijp is de baking soda goed maar de dermalogica beter ?
Misschien ook maar een proefpakketje proberen. zeker met mijn moeilijke huid. Dankje voor je "glowing review'.

groet,
Claudette

D zei


Hi Claudette,

Dermalogica vind ik op de lange termijn een mooier resultaat geven. Het is best een gentle product voor alle huidtypes, alleen doet de een er denk ik beter aan om het gebruik wat te spreiden i.p.v het dagelijks te gebruiken.

De bakingsoda is een fijn alternatief in between :-) Ik koop binnenkort weer een full size Dermalogica.

Claudette zei

Hi D,
Ik heb de proefverpakking besteld via Ebay en ikvind het inderdaad een fijn product. De baking soda heb ikookgeprobeerd maar mijn huid reageert daar niet zo goed op. Ik hoop dat ikmeer geluk heb met de dermalogica. So far so good.

D zei


Hi Claudette,

Ik hoop dat Dermalogica je goed bevalt. Het is op basis van Papaya en rijst enzymen die je huid in korte huid stukken stralender maken.

Mocht deze van Dermalogica om de e.o.a. reden niet het gewenste resultaat geven dan heb ik vandaag een leuke DIY Aduki bonen / Adzuki Bean scrub gepost die je kunt uitproberen Hahaha

Ook deze scrub vind ik erg fijn in gebruik en het kost haast niets.

xxx,

claudette zei

Hi D,
Tot zover bevalt de dermalogica wel. Ik kan het niet elke dag gebruiken helaas, maar 2 tot 3 keer per week is voldoende. ben benieuwd. De Aduki bonen heb ik al op mijn lijstje staan, hahahhaha Maar meer voor de rest van mijn lichaam. Ik kan niet te vaak switchen mijn geicht is zo gevoelig.

Gebruik je nog steeds de argan olie voor je gezicht?n Ben nog steeds op zoek naar het product voor glowing skin.

Groet,Claudette