maandag 8 april 2013

My 5 Favorite ProductsHi Beauties,

Het is alweer een tijdje geleden dat er een update volgde, maar hier is er dan weer een. En niet zomaar een update..Jennifer die onlangs een product van Carol's Daughter won, deelt hierbij haar vijf favoriete beauty producten met ons. Enjoy! :-)Jennifer: My 5 favorite beautyproducten
Ik hou van simpel. Het moet zo simpel mogelijk en als ‘t niet simpel kan, wil ik me er niet eens aan wagen.

1) Kokosmelk 

Mijn meest favoriete deepconditioner: kokosmelk, ja gewoon die uit een blikje. Let wel even op dat je een merk koopt met alleen kokosmelk in het blikje (er zit meestal wel een conserveringsmiddel in) 

Maar dus niet met water gemixt en dus ook niet gezoet (meestal voor desserts). De kokosmelk,  in je haren smeren, bedek je haren met een plastic zak en een handdoek erover. Gewoon even iets anders doen in de tussentijd en na een uur eruit spoelen. (Ik spoel het eruit met alleen water, dat werkt prima) 

Je kunt de kokosmelk ook mengen met olijfolie of een ander product wat jij lekker en belangrijk vindt in je deep conditioner. Resultaat: lekker zacht haar. Lekker gezond. (Ps : ik heb een korte curly fro = twa)                     


2) Dr. Van der Hoog Handscrub

Handscrubs zijn sowieso een geschenk uit de hemel, ik heb nooit een andere dan deze gebruikt, daarom dit merk, maar ik heb gehoord dat de handscrub van Lush ook fabulous is. Je kunt zoveel handcreme smeren als je wilt, maar als je veel bezig bent met o.a. schoonmaken in huis, en niet te vergeten als een van de nadelen van de winter: je handen worden gewoon droog en voelen niet meer lekker en zacht aan. Niets dat een beetje handscrub niet kan fixen. 

Niet alleen voor vrouwen, ik denk dat het ook een prima product is voor mannen ;-)
3) Etos Skin Smoothing Primer

All the credits to D van Freshdimez; Ik heb dit product op deze blog gezien, uitgeprobeerd en I love it. Ik gebruik zelf geen foundation of iets dergelijks. En deze lekkere primer na je dagcreme geeft  een gladde en egale feel to your face.
4) Tea Tree oil

Mijn natural wondermiddel. Alles wat er met je huid aan de hand is, heeft maar een oplossing nodig: tea tree olie: marvelous om van die jeukende muggenbulten af te komen. Puistjes, ook geen probleem. Vervelende huiduitslag, komt goed. Jeukende/geirriteerde hoofdhuid. Zelfs een beginnende oorontsteking heb ik er ooit mee genezen. Als ik op vakantie ga: Ik vergeet nooit  tea-tree olie mee te nemen!


5) Urtekram Rhassoul shampoo

Urtekram is een Deens lichaams- en haarverzorgingsmerk, gemaakt van natuurlijke producten, en deels zelfs biologisch. Geen rare stoffen dus. Ook geen parabenen, sulfaten, siliconen, etc... Je kunt zulke stoffen niet altijd vermijden naar mijn mening. Het is daarom niet perse zo dat ik deze shampoo gebruik om die reden, maar het is wel mooi meegenomen. Deze shampoo is lekker mild, maakt je haar en hoofdhuid goed schoon, maar je haar blijft toch lekker zacht. 


Veel shampoos zijn veel te sterk voor mijn haar, maar aangezien ik meestal gel in mijn haar heb, is het toch nodig om regelmatig te wassen.
Dit merk heeft ook hele lekkere conditioners, meerdere  soorten en voor elk wat wils.

Ook de shampoos zijn er in meerdere soorten. Echt de moeite waard om even naar te kijken. Je vindt Urtekram in de meeste biologische supermarkten, maar ik ben deze week voor het eerst in de More4cosmeticswinkel geweest  in de Amsterdamse Poort en  daar kon ik ook een deel van de shampoolijn vinden!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ooh, kokosmelk als conditioner?
ga ik zeker proberen.

Hi D.

Maris

Ashley zei

Waar haal je die tea tree oil ? :)

D zei


Hi Asley,


Ik weet niet of Jennifer je vraag heeft gelezen, dus ik zal hem namens haar beantwoorden.

Tea Tree olie kun je o.a. bij De Tuinen kopen. Ze hebben van het eigen merk Tea Tree oil maar ook van andere merken.

@Maris Hiiiiiii :-)

Ik ben benieuwd hoe het voor jou werkt!

Wat ik zelf een heerlijke conditioner vind is een bananen haar conditioner. Ooit gelezen op de site van Dr. Oz.

The Bodyshop verkoopt een kant en klare bananen conditioner, maar ik maak hem (natuurlijk) zelf.

Omdat stukjes banaan soms moeilijk uit je haar te krijgen zijn, koop ik potjes Olvarit baby bananen fruithapje. Werkt perfect! :-)

Ik doe er nog wat olijfolie en/of glycerine door en laat het lekker als pre-poo in m'n haar 'marineren' Daarna wassen en een deep conditioner in m'n haar.

xxx,

D

xiashley zei

Dankjewel D!
Ga gelijk kijken :)

Anoniem zei


Ha ha ha D. you made my day
Ik lig in een deuk om die olvarit potjes met banaan..maar sure dat ik hem ga proberen.
Hoe lang laat je hem in je haar trouwens?
Idd heb ik het weleens bij dr. Oz gezien.

gr.

Maris

D zei


Klinkt hilarisch heh Maris? Maar het werkt!

Ik laat het rustig een uurtje inwerken als pre-poo terwijl ik van alles en nog wat aan het doen ben in huis :-)