maandag 13 mei 2013

Andrélon Oil and Care Kroescontrol Review


Hi Beauties,

Hierbij mijn review van twee producten uit de Oil and Care lijn van Andrélon. Ik testte twee weken lang de Serum - Oil en Kroescontrol Leave on creme. En wil uiteraard graag met jullie delen wat mijn bevindingen zijn.

Zoals de meesten van jullie weten heb ik een (biologische) dochter. Ik ben echter ook een tweede moeder van een aantal kids bij ons in de straat. En omdat mijn eigen dochter weinig tot niets geeft om haarverzorging, heb ik de producten zowel op mijn eigen haar als op het haar van mijn andere meiden getest. Ibtisam, Manar en Fatima wilden de producten dolgraag samen met mij testen.                 Ibtisam heeft een mooie bos krullen dat volgens de hairtype chart overeenkomt met type 3C. Zij gebruikt graag een verzorgende creme om haar krullen mee zacht te houden. Ook krijgen deze eens per maand een Henna verwen behandeling.

Ippie's haren heb ik licht vochtig gemaakt met water. Daarna pluk voor pluk de Kroescontrol creme plus Serum-Oil aangebracht en het haar zachtjes ontklit met de Tangle Teezer. Dit resulteerde in heerlijk zacht en soepel haar. 'Deze spullen ruiken ook lekker in mijn haren' aldus Ibtisam.


Mijn lieverd Manar heeft haren tot net boven haar billen. Om haar mooie krullen te onderhouden heeft zij vrij weinig producten nodig. Manar's krullen komen overeen met haartype 2A.

Haar haren heb ik eerst een beetje vochtig gemaakt met water en de Serum-Oil, met daarbij extra aandacht voor de haarpunten. Pas daarna heb ik de Kroescontrolcreme aangebracht. Dit is de zogenaamde LOC methode (liquid, oil, cream) Het resultaat was zo mooi!

Manar heeft prachtig haar. We waren het er allemaal over eens dat Andrélon een goed model aan haar heeft. 'Ik ben trots op mijn krullen en lange haren, dus dat zou ik echt heel graag willen' aldus Manar.Fatima, de zus van Manar heeft een iets ander haartype. Dit haartype komt overeen met type 2B. Zoals je kunt zien op de foto links, waren Fatima's haren wat droog en pluizend. Naar eigen zeggen had zij daar al drie dagen lang helemaal niets ingedaan. 

Ik heb Fatima's haren eerst een beetje vochtig gemaakt met water, vervolgens wat van de Kroescontrol creme aangebracht en daarna een beetje van de verzorgende Serum-Oil. Deze combinatie zorgt ervoor dat het haar lang soepel en zacht blijft aanvoelen. 

We konden vrijwel meteen zien en voelen dat beiden producten hun werk al snel deden. Fatima zat hierna nog zeker een half uur te voelen hoe zacht haar haren waren geworden. De Tangle Teezer gleed weer met alle gemak door haar haren! 'Niet een klit meer in mijn haren en zo lekker zacht' aldus Fatima.
Als ik kijk naar de ingrediënten, dan zie ik behalve Argan olie een aantal anderen staan die sinds de laatste jaren flink onder de loep zijn genomen. En dan met name door mensen met kroes en krullend haar. Voor mezelf hanteer ik standaard een aantal vuistregels; zo kies ik voor de dagelijkse haarverzorging altijd een product op waterbasis (Aqua als eerste op de lijst) daarnaast een plantaardige olie, afgewisseld door een verzorgend serum. Reageert mijn haar tevreden op de producten die ik kies, dan ben ik dat ook.

De ene keer gebruik ik de LOC methode en een andere keer weer de Moisture en Seal methode. Kroescontrol leent zich daar uitstekend voor. 

Mocht je deze blog al langer volgen, dan weet je dat ik al jaren producten van Andrélon gebruik. Ik wist alleen niet zo goed wat ik kon verwachten van de Serum-Oil en Kroescontrol creme, maar ben in alle eerlijkheid zeer tevreden met de resultaten. Voor degenen die het was zegt; Ik ben momenteel zeven maanden post-relaxer en mijn kroes haar (type 4) reageert eveneens erg goed op beiden producten.

Wat ik persoonlijk een klein nadeel vind aan deze productlijn, zijn de vrij kleine verpakkingen. Je hebt misschien maar weinig per keer nodig, toch zou het prettig zijn om een grotere fles van de Kroescontrol Leave on creme te hebben. Mijn dochters en ik hebben namelijk een heleboel haar bij elkaar!

Liefs,

D3 opmerkingen:

V. Shireen zei

Heel leuk gedaan! Heb wel interesse in 't serum. De "product junkie" in mij wilt 't heel graag kopen lol.

Claudia zei

D,
dat heb je heel leuk gedaan met je dochters :)
Fatima's haar kreeg een boost en het resultaat is gewoonweg Geweldigggg....
Voorlopig ben ik voorzien ( heb een lading van de Tresemme Naturals lijn gekocht ) maar vind het een goede review van deze Andrelon producten.
Xx Clau...

D zei


@ Shireen, Dankjewel :-) Was leuk om te doen met m'n meiden. Ik kan me goed voorstellen dat je het serum wilt proberen haha. Wat mij opviel is dat het meer een olie achtige substantie is (dun en vloeibaar) vergeleken met een serum. Lekker product!

@ Clau Zo was me wat die dag met de meiden. Bovendien moet ik van m'n dochter een rectificatie plaatsen naar aanleiding van dit artikel. Want ze zorgt naar eigen zeggen, wel degelijk goed voor haar haren lmao (not!) Dus binnenkort een artikel over de verzorging van Cher's haren. Dan heeft zij ook haar vijf minuten fame gehad ;-)