vrijdag 10 mei 2013

DIY Adzuki Bean Facial and Body Scrub Mask

Hey Beauties,

Back in the day toen ik nog geen eigen budget had, gebruikte ik weleens stiekem de verzorgingsproducten van mijn ma. Op een gegeven moment ontdekte ze dat haar scrubs, geparfumeerde bodycreams etc. een stuk sneller opraakten en verdwenen deze naar een 'andere' plek! Eén van de producten die ik graag gebruikte was haar Japanse Aduki bonen scrub van The Bodyshop. 

Ik herinner me nog goed dat de scrub in een bescheiden gerecyclede verpakking zat. Tegenwoordig zit deze scrub in een wat luxere eigentijdse weckpot.


         The Bodyshop Spa Wisdom JAPAN ADZUKI BEAN & RICE WASH GRAINSDat bracht me onlangs weer op een idee, namelijk om deze scrub zelf te maken.

Mocht je niet bekend zijn met de werking van Aduki Bonen voor de huid; ze reinigen de huid diep, polijsten mild, en geven een zijdeachtige glans. Behalve als scrub, zijn de gemalen bonen ook te gebruiken als diep reinigend masker.


Een Aduki Bonen scrub is erg simpel om zelf te maken en vooral budget vriendelijk. Je kunt de scrub gebruiken voor zowel gezicht als lichaam, en ook als masker. Hiervoor meng je eveneens wat van de scrub met een klein beetje water en laat je dit ongeveer 15 minuten op je huid zitten.

Bij last van onzuiverheden op je rug is een Aduki bonen masker zeer geschikt voor een backcial ('t masker dan wel even laten aanbrengen door een vrijwilliger ofcourse! lol) De diep zuiverende werking van dit scrubmasker doet vanzelf zijn werk.*Bij The Bodyshop betaal je voor een pot, omgerekend, al gauw €12,00 en kies je voor de luxe verpakte Buffing Grains van make-up artist Bobbi Brown, dan ben je niet minder dan €32,00 kwijt.

Zelf maken om bijvoorbeeld cadeau te geven is niet alleen leuk, origineel en 100% natuurlijk. Het is ook stukken goedkoper! Aduki bonen kun je vinden bij de natuurwinkel voor ongeveer €2,00 per pak. De kleine weckpot en het sierlint zijn van Xenos en elk onder de €2,00. De bonen kun je naar wens fijnmalen in een koffiemolen of blender. Als er nog veel grove korrels tussen de scrub zitten dan kun je deze eruit zeven en eventueel opnieuw malen.


Ik heb vandaag twee potjes scrub gemaakt, een voor m'n mams en een potje voor mezelf :-)

Enjoy deze DIY!


Lobi,

D

*Volgens de huidige wisselkoers van Amerikaanse dollar naar Euro

3 opmerkingen:

Patty zei

Hoi hoi,

Ik ben heel blij met deze post, want ik ben fan van scrubs!!! Heerlijk vind ik ze.
Maar hoe heb je deze gemaakt? Heb je de bonen gemalen en in een pot gestopt, zonder er nog iets aan toe te voegen?
Is het dan niet geween een droge gemalen substantie? Of heb je nog iets van een olie of zo toegevoegd?
Oh en waar kan ik deze bonen kopen en ken je misschien nog andere bonen die goed zijn voor je huid om er een scrub mee te maken?

Sorry voor mijn vragen regen hoor hahahaha. Maar ik vind het heel leuk om van alles zelf te maken en ik wordt helemaal hyper van dit soort dingen, dus vandaar hahahaha

Groetjes,
Patty

D zei


Hi Patty,

Helemaal niet erg, wellicht hebben anderen ook wat aan de vragen en antwoorden :-)

Ik heb de droge bonen gemalen in mijn blender. Daarna de grove korrels eruit gezeefd en opnieuw gemalen totdat alles fijn genoeg was.

Het klopt inderdaad dat het een scrub in droge vorm is, dat was die van The Bodyshop ook (die ik van m'n ma pikte haha)

Je kunt deze scrub daarom goed mengen met een beetje van je gezichtsreiniger of mengen met een beetje water en zo je gezicht scrubben. De Adukibonen hebben van nature een stof (saponin /saponine) die mild schuimend werkt.

Mocht je het willen gebruiken als scrubmasker op je gezicht of bijv. rug, dan kun je de scrub mengen met wat honing. Ik gebruik Manuka honing. Zo blijft alles goed ziten en de honing heeft ook een verzachtend en reinigend effect op de huid.

Laaaang antwoord, maar ik hoop dat je er wat aan hebt haha ;-)

p.s ik ken geen andere bonen waarvan je een scrub kunt maken. Wel heb ik ooit fijn maismeel (cornmeal) gebruikt als gezichtsscrub omdat Lucy Liu daar zo lovend over was/is voor haar huid.

Patty zei

Dank je wel voor je reactie!!!

Sorry, dat ik nu pas reageer.

Ik ga op zoek naar die bonen en dan kan ik het uit proberen. Ben benieuwd!!

groetjes en een fijne dag!!