maandag 20 mei 2013

Hema BB Cream Foundation Nr.4 Review


Hi Beauties,

Het zal jullie wellicht niet ontgaan zijn; de Hema heeft als eerste in Nederland, BB Cream Foundation in tinten voor de donkere huid. Pas geleden heb ik hierover een bericht geplaatst via Instagram en via de Facebook fanpage. De reacties waren overweldigend!


                   

Ondanks 't feit dat het eigenlijk de normaalste zaak zou moeten zijn, is dit toch iets unieks. Dit zal voor mij alsmede andere vrouwen met een donkere huidskleur als een heugelijk feit uit 2013 de geschiedenis ingaan. Best bijzonder.

Een aantal maanden geleden schreef ik een review van Maybelline's BB Cream, mocht je dat gemist hebben dan kun je dat hier teruglezen. Aan mij werd daarom gevraagd in hoeverre deze BB Cream's met elkaar overeen kwamen. 

Naar mijn mening is de dekking van beiden creams om en bij hetzelfde; natuurlijk en vrij transparant. Heb je in verband met huidimperfecties niet voldoende aan een BB Cream alleen, dan is het raadzaam om ook een concealer te gebruiken. Zo heb je profijt van een luchtige en een iets zwaardere dekking waar nodig.

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de Hema binnenkort ook foundation (en concealer?) voor de donkere huid zal verkopen. Laten we hopen dat het zo is en dat de kleuren goed matchen.

Deze BB Cream belooft de huid te: Hydrateren, matteren en oneffenheden te camoufleren.

Voor welke huidtypes: Persoonlijk denk ik voor alle huidtypes m.u.v de zeer gevoelige huidtypes. Op een gemengde huid, zoals de mijne, kan het voorkomen dat bepaalde huiddelen iets meer gaan glimmen. Dit is eenvoudig te voorkomen/op te lossen door een matterende poeder aan te brengen op bijvoorbeeld de T-Zone. Zelf gebruik ik een Blot Powder van MAC in kleur Dark, dit werkt prima.                                                   


Hoe bevalt de kleur: De kleur is voor mij bijna perfect. Wel moet ik zeggen dat ik de tint zelf ietsjes aanpas door er een beetje concealer heen te mengen met een gele ondertoon. Ik denk dat kleur nr. 4 misschien helemaal perfect is op zichzelf, zodra ik van de zomer een paar tinten ben bijgekleurd.
Links: MAC Prolongwear Concealer in NC 50 Midden: Hema BB Cream Foundation in nr.4, Rechts: Een mix van NC 50 en Nr. 4.


                                              
Blijft de BB Cream lang mooi op de huid: Bij mij is deze cream foundation zonder re-touchen de hele dag lang mooi gebleven. Ik fiets bijna dagelijks een aantal kilometers. Nadat ik mijn gezicht even opfris is mijn make-up nog even mooi als daarvoor.

Wat zijn de ingrediënten: Vitamine A, C, en E + SPF 15. Een dame vroeg op de Facebook fanpage of er ergens een INCI lijst te vinden is van deze BB Cream. Zelf ben ik deze nog niet tegengekomen, maar zal dit eens navragen in de winkel. Ik kan me goed voorstellen dat meer mensen dit graag willen weten.

Wat kost het: Voor een tube van 25 ml betaal je slechts € 4,00.

Voordelen: Door de relatief lage prijs is deze BB Cream voor een ieder betaalbaar. De geur is neutraal. Dit vind ik altijd prettig met cosmetica en huidverzorging voor het gelaat.

Nadelen: Ik houd van een perfecte match qua kleur en ben erg kritisch bij zelfs 't minste kleurverschil. Ondanks dat ik deze BB Cream bij heel dun aanbrengen goed kan dragen, zou een iets gelere ondertoon perfect zijn. Daarom customize ik deze BB Cream met een paar druppels van mijn MAC Prolongwear concealer in NC 50. Perfect, en probleem opgelost. 


De meeste vrouwen met een donkere huidskleur hebben over het algemeen eerder een gele ondertoon, de overige inderdaad een rode ondertoon. Ik hoop dat men met de foundations rekening hiermee houdt.

Zijn er overige wensen: Twee tinten tussen nr. 3 en 4 in zou ideaal zijn. Voor een aantal dames die ik ken is nr. 3 namelijk net iets te licht en nr. 4 weer net te donker. De tinten mixen / customizen is een optie, maar niet altijd even handig.

Zou ik deze BB Cream aanbevelen: Absoluut! De cream geeft mijn huid een glanzend, glad en gehydrateerd aanzien. Kortom, mijn huid ziet er stralender uit dan met alleen dagverzorging. Ik kreeg toevallig spontaan een sample van de verkoopster in de Hema Beauty shop waardoor ik de BB Cream eerst een paar dagen heb kunnen testen. Overigens mijn complimenten aan deze verkoopster (Saskia, Hema Beautyshop, Amsterdam) die erg klantvriendelijk en behulpzaam is.

Ik wil vooral dames met een gevoelige huid adviseren om een sample te vragen en de BB Cream een dag of twee te testen op een onopvallende plek vlakbij je gezicht. Een sample kan in een Beauty shop van de Hema op verzoek worden gemaakt. Uiteraard ben ik weer heel benieuwd naar wat jullie bevindingen zijn met deze BB Cream.

Lobi,

D


13 opmerkingen:

Rowan Blijd zei

Wat leuk om deze review te zien! Ik ben erg benieuwd hoe die voor andere dames bevalt! En ik ben heel blij om te lezen dat er ook foundations en concealers aan zitten te komen van Hema. It's about time... Nu de rest nog :)
Thanks voor de review.

Unknown zei

Na je eerste post ben ik meteen naar de Hema gegaan om het te kopen. En hij dekt goed genoeg. Bedankt voor de tip:-)

Xan zei

Oow super. Finally. Ik zal hem deze week nog halen. Ben donderdag toch ff in de stad. Word m'n eerste BB cream, ben benieuwd. Thq voor de review.
Love,

D zei


@ Rowan, thanks lady :-) Ik ben ook erg benieuwd wat de anderen ervan vinden. Good or bad!

@Unknown Wat goed dat je er wat aan hebt gehad :-) En zo makkelijk want de Hema is overal in de buurt. Ik ben blij met deze ontwikkeling. Misschien moet ik eens met de mensen achter de schermen om de tafel. Ik heb nog wel een paar ideetjes die ik wil delen met de Hema haha

@Xan, ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt en of de kleur goed matcht. Let me know ok ;-) Love, D

Valerie Betorina zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
D zei


Hoop dat het gelukt is Valerie :-) Ben benieuwd!

Anoniem zei


Hai D,

thx voor je review

Sjee, dit wist ik niet eens, jij moet er zijn D.

hé hé,Nederland begint het te begrijpen ha ha .
Ik ga hem zo snel mogelijk halen,
hopelijk volgen er snel meer van dit soort dingen voor de donkere huid.

gr.
Maris

D zei


Haha thanks!

Ik hoop het ook Maris :-) Ben altijd fan geweest van de Hema en ook hiermee was ik blij verrast.

Laat weten wat je ervan vindt als je de BB cream hebt ok.xxx

Anoniem zei

Hallo,

Ik heb ook een tube gehaald en voor mijn huidskleur dekt ie redelijk prima, gebruik ook wat concealer. Het is goed te doen op een gehaaste dag.
Ik heb daarna meteen een paar bij een andere Hema gehaald want wat gaan ze hard.

Anoniem zei

Hallo D,

Wat een mooie site en informatie heb je. Ik ben vaak in Amsterdam, kunt u me vertellen welke HEMA dit is? Is het de Brusselse Nieuwstraat HEMA beautyshop? En welke deel van Amsterdam (oost, west, zuidoost, enz). Dank je wel, nogmaals een hele leuke site.

Groetjes,

Marion

D zei


@ Anoniem, zeker makkelijk voor een 5 minuten make-up dag. Ik kijk erg uit naar de foundations en concealers van de Hema voor de donkere huid. Dat zou helemaal top zijn als die binnenkort aan het assortiment worden toegevoegd.

@Marion Hi, bedankt voor je compliment en wees welkom :-) Ik heb deze BB Cream gekocht in de Beautyshop aan de Kalverstraat in Amsterdam. Maar op zich zijn de BB Creams bij iedere Hema met een beauty afdeling te koop. Laat weten of het gelukt is ok.

Liefs,

D

Anoniem zei

Ben erg blij met dit review. Ik ga zo direct langs bij de Hema en het uitproberen.

Lynn

D zeiHi Lynn,

Fijn en bedankt :-) Ik hoop dat het je goed bevalt.

Groetjes