dinsdag 22 oktober 2013

My Five Favorite Things...


Hi Beauties,

Over andere bloggers gesproken die het volgen waard zijn, Miss Beekman Niemand die zoveel bijzondere en grappige gebeurtenissen meemaakt in het dagelijks leven als zij. Dus ik zou zeggen check haar blog :-) Ook is Miss Beekman een van mijn vriendinnetjes bij wie ik altijd terecht kan voor van alles en nog wat, en andersom uiteraard ook. Hierbij haar vijf beauty favorieten. Enjoy reading...
Shea Butter
                                        
In de wereld van de dag en nachtcrèmetjes wordt je om je oren geslagen met verschillende merken en lijnen. Dat is echt niet voor mij weggelegd. Ik hou het lekker simpel bij pure Shea Butter. Deze koop ik bij een Ghanese mevrouw die op de Amsterdamse Dappermarkt twee eigen winkels heeft. De Sheabutter wordt door haar verkocht in zakjes van een euro per stuk. 

Meestal koop ik er een aantal zodat ik er weer een tijdje mee voort kan. De reden waarom deze pure vorm van Sheabutter mijn voorkeur heeft is omdat in de andere produkten waarin Sheabutter is verwerkt ook andere ingrediënten zitten waarvan ik de naam niet kan uitspreken en ik dus niet weet waar het goed voor is. 

De pure Sheabutter gebruik ik niet alleen dagelijks voor mijn gezicht, maar ook voor mijn haar. Het maakt de transition waarin ik nu zit met mijn haar iets makkelijker, waardoor mijn haar minder snel breekt. In de zomer krijg ik er een egale kleur door en in de winter droogt mijn huid niet uit door de Shea butter.


Benefit 'They're Real' Mascara

Mijn amandelvormige ogen wil ik groter laten lijken door mascara te gebruiken. Al jaren ben ik opzoek naar de juiste mascara. Noem een merk en ik heb hem wel is gebruikt. Soms wel drie verschillende merken over elkaar en toch was ik niet echt tevreden. Tot ik vier maanden geleden door een van mijn beste vriendinnen werd gewezen op de 'They're Real' mascara van Benefit. 

Ze had hem op en haar wimpers zagen er voller, langer maar wel heel natuurlijk uit. Precies wat ik wilde! Wat ik zelf zo geweldig vindt aan deze mascara is dat hij de wimperhaartjes niet aan elkaar laat plakken, mooi verdeeld en je wimpers er echt langer, voller maar toch wel natuurlijk uit blijven zien. 'They're Real' van Benefit wordt onder andere verkocht in de grotere Douglas filialen.OPI  Nail Lacquer

Eigenlijk moet deze op 1, want wie mij kent weet dat ik verslaafd ben aan NAGELLAK! De kleuren dan heh, en zeer zeker niet de geuren. Mijn favoriete merk is OPI best prijzig voor een flesje, maar de lakken zijn echt geweldig. Makkelijk smeerbaar, blijft dagen lang mooi en daarnaast ook erg belangrijk; de lakken drogen niet uit en zijn hierdoor langer houdbaar. Afgelopen zomer was 'Alpine Snow' een van mijn favoriete kleuren.Jamaican Black Castoroil


Een woord: AMAZING! Sinds de start van mijn transition gebruik ik Jamacian black castorolie. Dat is nu ongeveer vier maanden. In het begin smeerde ik de olie elke dag vooral op de plekken waar mijn haar beschadigd was door het relaxen en tangen. Deze plukjes kon ik toen niet eens vasthouden om te vlechten. 


Maar mijn haar groeit snel mede dankzij de 'Jamacian Black Castorolie'. Nu gebruik ik het dagelijks in mijn zelfgemaakte 'leave in conditioner' van water, Amandelolie en Arganolie.


                                           

'Coco Noir' by Chanel


Deze mysterieuze zwoele frisse geur gemaakt op basis van Jasmijn, Rozen, Sandelhout en Bergamot gebruik ik nu al een jaar bijna dagelijks. Ik kan maar geen genoeg krijgen van mijn favoriete parfum.2 opmerkingen:

V. Shireen zei

Wauw 1 euro per zakje?! Moet daar ook maar eens langsgaan als ik weer in Amsterdam ben. Dan weet ik in ieder geval zeker dat het puur is

D zei


Yes, V!

Ze verkoopt ze echt voor maar €1 per stuk :-) Ook Black soap, de rauwe variant koop ik daar trouw. Als ik de winkel binnen stap dan weet ze precies waar ik voor kom haha.

Ook verkoopt ze lekkere gember snoepjes, m'n vader is er dol op. Die zijn ook een euro per zakje
;-)