woensdag 16 oktober 2013

Turmeric The Magic Spice


Hi Beauties,


De meeste mensen kennen dit specerij, en een ander heeft er nog nooit eerder van gehoord; Turmeric, ook wel Geelwortel of Kurkuma genoemd. Mocht je er nog niet eerder van hebben gehoord dan is dat niet bepaald vreemd, Turmeric wordt vrijwel niet gebruikt in Hollandse, of de voor ons bekende, gerechten.

                             
Verse en gemalen Turmeric. De verse Turmeric is veelal te koop bij toko's en de gemalen Turmeric vind je in de meeste supermarkten van diverse merken.

Tot voor kort had ik Kurkuma zelf nooit eerder consumptief gebruikt. Eerder alleen voor gezichtsmaskertjes en in de vorm van een verzorgende crème die onder meer pigment vlekken tegen gaat. Deze crème heet Vicco en is zeer populair in India waar de crème wordt vervaardigd. Een Turmeric masker zorgt met name voor een diep gereinigde en egale huid. 
Als je last hebt van een onzuivere of vlekkerige huid, dan kun je baat hebben bij het gebruik van dit masker. Er zijn verschillende recepten in omloop om een Turmeric masker te maken. Zelf gebruik ik ongeveer twee eetlepels naturel Griekse yoghurt, vermengd met anderhalve eetlepel Turmeric. Dit masker laat ik circa 20 minuten inwerken op gezicht en hals. Mijn huid knapt er altijd meteen helemaal van op, zeker als ik last heb van een gevoelige of droge huid.

Dat Turmeric ook lekker smaakt als drank, daar ben ik nog niet zo lang achter. Wel ben ik sinds deze ontdekking helemaal weg van Turmeric Milk, ook wel Golden Milk genoemd. Behalve dat Turmeric Milk heel lekker smaakt, is het vooral goed om te weten hoe gezond dit specerij is.
Via mijn Twitter account ontstond een paar dagen geleden een gezellige discussie over Turmeric :-) Dat was eigenlijk de aanleiding tot deze post.  Ik geniet nu bijna dagelijks van een glaasje Turmeric Milk, de ene keer lekker warm en de andere keer verfrissend koud. Heerlijk!

Waarom is Turmeric zo gezond

Het werkt bloedzuiverend
Bevordert wond genezing
Helpt tegen hoesten
Verlaagt cholesterol
Verbetert huidcondities zoals psoriasis en eczeem
Werkt preventief tegen borst en prostaat kanker
Doet wonderen voor een gevoelige of onzuivere huid
Reinigt de lever
Verlicht Artritis
Werkt als een natuurlijke pijnstiller 
Gaat menstruatiepijn tegen
Werkt preventief tegen diabetes type 2
 Warme Turmeric Milk gaat slapeloosheid tegenWat heb je nodig voor Turmeric Milk

Een blender (optioneel)
Een steelpan (optioneel)

2 kopjes melk naar keuze, dit kan bijvoorbeeld Amandelmelk zijn
2 dadels, ontpit 
1 eetlepel (rauwe) honing
Een halve theelepel gemalen Turmeric / Kurkuma
Een kwart theelepel gemalen Kaneel
Een kwart theelepel gemalen Gember

De ingrediënten voeg je een voor een toe aan de warme of koude melk. Ik maak gebruik van de blender zowel bij de koude als warme versie. Alleen warm ik de Turmeric Milk vanuit de blender op in een steelpannetje en garneer dit hierna nog met een snufje kaneel. Heerlijk! :-)

Cheers & Love,

D

7 opmerkingen:

N. Soekhai zei

Oh, hier zat ik ook over te denken om dat uit te proberen - het drankje. Bedankt voor het delen, ga het nu zeker doen!

Claudine zei

Nou, ik ben nu wel heel erg nieuwsgierig geworden naar de smaak hiervan. Ik gebruik het regelmatig in een omelet of in rijst met kokosmelk van Kara...ook erg lekker. Je huidtip probeer ik binnenkort op mijn zoon uit, hij heeft sinds kort last van mee-eters. Tnx D!!

D zei


@N Leuke blog heb jij zeg :-) Ik volg je vanaf nu! Leuk als je er een stukje over schrijft, ben benieuwd naar wat je van de smaak vindt.x

@Claudine Ik ben heel erg nieuwsgierig naar hoe rijst met kokosmelk smaakt in combinatie met Turmeric. Ga ik gauw proberen :-) Thanks voor de tip.

Misschien is de Oil Cleansing Method een idee voor je zoon om zijn gezicht dagelijks mee te reinigen. Een Turmeric masker is inderdaad ook erg lekker en zuiverend.xxx

MissBeekman zei

Hi D.

Het lijkt op gember, of ligt dit aan mij?

Xan zei

Hmmm... lijkt me wel lekker. Zal ik eens gauw proberen. Heel erg benieuwd erna.
Love,

D zei


Miss B, Ja het lijkt heel erg op gember qua uiterlijk. De smaak is wat milder :-)

Hi Xan,

Zeker eens doen :-) Vooral warm vind ik het erg lekker.

Anoniem zei

je moet er toch eigenlijk ook zwarte peper bij toevoegen?