zondag 24 november 2013

Yarn Braids


Hi Beauties,

Vorige week was het dan eindelijk zover, tijd voor mijn Yarn Braids! Ik wilde deze namelijk al een hele tijd laten invlechten, maar wist niet of mijn kapster er ervaring mee had....totdat zij me foto's liet zien van een klant bij wie ze deze methode ook had gebruikt.


De meeste van jullie zijn inmiddels vast wel bekend met Yarn Braids. Voor de degenen die dat niet zijn leg ik het even in 't kort uit. Voor Yarn Braids wordt er geen haar gebruikt maar wol, en dan in de meeste gevallen acryl wol. Grappig genoeg ziet het er niet uit alsof je haren zijn ingevlochten met wol, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Het ziet eruit als natuurlijk haar.Ik ben heel tevreden met het eindresultaat van mijn ingevlochten Yarn Braids.  Zo tevreden, dat ik voorlopig alleen voor Yarn Braids en/ of Twists ga.
                          
            Een leerling op school zei de volgende dag tegen me 'juf uw haren lijken op dreadlocks' en keek daarbij vol bewondering :-) Ik moest erom lachen en zei; ja lieverd dat is nou precies de bedoeling. Ik wilde namelijk al een hele tijd een andere protective style en look.

Hierbij een aantal Yarn Braids weetjes op een rij

Is Yarn alleen geschikt voor vlechten of ook voor twists

Je kunt zowel kiezen voor Yarn Twists of voor Yarn Braids. Ook kun je de dikte zelf bepalen door voor een dikkere variant te kiezen en de draden per 4 stuks per vlecht in te delen. Ik denk dat cornrows of flat twists ook goed mogelijk zijn met acryl wol.


Na zes uurtjes in de kappersstoel te hebben gezeten was ik (eindelijk) klaar
:-)

Voor welke haartypes is deze methode geschikt

Yarn Braids zijn perfect voor diegenen die willen switchen van relaxed naar natuurlijk haar. Ze zijn met name perfect als je dreadlocks wilt beginnen en je eigen haarlengte nog wat aan de korte kant is. De uitgroei kan tijdens het dragen van Yarn Braids makkelijk en netjes worden bijgedraaid. Dat maakt deze methode ook erg geschikt voor heren. 

Er zijn al een flink aantal heren die voor deze lock methode met Yarn Braids kiezen.

Hoe breng ik ze aan en hoe lang duurt het

Yarn Braids zijn prettiger en makkelijk aan te brengen vergeleken met synthetisch haar. De kans op klitten krijgen zijn met draad vrijwel nihil. Ik was binnen 6 uurtjes klaar, dit ligt er vooral aan door wie je de vlechtjes laat aanbrengen en of dit een ervaren haarvlechtster is of niet. De wol knip je vooraf op de gewenste lengte, knoop je af onderaan de vlecht en seal je door een paar seconde te verhitten met een vlam. Wij gebruikten een kaars voor het gemak.

Kan ik mijn Yarn Braids wassen

Je kunt de Yarn Braids gemiddeld langer inhouden dan andere ingevlochten protective styles. Ook zijn de braids prima wasbaar met een milde shampoo. Geen zorgen dus dat je met haar rond moet lopen dat onfris ruikt. 

Zelf gebruik ik voor vlechten standaard om de ene dag mijn favoriete Medicated Braids Conditioner Spray van Better Braids en was ik mijn vlechten iedere twee weken. Mijn streven is om ze minimaal zes en maximaal acht weken in te houden. Ik gebruik deze spray al jaren voor vlechten. Het gaat jeuk tegen, houdt de hoofdhuid lang fris en je eigen haar in goede conditie. Aanrader!Deze acryl wol kocht ik op de Amsterdamse Albert Cuyp bij Jan de Grote Kleinvak Man. Ze kosten € 4 per bol, ik kocht in totaal 5 bollen waarvan er bijna 4 in totaal zijn gebruikt.
   
 
                             

Waar koop ik Yarn Braids, hoeveel heb ik nodig en hoe duur is het

Yarn Braids zijn makkelijk in aanschaf omdat acryl wol vrijwel overal verkrijgbaar is en in verschillende kleuren en diktes. Een klein nadeel is dat de zwarte wol niet gelabeld is op kleur intensiteit zoals dat bij zwart synthetisch haar wel is op kleur 1, 1B en 2. Ik heb gekozen voor een dikkere variant omdat dit makkelijker vlechten is dan de wat dunnere draden en koos daarbij voor zwart dat overeenkomt met kleur nr.1 

Ik betaalde voor deze acryl wol € 4 per bol. Niet de goedkoopste, maar wel van goede kwaliteit. Ik kocht er 5 en gebruikte uiteindelijk bijna 4 bollen. De lengte en dikte zijn uiteraard bepalend voor hoeveel bollen je nodig hebt.

Tip: Wil je je Yarn Braids een opvallende look geven, gebruik dan wat rode, aubergine of bruine acryl wol voor een aantal vlechten of twists.


Tip: Kies voor een betere kwaliteit acryl wol. Dit kun je checken door een klein stukje te sealen d.m.v. een paar seconde boven een vlam te houden. Verkleurt het stukje bij een aantal seconden al bruin, dan zullen de haarpunten na het sealen een bruin ietwat verkleurt puntje hebben. Verkleurt de wol na het sealen niet, dan heb je naar mijn idee sowieso te maken met een wat betere kwaliteit. De wol die ik gebruikte veranderde niet van kleur tijdens het sealen van de punten.

Tip: Omdat Yarn Braids er heel natuurlijk uitzien en makkelijk op maat te meten zijn, zijn ze ook uiterst geschikt als protective style voor de jongste dames.


Deze vier voorbeelden en nog vele anderen ter inspiratie, kun je onder meer vinden via Pinterest
                                 

Tot slot, Yarn Braids zijn niet voor een average look en vooral geschikt als je een compleet andere look of protective style wilt.

Deze blogpost is geschreven naar aanleiding van een verzoekje van Xan :-) Ik hoop dat jij en de andere dames wat wijzer zijn betreft Yarn Braids.

Lobi,

D

4 opmerkingen:

Xan zei

Mooie post. Thq voor alle tips en trucs. Het testen van de kwaliteit is zeker een handige tip. Ik ga dit zeker proberen aangezien ik ook wil weten od dreads mijn staan.
Love,

V. Shireen zei

Staat je echt goed!

Melissa King zei

Ziet er heel mooi uit, misschien dat ik dit ook eens ga uitproberen als protective style xoxo.

D zeiThanks V en Melissa :-)

Hoe langer je ze draagt hoe mooier, dit is alweer week 3 en ze zitten nog nice. Meestal heb ik na een paar weken sterk de drang om het allemaal los te gooien maar nu gelukkig niet haha