zaterdag 15 februari 2014

DIY: No Bake Chocolate Cake

Of je nou wel of niet doet aan Valentijn, een ding is een feit; De dag na Valentijnsdag, 15 februari, zijn er altijd weer een hoop V-Day artikelen in de verkoop met flink wat korting. Zo ook allerlei chocolade.

Als jij en je geliefden gisteren nog niet genoeg chocolade hebben gehad, dan is dit weekend perfect om hen eens te verrassen met de aller lekkerste chocolade taart die je zelf maakt.

Deze chocolade taart is niet alleen overheerlijk, je maakt hem binnen een handomdraai zonder bakken, en met slechts een paar ingrediënten. 

Ben je geen keukenprinses? Geen nood, want deze taart kan niet mislukken. Ik daag je uit! lol

Zo eenvoudig was het maken van een chocoladetaart namelijk nog nooit! En zoals de naam al zegt, deze No Bake Chocolate Cake bak je niet in de oven, maar laat je een nachtje opstijven in de koelkast. Easy Peasy!
Wat heb je nodig;

Bakpapier
Een Springvorm

Bastognekoeken ongeveer 20 stuks
125 gram boter
200 gram Melk Chocolade
200 gram Pure Chocolade
600 ml Slagroom
4 eetlepels melk 


De Taartbodem;

In de springvorm leg je een stuk bakpapier. Deze vet je licht in met wat boter.

De koekjes stamp of maal je fijn met een keukenmachine of in een vijzel. De boter laat je even in de magnetron smelten en voeg je toe aan de koekkruimels. Daarna goed mengen en met een lepel verdelen over de springvorm bodem. Hierna zet je de springvorm in koelkast.

Chocolade Au Bain-Marie Smelten en slagroom opkloppen;

Verdeel de chocolade in kleine stukken, dit maakt het smelten makkelijker. De chocolade laat je au bain-marie smelten. Ik zet mijn kom chocolade in een bak met een laag kokend heet water. Binnen enkele minuten is de chocolade volledig gesmolten.

Hierna klop je de slagroom met melk op totdat deze stijf is. Ik heb hiervoor een handmixer gebruikt en ongeveer 8 minuten staan mixen.

Nu is het tijd voor het leukste gedeelte; 

De gesmolten chocolade en geklopte slagroom met elkaar mengen. De gesmolten chocolade voeg je beetje voor beetje en langzaam toe aan de geklopte slagroom. Het geheel meng je en schep je een aantal keer goed om zodat het mengsel glad is en een mooie egale chocolade kleur krijgt.

De springvorm haal je uit de koelkast waarna je het beslag voorzichtig en gelijkmatig verdeeld over de koekbodem.

Een nacht laten opstijven in de koelkast; 
Dek de bovenkant van de springvorm af met een stuk aluminiumfolie en zet de springvorm terug in de koelkast. De chocoladetaart smaakt het lekkerst als je hem een nacht in de koelkast hebt laten stijven. 

Hierna kun je ervoor kiezen om de taart mooi te garneren met bijvoorbeeld verse aardbeien. Deze chocoladetaart smaakt eigenlijk al overheerlijk op zich!

Eet smakelijk en geniet ervan met je geliefden.

Lobi,

D


Geen opmerkingen: