woensdag 12 februari 2014

Essence All About Matt! Review

'For All Skintones' Soms vraag ik me af in hoeverre dit ook geldt voor een donkere huid als het gaat om bepaalde make-up. De laatste keer dat ik me dit afvroeg was toen ik All About Matt van Essence, een matterende gezichtspoeder, onder de loep nam in de winkel.

Want ondanks dat deze poeder er rechtstreeks vanuit de verpakking krijtwit uitziet, zou deze geschikt zijn voor alle huidskleuren. Dat wilde ik graag zelf uittesten.


Voor welke huidtypes; Essence All About Matt fixing powder is inderdaad geschikt voor iedere huidskleur omdat de poeder transparant draagt op de huid. 


Persoonlijk denk ik dat deze matterende poeder geschikt is voor alle huidtypes. Voor een vette, gemengde en droge huid, maar wellicht toch met uitzondering van een extreem droge huid.

Hoe aan te brengen; Aanbrengen doe je eenvoudig met een poederdons of met een kwast. Zelf geef ik de voorkeur aan een poederkwast. Het is maar net wat je zelf prettig vindt.


Voordelen; Essence All About Matt zorgt urenlang voor een 'freshface' oftewel een matte, frisse, uitstraling. Je kunt deze poeder dragen met of zonder make-up. Gebruik je verder geen make-up maar wil je een anti-glimmende huid of T-Zone? dan werkt deze poeder ook uitstekend.Indien je wel make-up gebruikt dan is All About Matt uitstekend om je make-up mee te fixeren. Je make-up blijft langer mooi en vooral mat. 

Glim je na een paar uur toch een beetje, dan is een touch-up heel eenvoudig aan te brengen. Verder is er geen parfum toegevoegd aan de poeder en is de geur neutraal.
Nadelen; Ik ben zo te spreken over deze fixing powder dat ik eigenlijk geen enkel groot nadeel kan noemen. Wel was het fijn geweest als er een spiegeltje en een poederdonsje pasten in de verpakking. Simpelweg omdat dit nog makkelijker meenemen is in je tas. 


Ik neem een retractable - inklapbare reis poederkwast mee in mijn tas voor touch-ups. Maar verder is er wat mij betreft eigenlijk geen enkel nadeel.
                                   

Prijs en waar te koop; All About Matt is te koop bij Kruidvat en kost slechts € 2,99! Voor zo'n zacht prijsje hoef je het zeker niet te laten liggen. Ik heb inmiddels zelfs twee compacten in mijn bezit, een voor thuis en eentje voor in mijn tas omdat dit makkelijk is voor touch-ups on te go.Algemene beoordeling; Als je het mij vraagt is dit een beauty item welke niet in je make-up collectie mag ontbreken. Zeer praktisch en geschikt voor iedere huidskleur. Je huid krijgt er niet alleen een matte frisse uitstraling door, de textuur van je huid ziet er ook nog eens fijner en gladder uit omdat de fixing powder porien minder zichtbaar maakt. 


Laat je in dit geval niet afschrikken door de krijtwitte kleur van dit product. Heerlijk, weer een beauty favoriet voor zeer weinig geld.

Lobi,

D


Geen opmerkingen: