zondag 23 maart 2014

My favorite make-up trick...Back in the day had ik een grote liefde voor lipstick. Ik geloof dat ik toen net een jaar of 16 was. Een van de meest kostbare lipsticks uit mijn toenmalige collectie was een bruine frosty colour van Chanel. Deze kreeg ik cadeau van mijn school bestie; een Nigeriaanse beauty.

De meeste meiden om mij heen met een donkere huidskleur droegen nauwelijks lipstick. Sommige vonden het zelfs een beetje eng of vonden de kleuren die perfect bij hun huidskleur paste niet mooi.

Ik daarentegen droeg elke kleur die ik mooi vond staan; oranje, bruin, rood, paars, en alles daar tussenin. Als een lipstick naar mijn idee teveel glansde waardoor mijn lippen optisch voller leken, dan hapte ik een paar keer in een tissue en de finish werd meteen een stuk matter. Dit was aldoor mijn trick to go.

Totdat ik een keer een simpele beauty trick las die visagisten gebruiken waardoor lipstick veel langer mooi blijft zitten en perfect mat wordt; je lippenstift afpoederen.


Hiervoor gebruikte ik doodgewone babypoeder, werkt perfect. Tegenwoordig gebruik ik een poeder als All About Matte van Essence en als tool een sponsje of kwastje.Deze video van BisaNation explains it all....

Mocht je glanzende lipsticks binnen je collectie hebben die je  liever mat draagt, dan werkt deze trick vrijwel altijd. Houdt deze trick daarom vooral ook in gedachten bij toekomstige lipstick aankopen.


Lobi,

D

6 opmerkingen:

Jaleesa Talloway zei

Wow wat een goede tip met die poeder! Nooit aan gedacht. Ik draag vooral rood en oranje lippenstift. Ik ben er echt gek op hoewel je me vroeger en nooit mee zou zien :P

D zei


Hi Jaleesa,

Ja, simpel maar zo effectief :-)

Ik ken nog steeds dames van heel dichtbij die van mening zijn dat ze geen lipstick kunnen dragen?! Waanzin lol Vaak staat het ook nog prachtig.

Met deze trick kunnen sheen lipsticks worden gematteerd. Dit maakt het dragen ervan voor bijna iedereen comfort zone friendly.

p.s. blog of vlog jij ook? Zo ja, dan ik volg je graag.

Jaleesa Talloway zei

Jaaa ik ken ook nog wat dames die die mening delen helaas. Maar misschien is het een kwestie van jezelf een beetje vinden in de make-up wereld.

Ik blog inderdaad :) Ik blog over kroeshaar afgewisseld door mode, DIY's en lifestyle posts. http://sunfrolove.blogspot.nl/

D zei


Ok, bijdeze heb je een nieuwe volger erbij. Leuk!

Klopt, vaak is het inderdaad een kwestie van even wennen om daarna helemaal om te zijn :-)

Nilou zei

Goeie tip! Dit wist ik niet, wel grappig hoe dat meisje in de video steeds haar lippen tuit als ze de poeder erin blendt :P

D zeiHahaha Nilou, echt een Diva! :-)

Ik ga nu ook even opletten hoe ik eruit zie wanneer ik poeder op m'n lippen aanbreng :P