zondag 13 april 2014

Essence All About Matt Oil Control Make-Up Base


Hi Beauties,

Kort geleden schreef ik een recensie van Essence's All About Matt Finishing Powder, en dan met name over hoe goed deze mij bevalt. Nu, een aantal weken later, ontdek ik een primer uit hetzelfde assortiment. 

Dit timing was perfect want ik zat even zonder. De primer die ik zeker een jaar lang trouw heb gebruikt is de Skin Smoothing Primer van Etos. Een prima product voor een net zo prima prijs. 

Uiteraard wilde ik de make-up base van Essence uitproberen omdat ik nieuwsgierig was of deze net zo goed zou bevallen. Hierbij mijn bevindingen.Voor welke huidtypes: Eigenlijk spreekt de naam voorzich. Deze Oil Control Make-up Base is bijzonder geschikt voor de wat vettere delen van de huid zoals de t-zone. 

Zelf breng ik de primer over mijn heel gezicht aan met wat extra aandacht op de plekken waar mijn poriën iets meer zichtbaar zijn.
Bijzondere samenstelling: Evermat is een ingrediënt welke zorgt voor een fijnere huid tekstuur, minder zichtbare poriën, en de talgproductie reguleert. Dit ingrediënt komt veel voor in producten met hetzelfde doel; matteren en/of talg reguleren. 

Overigens goed nieuws als je huid minder goed reageert op siliconen primers; deze is vrij van siliconen. Een hydraterend en tegelijk luchtig gevoel ervaar ik na het aanbrengen op mijn huid. De volledige ingrediënten lijst is terug te vinden op de rode sluitdop van de tube, hierop is een transparante sticker geplakt met de ingrediënten. Ook zijn deze terug te vinden op de site van Essence.


De verpakking: Eenvoudig maar zeer praktisch. De tube is hygiënisch in gebruik, handig en past qua formaat ook makkelijk in je make-up tas. De primer is door de knijptube makkelijk te doseren. Ideaal!

De prijs-kwaliteit verhouding: Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van deze primer. Mijn huid blijft langdurig mat, zelfs bij de nodige inspanning (fietsen) en op een warme dag. 

Waar te koop: Essence All About Matt Oil Control Make-Up Base is te koop bij Kruidvat en kost per tube van 20 ml € 3,29.
Algemene beoordeling: Een persoonlijk voordeel is dat deze make-up base brown skin friendly is. Een enkele keer net na het aanbrengen ontdek ik heel licht een witte waas door de talg absorberende ingrediënten. Belangrijk is om dit niet weg te wrijven.

Dit trekt na een aantal minuten vanzelf weg. Een nadeel heb ik nog niet kunnen ontdekken. Ok, de tube is wat aan de kleine kant, maar een klein beetje per keer volstaat. Een fijn product en voor mij een must-have om mijn huid lang mat en fris te houden. 

Ook kan deze primer met of zonder make-up worden gebruikt op de huid. I say a must-have!


Lobi,

D


7 opmerkingen:

Nilou zei

Heb je een gemengde huid, of heb je een gehele vette huid?

D zei


Hi Nilou,

Een gemengde huid. De huid rond mijn T-Zone is vetter vergeleken met mijn wangen, daar kan het soms juist wat droog zijn.

Goede primer deze, ben nog steeds tevreden.

Nilou zei

Hmmm, ok ja en ook een goed prijsje ik ben nu ook benieuwd! De Instablur van The Bodyshop is toch best prijzig voor 15 euro...

D zeiVind ik ook best veel geld to be honest. Meestal koop ik producten als deze van The Body Shop echt alleen wanneer er sale is o.i.d

Van Essence is wat dunner qua textuur, but it gets the job done. Ik gebruik het bijna dagelijks.

Hillary zei

Thanks voor de review!! Ik ben meteen naar Kruidvat gereden en heb tube opgehaald; vond het ook aan de kleine kant maar hier geldt echt a little goes a long way! Prima product en voor de prijs hoef je het niet te laten!
Greetzz, Hillary

Min Min zei

Ik heb deze primer vergeleken met de tea tree pore minimiser van TBS en kwam tot conclusie dat ik nog steeds liever die van Essence gebruik! De primer van TBS maakt mijn huid op de een of andere manier vetter, terwijl hij juist voor vette huid is bedoelt? Goede review trouwens :)

D zeiHey Hillary, Fijn dat het jou ook goed bevalt :-) Je heb echt maar heel weinig nodig, klopt.

Hey Min, Goed om te weten hoe ze beiden werken. Misschien is die ban TBS fijner voor de wat koudere maanden binnenkort. En thanks, nice dat je wat aan mijn review hebt gehad :-)