zondag 6 april 2014

Lavender Infusion


Onthaasten lijkt echt bij deze tijd te horen.
Tijdens drukke of spannende tijden vind ik het daarom eveneens belangrijk om te kunnen ontspannen. Vaak is dit onder het genot van een groot glas lavendel kruidenthee

Als er drukke periodes aanbreken op mijn werk of als ik bijvoorbeeld zelf een examen heb, zorg ik altijd dat ik een aantal builtjes van deze thee meedraag in mijn tas.

De werking van Lavendel Maté is verkwikkend en ontspannen tegelijk. De losse lavendel bloemetjes zet ik thuis als thee, dit zorgt vrijwel meteen voor een rustig en ontspannen gevoel. Alleen al dankzij de heerlijke geur. Bijna wonderlijk!

Waarom is lavendel zo bijzonder en hoe werkt het als kruidenthee?

Gaat slapeloosheid tegen
Vermindert nervositeit, stress en rusteloosheid
Werkt opbeurend
Brengt de geest in balans
Gedroogde lavendel bloemetjes zijn onder meer te koop bij kruiden speciaalzaken. Voor 50 gram betaal je ongeveer € 1,99. Hiervan kun je een flink aantal koppen thee zetten. Voor de losse bloemetjes gebruik ik een thee - eilepel, deze is van Blokker.


Maté
 is een Zuid Amerikaanse, met name Argentijnse, theesoort (Yerba Maté is een bekende) 
Lavendel Maté is een verkwikkende, rustgevende biologische kruidenthee.
Lavendel Mat
é is te koop bij Simon Lévelt en kost per doosje met 10 zakjes thee  € 1,25. 


Lavendel als thee is daarom een goede anti-stress drank vanwege het ontspannend effect. Mocht je de eerstvolgende keer tegen een presentatie op zien, een belangrijk sollicitatie gesprek hebben, een essay moeten schrijven, of het erg druk hebben, dan is dit een van mijn ontspan tips.  

Happy girls are the prettiest - Audrey Hepburn


Lobi,

D


*Kanttekening: Het inwendig gebruik van lavendel wordt afgeraden tijdens de zwangerschap.

Geen opmerkingen: